avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate okremus

Activitate okremus

Doresc sa imi iau atestat de transport persoane (atestat taxi) si am vazut ca in actele necesare este cuprins si cazierul judiciar. Daca am avut o condamnare (delapidare, 2 ani inchisoare), pot obtine atestatul?
Buna ziua,
Am fost liberat conditionat luni 14.10.2013 din inchisoare, unde am avut de executat o pedeapsa de 2 ani inchisoare pentru delapidare. Ma intereseaza daca exista posibilitatea oficiala de a primi un ajutor banesc(eventual de la Primarie). Am auzit diverse variante, dar ma intereseaza daca exista vreo reglementare in acest sens. Va multumesc.
Situatia s-a clarificat. Citatia pe care am primit-o la Penitenciar a fost o eroare, deoarece in sedinta la care eram citat se discuta doar CEREREA de revizuire.
Solutie: În baza art. 403 alin. 3 teza a-II-a Cpp. respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire a sent. pen. nr. ***/**.**.**** a Judecătoriei *******, cerere formulată de către revizuent

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Da, este o cerere de revizuire..
Am fost condamnat definitv la 2 ani cu executare. Am cerut si mi s-a aprobat redeschiderea dosarului.
Pot invoca in aceasta faza procesuala Articolul 320 ind.1 Cod Procedură Penală, desi pe tot parcursul procesului nu s-a invocat deloc acest articol?
Mentionez ca procesul a inceput in anul 2006.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am executat în perioada septembrie 2001 - octombrie 2002 o pedeapsa pentru delapidare. Vreau sa înaintez plângere catre C.E.D.O. împotriva conditiilor improprii de detentie de atunci. Este prea târziu, dupa atâta timp?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Prescriptia raspunderii penale
Din pacate,sunt in recidiva,de aceea insist. In consecinta , sa invoc aceasta prescriptie, sau sa las instanta sa se autosesiseze?
Am fost trimis in judecata in 2006 pt. infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata(art. 290 cod penal)pt. fapte comise in perioada iulie-octombrie 2005. Procesul inca se judeca,e in faza apelului.(trimis de la recurs inapoi spre rejudecare). Eu socotesc ca a intervenit termenul de 5 ani de prescriptie a raspunderii penale.Pot beneficia de aceasta prescriptie? Va rog raspundeti-mi cat se poate de repede, luni am ultimul termen in proces, in care se va pronunta sentinta, si ma contrazic cu avocatulmaeu. ( el spune ca termenul de prscriptie s-a intrerupt in momentul cand mi-a fost comunicat rechizitoriul, dar atunci Patriciu cum de beneficiaza??!!!.. ca par situatii similare.). Va multumesc mult.
Ieri, la vreo ore dupa ce v-am facut sesizarea, am primit prin posta o adresa de la firma in care ma convoaca la cercetare disciplinara pt.ca "nu m-am prezentat la serviciu dupa ce mi s-a comunicat sentinta de reangajare'' si la 3 absente nemotivate se desface disciplinar CIM.Eu stiu ca asta vor, chiar ma asteptam la noi tentative.Problema e ca ei nu mi-au facut nicio convocare pt reintergrare, niciun document scris si mai mult, nici nu mi-au dat raspuns la solicitarea mea scrisa (din 06.12.2010,cu nr. de inregistrare de la firma ) pt. a ma reangaja.Ce sa fac?Nu trebuie sa imi dea ceva scris?