avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate eleva

Activitate eleva

Multumesc pentru raspuns.
Mama mea are pamant. Subventia de la Apia era luata prin CEC de sotul meu, care doar muncea pamantul mamei mele. Acum doua luni sotul meu a decedat. Am mers la Apia pentru a solicita subventia pe numele meu, am cerut sa fie trecuta in contul meu bancar. Ieri am fost chemata la Apia si mi s-a spus ca nu se poate deoarece trebuie sa fac succesiune cu toti copiii mei.Eu nu pot sa fac succesiunea deoarece unul dintre copiii mei e plecat la munca foarte departe si nici nu am bani momentan. Întrebarea mea este de ce este necesara aceasta succesiune atata timp cat pamantul este al mamei mele. Poate ar trebui sa fac succesiune cu fratii mei , nicidecum cu copiii mei. Am plecat de la Apia nelamurita si le-am spus ca renunt la subventie. Ma poate lamuri cineva daca ei au dreptate in ceea ce priveste aceasta succesiune?
Vreau sa stiu daca pentru a vinde haine lucrate de mine pe internet este nevoie sa am deschisa o societete ? Trebuie sa am ceva din punct de vedere legal, sau pot vinde oricum ??
Sunt croitoreasa. Mi-as dori sa am o societate si sa-mi pot vinde creatiile. Sa am un magazin sau sa închiriez un spatiu comercial. Pentru asta,normal, am nevoie de bani pentru a-mi înfiinta societatea, bani de materiale textile si bani pentru a închiria un spatiu într-un magazin. Pentru mine suna foarte frumos. Banii mei proveniti din salariu abia îmi ajung sa-mi platesc facturile(600 Ron -salariu). Degeaba am acest talent.Întrebarea mea este:EXISTA POSIBILITATEA SA PRIMESC FONDURI EUROPENE PENTRU A-MI ÎNFIINTA O SOCIETATE ????
Azi am mers la politie pentru a-mi schimba cartea de identitate, deoarece expira. Am avut toate actele , mai putin cartea de ALEGATOR ,si m-a trinis acasa.E normal sa mi se ceara cartea de alegator?????
Răspuns la discuția poprire pe salariu
M-am trezit ca am poprire pe salariu. Consider ca puteam sa platesc facturile cand vreau eu , inclusiv cu penalitati. Dar eu m-am trezit pe fluturas ca am poprire, fara sa fiu anuntata. Sunt atatia oameni din oras care nu si-au platit facturile fie la salubrizare,fie la apa, fie la gaze etc. , dar eu nu am mai auzit ca li s-a facut poprire pe salariu. E legal ce mi s-a facut?? Sau sunt victima unui abuz de putere, de stiu eu mai ce, din partea acestei societati de salubrizare??
Mi s-a facut poprire pe salariu in valoare de 60 RON la factura pentru salubrizare. Este legala aceasta chestiune?? În ce masura o sa-mi cauzeze aceasta poprire pe viitor, în cazul in care as dori sa-mi iau alt serviciu? Mentionez ca eu sunt una dintre angajatii acestei institutii. Eu nu am fost anuntata/ avertizata în legatura cu aceasta poprire. M-am trezit cu poprirea pe fluturas. Cand am întrebat de ce, mi s-a spus:''Ca sa te învat minte''.:O
Buna ziua. Doresc sa va spun experienta mea de la bacalaureat, pe care as dori voi cei mai specializati, mai în masura decat mine sa va dati cu parerea, chiar sa ma sfatuiti cum sa privesc nedreptatea la care am fost supusa , Eu am sustinut examenul de bacalaureat în 2005, unde nu am promovat proba D Matematica 1-1, desi am comparat ceea ce eu facusem pe foaia de examen cu rezolvarile afisate pe geamul liceului, si teoretic din punctul meu de vedere eram ca si promovata. Eu fusesem 4 ani de liceu la clasa de Matematica- Informatica. Cum am promovat eu 4 ani la matematica în special, daca nu ''am fost în stare'' sa iau examenul de bac??? M-am înscris apoi la sesiunea de toamna 2005, srtict pentru proba de matematica. În ziua examenului, a venit un domn, probabil din comisie, cu o foaie si le-a dictat elevilor de la matematica 1-2 , toate rezolvarile într-o ordine perfecta, rar fara nicio constiinta încarcata. Dupa ce a terminat de dictat , profesorul care ne asista, i-a spus acestui domn:'' Avem aici o singura eleva care sustine examenul la matamaticas 1-1. Aducetii si ei rezolvarille.'' Domnul respectiv i-a replicat: ''Nu le avem''. Profesorul asistent :'' Haideti dom'le , cum le aveti pe astea le aveti si pe cele de la mate1-1''. Domnul DICTATOR DE PE FOAIE se îndreapta catre mine, care nu scosesem un sunet, si-mi zice pe un ton extrem de ridicat: '' Vezi, acum sa te duci si sa spui! Ție nu -ti mai trebuie bac, esti foarte frumoasa si-ti ajunge!'' Eram atat de bulversata de faptul ca eu nu yisesem absolut nimic si totusi se tipa la mine, încat nu am replicat absolut nimic. Eram parca absenta la toata scena. Domnul Dictator DE PE FOAIE a iesit din clasa, iar profesorul asistent a ramas mut , la fel si elevii . Parca vad si acum privirile tuturor îndreptate catre mine. Dupa examen aveam atata tristete în suflet, eram socata.
Nu am facut nimic în acest sens. Nu am facut nicio sesiyare, nu am povestit nici familiei. Am asteptat sa fiu singura în casa si am plans pana am simtit ca lesin. Aceasta a fost reactia mea la 18 ani, o reactie parca de frica, de inconstienta ca exista lege. Acum am 24 de ani. Acum constientizez toata situatia . Ce legatura are frumusetea cu promovarea bacalaureatului?Am fost o eleva ce nu a chiulit niciodata, cu note mari, eram singura din clasa care luam 10 în teza la romana la liceu. Cum priviti aceasta situatie, raportat la mintea mea inconstienta , de copil la 18 ani , fara o ezperienta în rautatea oamenilor? Eu as da timpul înnapoi si as merge imediat la autoritati. Dar cum nu se poate, mai e ceva de facut la adresa acelui domn? Ma simt enorm de frustrata , acum în prezent, sunt suparata pe mine.