Va rog sa ma ajutati sa clarific o situatie, vreau sa ajut o prietena dar nu stiu ce sa o sfatui ca sa fie corect. :sorry:
1. Daca un PFA cod caen 9602 a declarat sediu social (pe adresa de domiciliu) si punct de lucru mobil, cum va fi fiscalizata casa de marcat ?PFA va incheia un contract de comodat cu alt PFA la punctul acesteia de lucru fiind si proprietara spatiului.
2. Daca incheie contract de comodat - care este cu titlu gratuit - cu celalalt PFA poate trece pe cheltuieli deductibile la pfa-ul ei jumatate din chelt. de intretinere lumina, apa si alte cheltuieli cu spatiul), si cum sa procedeze
Multumesc.
Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati.
Ma confrunt cu urmatoarea problema si vrea sa cer parerea specialistilor in acest caz. Nedumerirea mea este ca eu am cautat dosarul la Curtea de apel si nu inteleg decizia. Daca nu platesc prejudiciul cat de grav este pt.ca as fi vrut sa fiu citata la proces(s-a facut fara sa ma instiinteze, nu au controlat si de ce nu au respins dosarul la vremea aceea...)
DISPOZIŢIA NR. 2685
privind recuperarea prejudiciului cauzat de plata nelegală a ajutoarelor de încălzire cu energie
termică în sezonul rece 2011-2012 de la un număr de 1.050 persoane
... PRIMARUL MUNICIPIULUI ...
Analizând referatul nr.141656/08.11.2013 al Serviciului Asistentă şi Protecţie Socială şi
urmare Procesului verbal de control nr.81850/26.06.2012 al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie
Socială;
Ţinând cont de Sentinţa Curţii de Apel ... pronunţată în dosarul nr.10139/118/2012;
In conformitate cu prevederile O.U.G. nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în
perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare şi ale H.G. nr.920/2011 pentru
f ) aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor O.U.G.nr.70/2011, cu modificările şi
completările ulterioare;
în temeiul prevederilor art.63, alin.(5), lit.c şi ale art.68, alin.l, şi ale art.l 15, alin.(l), lit.a din
Legea 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată;
DISPUN:
Art.l - Recuperarea prejudiciului cauzat de plata nelegală a ajutoarelor de încălzire cu energie
termică în sezonul rece 2011-2012 de la un număr de 1.050 persoane, motivată de faptul că aceste
persoane nu au respectat obligaţia prevăzută la art.l4, alin.3 din O.U.G. nr.70/2011, şi anume aceea
de a menţiona corect bunurile mobile şi imobile deţinute în proprietate de membrii familiei sale.
Numele şi cuantumul prejudiciului stabilit a se recupera sunt prevăzute în anexa 1, care face parte
integrantă din prezenta dispoziţie.
Art.2.- De la data comunicării, debitorii au la dispoziţie termenul prevăzut în anexa 1 pentru
plata integrală a sumei prevăzute în aceeaşi anexă, prin depunere în numerar la sediul instituţiei ...noastre
Art.3.- Dispoziţia poate fi contestată în termen de 30 zile de la comunicare.
Art.4.-Compartimentul pentru Comisiile de Specialitate ale C.L.M. va comunica prezenta
dispoziţie persoanelor menţionate în anexa 1, Serviciul Asistenţă şi Protecţie Socială, Direcţiei
Financiare şi Instituţiei Prefectului judeţului ...spre ştiinţă.
...
RESPUNS CURTEA DE APEL
27.06.2013
Ora estimata: 9:00
Complet: COMPLET CONTINUITATE T1
Tip solutie: Modifică sentinţa
Solutia pe scurt: DECIZIA CIVILÃ NR. 1352/CA. Admite recursul. Modifică în parte sentinţa civilă recurată, în sensul că respinge cererea având ca obiect anulare act administrative formulată de Municipiul ..., Consiliul Local ...şi Primarul Municipiului ..., ca nefondată. Menţine dispoziţiile privind respingerea cererii formulată de Primăria Municipiului ... R.P. Gref.A.N.
Document: Hotarâre 1352/2013 27.06.2013
20.06.2013
Ora estimata: 9:00
Complet: C5 RECURS
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: ÎNCHEIERE : Având nevoie de timp pentru a delibera : Amână pronunţarea în cauză la data de 27 iunie 2013. R.P. Gref.A.N.
