Actuala mea sotie , in perioada primei casatorii, a facut un credit pe numele sau in anul 2003.Un an mai tarziu a divortat si fostul sot a ramas cu toate bunurile mobile si imobile.
Intrebare:
-in anul 2005 a fost contactata de o firma de recuperare care o anuntau ca nu s-a mai platit nimic din credit;ea i-a informat ca intre timp a divortat,ca toate bunurile au ramas la fostul sot etc.Problema este ca de atunci nu a mai fost contactata de nimeni;creditul nu cred ca a fost achitat.Spuneti-mi va rog , cum ar trebui sa procedam.
Multumesc.
Sotia mea are urmatoarea problema :in urma cu multi ani (poate 2002/2003) a facut un abonament fostului sot ;din 2005 sunt divortati , si saptamana trecuta am primit acasa o somatie de plata a unei restante la [sc telef mobila] din perioada aceea;nu este specificat nr.facturii,valoare etc asa cum ar fi normal , ci doar valoare de 599 lei platibila in 15 zile, sau 1256 daca nu se respecta perioada de mai sus.Firma care a trimis somatia este [recuperari] ;intre timp ea s-a casatorit - cu mine - , deci si-a schimbat numele , implicit si adresa.Ce nu inteleg , si va rog sa ma ajutati :
1) suma nu este prescrisa ?
2) numele ei pe plic este cel din casatoria anterioara, cu adresa la care locuieste acum ;este legal ?
3) nu intentionam sa achitam , ci daca se redeschide dosarul pt.plata , putem sa-l aducem in instanta pe cel care a avut numarul de telefon ?intamplator avem factura la care se face referire (banuiesc) in somatia de mai sus ; aceasta a fost o proba in instanta la momentul divortului.
In Codul Muncii exista un articol ce are ca subiect Regulamentul de Ordine Interioara.
Sindicatul suporta 35% din pretul biletului,diferenta angajatul.
Am inteles.M-am uitat in Codul Muncii si am vazut ca exista un articol cu aceasta tema.
Insa,daca se ajunge aici , pe cine ar putea chema in control ? Nu este normal ce se intampla..Cred ca vor sa dea un exemplu,ceva de genul "asa nu".
Buna ziua ,
Am o colega care prin sindicat, a cumparat impreuna cu o alta colega, un bilet la mare;in locul ei s-a dus sotul colegei cu care a cumparat biletul;desi aceste practici sunt cunoscute in firma , pana acum numeni nu a zis nimic.In urma cu o saptamana a fost chemata sa dea o declaratie scrisa in fata sefului ierarhic superior;dupa ce a dat declaratia a fost informata ca exista un articol in ROI prin care se specifica clar ca aceste practici duc la desfacerea disciplinara a contractului de munca.Urmeaza sa se prezinte si la comisia de cercetare din departam.Resurse Umane.
In baza unui articol din Regulamentul de Ordine Interioara se poate desface contractul de munca al unui angajat ?
Aceste practici sunt curente in cadrul firmei , numai ca s-a facut analiza doar pe biletul cumparat de ea.Daca ar vrea sa solicite un control din exterior ( nu intern , pt,ca se apara unii pe altii) unde ar trebui sa mearga?
Daca i se desface contractul de munca poate sa dea in judecata firma ?
Buna ziua ,
In urma unei unei cereri depusa de mine pt.recalcularea pensiei alimentare de intretinere , fosta sotie a depus o intimpinare , ceea ce a facut ca judecarea dosarului sa se amane (din nou !).Probabil ca ar trebui sa depun si eu o intimpinare ca raspuns la ce a scris ea.Cum ar trebui sa sune aceasta intimpinare a mea si mai ales cum pot sa grabesc oarecum recalcularea pensiei ?Chiar nu ma intereseaza ce a avut de spus ea , eu am acest drept , acela de a mi se recalcula cuantumul banesc din moment ce salariu a fost diminuat.
Va multumesc.
Eu am avut o alta situatie:ca proba de divort au fost admise e-mailuri luate din e-mailul personal, adica s-a acceptat spargerea contului de yahoo, si prezentate instantei.Instanta a apreciat aceste documente si uite asa s-a desfacut casatoria din vina mea exclusiva.La momentul respectiv am cerut expertiza pt.ca s-a intervenit asupra lor , s-au schimbat textele etc.Bine inteles ca nu mi-a fost acceptata cererea.Cam asa e in Romania!Va intreb ce as putea face dupa 4 ani de la acest fapt ?