As dori sa stiu ce declaratii ar trebui sa depuna un PFA suspendat.
Anul trecut in ianuarie, a trebuit sa suspend PFA-ul pentru a intra in concediul de crestere a copilului. Atunci am depus toate declaratiile care mai erau nevoie pentru anul 2010. Am anuntat suspendarea mea ca PFA si la finante si la sanatate.
Trebuie sa depun ceva declaratii pentru anul 2011?
Am lucrat ca PFA pana in decembrie, cand a trebuit sa suspend activitatea, din cauza faptului ca am nascut.
Pe anul 2010 am incheiat toate actele ce trebuiau depuse pentru activitatea finaciara din anul respectiv.
Acm sunt in concediu de crestere a copilului.
Intrebarea mea este daca trebuie sa mai depun ceva declaratii la administratia financiara, cu venit estimat zero pe anul 2011, chiar daca eu sunt inregistrata ca PFA suspendat.
Si ce alte declaratii ar trbui sa mai depun , asta numai daca este cazul.
Sunt PFA din martie 2010.
Urmeaza sa nasc pe 1 ianuarie 2011.
Am intrat in concediu prenatal in 14 decembrie.
Problema este ca mi-am suspendat PFA in data de 13 decembrie, si acum mi s-a spus ca nu mai pot beneficia de banii de concediu pre/post natal ( chiar daca eu am cotizat cei 0.85% la sanatate).
Intrebarile ar fi:
1. Daca imi modific concediul cu data de 10 decembrie, pot beneficia de banii pentru concediu pre/post natal?
2. In cazul acordarii banilor pentru concediul de crestere a copilului , are influenta faptul ca am suspendat PFA-ul pe 13 decembrie?
Adica, se poate sa nu mai mi se ia in calcul veniturile realizate ca PFA( sa fie influentat de faptul ca concediul medical l-am luat de pe data de 14 decembrie)?
Sunt PFA si lucrez si cu carte de munca.
Trebuie sa intru in concediu prenatal.
Am inteles ca concediu medical trebuie depus si la casa de sanatate si trebuie dat si la angajator.
Trebuie sa fac o copie legalizata dupa concediu medical....sau ajunge o copie xerox?
Pentru ca numai de un original pot beneficia.
Sunt insarcinata si urmez sa nasc pe 1 ianuarie 2011.
As vrea sa stiu cate zile din concediu prenatal, sunt obligata sa imi iau inainte de nastere.
As vrea sa intru in acest concediu numai din decembrie (sa mai lucrez inclusiv in noiembrie), ca sa pot sa imi acopar stagiu de cotizatie de 12 luni.
As dori sa stiu daca este posibil...sau daca sunt obligata sa intru in acest concediu mai devreme.
Multumesc.
Am carte de munca din 2004.
In 2005, la trecerea de la un loc de munca la altul, mi s-a efectuat o intrerupere de doua luni in cartea de munca.
In momentul actual sunt PFA.
Cand am fost sa platesc cei 5.5% pentru sanatate, mi s-a zis ca am o intrerupere in cartea de munca de 2 luni....si trebuie sa platesc retroactiv pentru cele doua luni.
Nu inteleg ce sa platesc, in conditiile in care nu am lucrat cele 2 luni.
Si cam la ce suma se poate plati dupa 5 ani?
Si cel mai important...daca refuz sa platesc.....mai beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului (mentionez ca voi naste in decembrie).
In prezent sunt PFA (de trei luni), si in acelasi timp angajat al firmei respective cu 2 ore.
Acum dupa noul cod fiscal, voi indeplini o activitate dependenta si nu independenta, asta insemanind ca va trebui sa platesc absolut toate contributiile la stat (un total de aproximativ 17% CAS+CASS+Somaj + 16% Impozit).
Ce nu am inteles eu foarte bine este, si cel care este platitorul de venit trebuie sa plateasca si el toate taxele aferente?
Ar fi exact aceeasi chestie ca si cum ai avea carte de munca?
Si ar mai fi o intrebare, daca ma puteti ajuta.
Sunt insarcinata in luna a treia.
In ultimul an, am fost pe cartea de munca incadrata cu 2 ore.
As vrea sa stiu daca voi beneficia de cei 600 de lei minim garantati, dupa nastere.
Multumesc.