In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face succesiune dupa parinti si fara acte notariale ...cu 5 ani in urma tatal meu a trecut pamantul cuvenit in urma impartirii fratesti la primarie pe mama mea aceasta figurand ca platitor de impozit pentru terenul respectiv....Din pacate tata a decedat acum 2 ani iar anul acesta una dintre surorile lui ( vecina cu terenul respectiv ) a vandut cu acte de mana parcela respectiva unui consatean .......dar tot mama este ceea care a platit impozit si pe anul acesta.....Cum poate mama dovedii ca este ^ proprietarul^ acelei parcele chiar daca nu are ACTE ? S-au daca poate scoate persoana respectiva de pe teren doar prin simplu fapt ca ea este ^ succesorul^ tatalui meu iar cumnata mamei nu avea nici un drept sa introduca pe cineva abuziv pe terenul respectiv ......cel putin moral...poate..?!!
Tocmai ca are avocat si au castigat de fiecare data numai ca acum batranul a facut recurs pe motiv ca acum 9 ani a fost dus in eroare de catre notar si nepoti si ca nu mai stie ce a semnat atunci in plus el nu a avut nimic totul fiind al sotiei lui care este sora tatalui unchiului meu batranul fiind trecut in acte ca nu a avut nici o posesie (terenul pe care s-a construit gospodaria fiind mostenire de la TATAL sotiei sale ..el doar contribuind la constructia casei (fizic)...ideea nu este decaderea lui din drepturi ci doar un mod amiabil prin care sa-l faca sa nu mai continue procesul.....BANI si TIMP pierdut ...in conditiile in care unchii mei au inca grija de el ( financiar + treaba in gospodarie) sunt martori .
Matusa mea in urma cu 20 de ani s-a angajat sa ingrijeasca unchiul si matusa din partea sotului....in urma cu 9 ani batranii au facut contract de vanzare -cumparare cu nepotii lor ( matusa si unchiul) pe baza uzufructului viager prin asta obligandu-se sa-i ingrijeasca pana la decesul lor iar dupa aceasta sa intre in posesia averii -BATRANII NU AVEAU COPI I- in urma cu 2 ani unul dintre soti a decedat ramanand doar batranul in varsta de 84 de ani care de la decesul sotiei sale i-a dat pe nepoti in judecata pt. a sparge actele.....in conditiile in care matusa mea impreuna cu unchiul mei i-au insotit pe mosnegi la NOTAR (acum 9 ani)...au platit o suma in baza contractului de vanzare-cumparare ....totul s-a facut legal si fara presiune...davada fiind faptul ca inmormantarea defunctei fiind facuta de matusa mea...reparatiile casei unde locuiau virsnicii ...la fel.
Batrinul este influentat de niste vecini care ii promit marea cu sarea si il sfatuiesc sa-i dea mai departe in judecata.....Ce pot face rudele mele in cazul acesta?
pot acuza de furt o persoana careia i-am dat rest mai mult decat trebuia (dovezi video dar nu foarte clare care arata modul in care i-am dat restul..) Cum pot obliga persoana respectiva sa-mi inapoieze banii ?Am amenintat-o telefonic ( prin sms )ca depun plangere la politie ...dar nu mai raspunde la telefon...ce as putea face legal ? cum pot formula plangerea respectiva ?
multumesc
Pe cat de mult m-am bucurat ...se pare ca doamna respectiva nu se va tine de cuvant....mai mult mi-a spus ca va veni sa vada inregistrarile ca nu crede ca este adevarat (telefonic )..as putea sa o conving cumva ? adica sa vina mai repede...mi-a spus ca va veni cand va avea timp......mai mult cred ca voi fi data afara pt. neglijenta....ce as putea sa fac si in cazul asta ?
Multumesc
Lucrez ca si casiera la o firma privata .Din gresala am dat rest mai mult decat trebuia unei persoane fizice.....Cand mi-am dat seama era prea tarziu (la sfarsitul programului)....banuiesc ca este aceea persoana deoarece am vazut pe camerele video dar nu mai stiu exact ce bacnote i-am dat ...oricum era rest la 500 de lei si cred ca acelei persoane i-am dat cu 100 de lei in plus...
Am sunat pers. respectiva si mi-a spus ca nu stie sigur daca este adevarat deoarece nu a numarat banii in fata mea ( CORECT )......Dar ce as putea face in cazul in care la o privire mai atenta a camerelor...as putea demonstra ca ea a fost -vinovata-....nu stiu sigur....as putea cumva sa o conving sa-mi restiteie banii ?
Cum sa procedez? .....:((....oricum trebuie sa-i pun de la mine si mi-a afectat deja postul.....
Tatal meu nu mai are alti copii ( numai pe mine ) deci ar trebui sa primesc jumatate....ok......dar in cazul in care mama mea nu ar face succesiunea si ar ramane in sarcina copiilor sa faca acest lucru ( dupa decesul ei ) ce se poate intampla sau mai bine spus cum se imparte totul?
Mentionez ca ceilalti 2 copii ( fratii dupa mama ) nu sunt trecuti pe numele tatalui meu oricum diferenta de varsta dovedeste asta 17 respectiv 14 ani .............
Multumesc pentru rabdare