22.03.2011 este data nasterii.
astept un raspuns va rog daca aveti solutii
Buna ziua
am trimis cererea pt acordarea Salariului mediu pe unitate acordat mamicilor la angajatoru meu si am primit urmatorul raspuns :ca a expirat contractul ala national si nu s-a mai reinnoit. Am vazut totusi ca apare contractul 2011-2014 dar multi spun ca nu a fost inca semnat.
Cum este pana la urma?? se mai acorda acest drept ?
multumesc
multumesc pt raspuns, din pacate este treaba mea pt ca eu suport costurile impozitului pt marirea salariului. adik mi se opreste din salariu si impozitul pe care firma ar fi trebuit sa-l achite la stat.prefer sa platesc pe ultimele 6 luni si sa am o indemnizatie mai mare decat sa raman cu 6 mil.
intrebam daca mai plateste impozit la stat, sa stiu legea si in cazul in care ei nu mai platesc sa nu-mi faca vre-o surpriza si sa-mi opreasca din buzunar.
"se suporta integral din fondul pentru concedii si indemnizatii (CCI)."deci sa inteleg ca banii ca ii primesc 85% ii recupereaza pe urma de la stat .
dar societatea mai plateste impozit la stat pt salariul meu in aceasta perioada, ca asta nu am inteles.si daca plateste isi recupereaza si acest impozit?
si inca ceva indemnizatia de crestere copil sigur se calculeaza doar pe ultmele 6 luni, am un coleg care tot insista ca pe ultimele 12 luni .de cand este modificata legea.
multumesc
eu stiu varinta ca pentru stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in aceste luni si impartita la 12, iar cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 70% asupra acestei baze de calcul.
deci se calcluleaza din venitul brut , adik cat ai avut pe cartea de munca.
buna ziua
este adevarat ca daca din luna a 7-a imi iau concediul prenatal firma nu mai plateste impozitul la stat pt salariul meu?? si ca bani pe care ii voi lua de la firma pe perioada prenatalului firma ii va recupera ulterior intr-o perioada relativ scurta de la stat?
va intreb in ideea ca imi voi plati singura impozitele deoarece am optat pt marirea salariului iar firma nu este dispusa sa-mi plateasca.
multumesc
buna ziua
este adevarat ca daca din luna a 7-a imi iau concediul prenatal firma nu mai plateste impozitul la stat pt salariul meu?? si ca bani pe care ii voi lua de la firma pe perioada prenatalului firma ii va recupera ulterior intr-o perioada relativ scurta de la stat?
multumesc
Buna ziua din nou
acum sunt insarcinata in 2 luni si jumatate, si as vrea sa-mi maresc salariul, la 1500 ron pe ultimele 6 luni pt a putea beneficia de o indemnizatie mai mare.
imi puteti spune va rog cat va trebui sa platesc impozit pt salariul de 1500 ron ???
Din cate am inteles indemnizatia se calculeaza la venitul din ultimele 12 luni,pe anula acesta am avut din ianuarie-iunie : 1240 ron ,iulie-august: 720 ron si acum as vrea sa modific la 1500 ron. Firma in prezent plateste decat 290 lei din impozitul meu (pt salariul meu de 720 ) iar diferenta va trebui sa o suport eu.
va rog sa-mi spuneti si daca dupa parerea dvs renteaza aceasta modificare.
va multumesc si astept raspunsul dvs.
sunt sigura ca mai exista si o alta posibilitate.
saptamana viitoare voi putea anunta firma despre sarcina, si ma voi interesa mai exact despre aceasta situatie (am un coleg care face cam acelasi lucru in prezent )
multumesc pt raspuns
buna ziua
sunt insarcinata in prima luna , iar de la data de 01.07.2010 salariul meu pe cartea de munca a fost micsorat de la 1240 la 740 ron. Nu stiu cat este de adevarat dar am inteles ca pe perioada sarcinii se poate incheia o conventie civila (intre mine si firma sau stat , nu stiu exact) prin care eu sa am un venit trecut si sa platesc un impozit de 16% la stat , iar valoarea respectiva se va putea cumula la indemnizatia de crestere a copilului?????
va rog mult daca se poate sa-mi dati mai multe amanunte, sau care este varianta corecta pt a putea splimenta la indemnizatie.