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării 20.06.2013
Multumesc pt sfat si informatii. insa...Acestea sunt drepturile consumatorilor iar al comerciantilor, ei ce drepturi au daca un client incepe sa jigneasca, sa continue sa-l serveasca, sa taca si sa faca? Cum trebuie sa sa comporte un comerciant fara de un client recalcitrant?
...si consider ca a fost un motiv jiustificat refuzul de a fi servita....(fata de situatia relatata mai sus.)Martori sunt toti ceilalti comercianti. Situatia este ca eu eram in acel moment si nu sefa magazinului, asa ca cine este reclamat Magazinul sau persoana?
Imi cer scuze si va rog un sfat…
Fiica mea are un magazin profil petshop.Intr-o zi fiind plecata dupa marfa am ramas eu asteptand.A venit o d-na care foarte pusa pe scandal dupa ce a analizat preturile m-a intrebat ce am mai ieftin, a insistat sa-i dau ce este ieftin, am intrebat-o ce animal are, avea un pui...am dat relatii ca ar trebui ceva mai bun si conform varstei. Nici nu a vrut sa auda tipand ca vreau sa-i bag pe gat ce vreau eu, ca umblu l sentimente sa o impresionez…am tacut i-am cantarit ce dorea ieftin spunand ca e alegerea ei...tot bombanea si zmulgand dupa cantar punga(nu apucasem nici sa tastez pretul)m-a facut nesimtita si obraznica...atunci am luat punga si am desertat-o in sac inapoi poftind-o afara din magazin Atunci S-a blocat si ce a fost la gura ei...si ameninta ca merge la OPC...sa reclame ce?ca nu am servit-o?ca am dat-o afara? sa fie sanatoasa i-am spus sa mearga unde vrea!
In magazin este afisat un anunt"ne rezervam dreptul de a selecta clientii", magazinul este situat in piata cu multe spatii comerciale si toti au auzit jignirile si (hmm)blestemele + ca va face reclamatie.
Se intampla la inceputul lui decembrie. Acum in ianuarie pe la ora 19, mag era deja inchis (program pana la ora 18) a venit un domn sa spuna ca va primi amenda ca d-na cu reclamatia este sefa la OPC...
Va rog sa-mi spuna cineva daca s-a confruntat cu problema, daca se poate primi amenda ca nu am servit-o , ca am dat-o afara, si mai ales fiica mea nu era la magazin in acel moment, magazinul este al ei si nu al meu. (practice nu aveam drept sa o servesc)Daca cumva reclamatia poate avea o contestatie si unde se depun.
Va multumesc.
Buna dimineata,
In urma decesului parintilor mei, am mostenit un apartament (unic mostenitor) .Eu pot face un act astfel incat acest apartament sa-i ramana numai fiului meu (copilul este rezultat din casatoria mea cu sotul) in cazul in care doamne fereste se intampla ceva cu mine?
Buna dimineata
Eu , impreuna cu sotul meu detinem un apartament proprietate personala. Am doua intrebari:
1. In cazul divortului, cum se imparte aceasta proprietate?
2. Este posibil - chiar daca nu suntem divortati - ca sotul sa-mi vanda partea sa, sau sa-mi cedeze partea sa ?
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
In somatia de plata , se aduce la cunostinta faptul ca a fost declarat contractul cu scadenta anticipata .Daca se achita o parte din datorie se poate reesalona datoria ramasa si astfel sa inceteze demersul de executare silita?
Buna seara,
Imi pare rau pentru situatia creata.Eu nu am vrut decat niste sfaturi, astfel incat sa stiu cum sa procedez si la ce sa ma astept.Sper ca urmatoarea intrebare sa nu mai genereze astfel de situatii.
Am inteles ca banca o sa trimita un evaluator , poate nu o sa fie cazul pana la urma , care o sa stabileasca valoarea apartamentului ,dupa care o sa il scoata la vanzare cu un procent de 30% mai mic decat pretul pietei .Daca nu se vinde,pretul o sa scada , si tot asa pana o sa se gaseasca un cumparator.
As vrea sa stiu care este procedura in aceasta situatie.
Multumesc.