avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Activitate tomsavasile

Activitate tomsavasile

Bună ziua!

Am o societate nouă , neplătitor de TVA, înfiinţată februarie 2011. În cursul lunii februarie am achizitionat mere din Italia, şi nu am fost intregistrat în scopuri TVA pentru achizitii intracomunitare. Prima achizitie a fost în 9 feb. o factura de 7200 euro, şi o alta de 7300 euro în 22 februarie. La rubrica de TVA nu este niciun TVA.

As dori să ştiu cum să procedez in aceasta situatie. Ce declaratii să depun in situatia data si ce se mai poate face.
Sunt la prima astfel de situatie de acest fel. Am mers la ADM financiara dar n-am primit niciun raspuns clar.

Multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția pensie anticipata
Bună ziua!

Dacă se poate aş dori şi eu un răspuns.

Am vârsta de 60 de ani. 43 de ani lucraţi din care 21 în grupa a II-a de muncă.
Ce şanse am pentru pensie anticipată? şi eventual şi celelalte variante.
ªi dacă am dreptul la muncă în mediul privat, după ce m-aş pensiona anticipat?

Mulţumesc!
monimiron a scris:

daca aveti plati anticipate platiti si contributia la asigurarile de sanatate la venit la fiecare termen de plata a impozitului!

Dacă se poate aş dori un răspuns. În cazul unei intreprinderi individuale infiinţata în cursul anului 2010 cum se declara şi se plăteşte această contributie de asigurări de sănătate, avand in vedere că incă nu am niciun venit şi faptul că sunt angajat cu contract de muncă la o altă societate comercială unde mi se retin toate contributiile aferente: CAS, somaj, sănatate?
Multumesc mult!
Bună ziua!
Am o intreprindere individuală. Sunt anagajat cu contract de muncă la o societate comercială. Aş dori să ştiu dacă intru sub incidenta ordonantei 58 şi ce anume trebuie să plătesc şi cum să declar, avand in vedere că încă nu am facturat nimic pe intreprinderea individuală?

Mulţumesc mult celor care îmi vor raspunde!