avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate contautszasz@yahoo.com

Activitate contautszasz@yahoo.com

Buna ziua!
Sunt pensionara cu limita de varsta,am o pensie de 1619 lei la care nu se calculeaza nici o contributie. Sunt angajata la o firma cu CIM 4 ore cu un salar de 1100 lei in functia de contabila,iar la o alta firma cu CIM de 2 ore ,cu salar de 375 lei tot in functia de contabila.
Cum procedezi si ce obligatii am (acum cand sal.minim 1900 lei )

Va multumesc anticipat.
O salariata de 8 martie a primit 200 lei pe lista de avans.
Daca se poate fracționa :
150 lei neinclus în salar si 50 lei inclus în salar
adică :

% 5311 = 200
425 50
6458 150

Va mulțumesc!
Va rog ,o lămurire. Termenul limita la transmiterea în REVISAL al Actului Ad.privind majorarea salariului minim este anterior împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare ,majorarea cu data de 01.02.2017, dar dacă ex.eu transmit în data de 20.02.2017, DATA ACTULUI ADIȚIONAL ce data o sa fie ? Va mulțumesc !
După apariția OMFP nr170/2015 în vigoare începând cu 1 martie 2015 se abroga OMFP 1040/2004. Întrebarea mea este, dacă începând cu 1 martie 2015 este obligatorie întocmirea fisei pentru operațiuni diverse 14-6-22/b la o ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALA ? Va mulțumesc!













Răspuns la discuția recuperare sume de la FNUASS
Am depus cererea de recuperare cu actele în regula pe anul 2014 în data de 15.ianuarie 2015 ,dar am de recuperat și pe luna mai 2014 și m-a avertizat ca nu o sa primesc înapoi suma plătita ,deoarece am depus târziu actele.
Va mulțumesc !
Va rog sa ma îndrumați, referitor la depunerea cererii de recuperare după termenul de 90 de zile,având in vedere ca OUG 36/2010 Art .II. precizeaza ca :
Art. II
Certificatele de concediu medical eliberate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se depun la casele de asigurari de sanatate in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonantei de urgenta.
Va mulțumesc !
O familie soț și soție ( ruda foarte apropiata de a mea) ,au fost bătuți în curtea proprie de băiatul vecinului.Au avut o discuție mai veche,o problema de trecere pe pământul vecinului în spatele grădinii lor.
într-o zi la sfârșitul lunii septembrie băiatul vecinului a sărit gardul,a lovit pe bărbatul de 71 ani cu biciul în cap,a lovit cu piciorul în piept,și a tras pe jos vreo 5 m, iar pe soția de 66 ani a lovit cu biciul în piept (a curs sângele) și a trântit-o de pământ.Am anunțat politia și am chemat salvarea.Bărbatul a fost internat la spital o săptămâna ,iar soția a primit prim ajutor(pansat la piept).Am fost la medicul legist urmele erau evidente deoarece după o săptămâna pe corp erau vânătăi.Au primit 7-8 zile de la medic legist.Politia locala tot amâna sa ia declarații.Au și martori.Întrebarea mea:Daca dosarul automat are calea-JUDECÃTORIE,dacă este nevoie sa cautam avocat.In cazul respectiv dacă se încadrează în violare de domiciliu sau tentativa de omor(de multe ori a zis ca nu se lasă pana nu omoară)
Familia vătămata nu vor nici o recompensa ,decât sa primească conform legii sancțiunea pe măsura faptei.Va mulțumesc!
Discuție FISA POSTULUI
Va rog sa ma ajutați cu Fisa postului- Muncitor Necalificat la Asamblarea Montarea Pieselor -COD COR 932906 și Model de evaluare a salariatului respectiv.
Va multumesc!
Răspuns la discuția ref.plata CASS
Va multumesc!






Discuție ref.plata CASS
daca am calitatea de angajat la o firma unde se vireaza toate datoriile bugetare dupa salariul meu, dar am si PFA trebuie sa platesc CASS la Casa de Asigurari Sociale?
Va multumesc!