Va multumesc pentru raspunsuri dar mai am o nelamurire. S-a lucrat la o firma primele 3 luni si apoi 9 luni la cealalta firma, aici fiind nelamurirea mea si anume prima firma va completa o adeverinta cu veniturile pe 3 luni, iar cea de a doua o alta adeverinta cu veniturile pe 9 luni?
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca in perioada celor 12 luni anterioare nasterii copilului s-a lucrat la doua firme, se va elibera cate o adeverinta de la fiecare societate comerciala, cu veniturile corespunzatoare perioadei lucrate?
O firma din Romania neinregistrata in scopuri de TVA poate face achizitii intracomunitare sub 10.000 euro fara sa fie inscrisa in ROI? Plateste TVA?
Am de inregistrat in D112 un concediu medical pentru o persoana insarcinata: salariul brut este de 804 lei, concediul medical incepe din 10.06.2011 si se termina in 30.06.2011 (cod indemnizatie 08).
Va rog sa-mi spuneti ce inregistrari contabile am de facut si cum completez corect D112.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Va rog sa-mi da-ti o solutie la urmatoarea problema, din puct de vedere al taxei judiciare de timbru:
Reclamanta SL cheama in judecata pe paratul SS, solicitand sa se declare desfacuta, din vina ambilor soti, casatoria, si sa se incuviinteze ca reclamanta sa-si reia numele avut anterior casatoriei, sa-i fie incredintat reclamantei minorul SC, nascut in afara casatoriei, si paratul sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere lunare pana la majoratul minorului.
Paratul, prin intampinare, a solicitat printr-o cerere reconventionala, sa se stabileasca modalitatea de pastrare a legaturii personale cu minorul.
Va mutumesc anticipat.
Aceasta informatie care la prima vedere si mie mi s-a parut absurda o am de la o persoana care sustinea cu vehementa acest lucru. Daca intrebarea mea vi s-a parut stupida imi cer scuze.
Este adevarat ca un PFA nou infiintat, in 2011, este obligat sa plateasca la Casa Nationala de Sanatate, contributia la fondul de sanatate pentru ultimii 5 ani?
Prin dispozitiile OUG nr. 117/2010, o firma opteaza pentru scoaterea din evidenta platitorilor de TVA incepand cu 01.02.2011, deoarece a avut in 2010 o cifra de afacrei mai mica de 35.000 euro. Ce se intampla cu TVA -ul aferent stocului de marfa existent la data de 31.01.2011?
As dori sa stiu cum se face rectificarea declaratiei pentru somaj (noiembrie 2009), deoarece am un angajat pe care am omis sa-l declar. Am incercat mai multe variante dar nu sunt corecte.
Va multumesc pentru ajutor.
O societate comerciala platitoare de TVA comercializeaza vin care este depozitat in butoaie. Daca o parte din marfa s-a depreciat (s-a transformat in otet), cum se scade din gestiune, tinand cont ca nu se mai poate comercializa?