avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate seti

Activitate seti

Răspuns la discuția Contract de vanzare cumparare
De la cadastru am primit asigurari ca este totul in regula si sa nu imi fac griji.
Totusi vecinul vrea sa ma dea in judecata pentru ca suprafata lui de teren este mai mica decat este specificat in contractul de vanzare cumparare vechi de acum 8 ani. Motivele au fost expuse mai sus.
Acum 8 ani am vandut un teren de 1000 mp, alaturat de parcela mea, la o alta persoana.
Terenul meu cat si cel vandut fac parte dintr-un teren mai mare si care insumeaza toate sufrafetele parcelelor in care s-a dezmembrat.

Intre timp, vecinii si-au cadastrat si intabulat parcelele dinstre capatul opus. Unii au folosisit sistemul vechi altii sistemul nou de cadastrare. Totusi cativa dintre ei au "muscat" mai mult teren.

Persoana la care am vandut, nu si-a facut intabulare dar a semnat acum 6 ani un proces verbal cu vecinul de langa el, respectand astfel granita terenului si gardul care s-a facut intre ei.

Acum o luna, am inregistrat la cadastru si parcela mea (fiind in celalat capat) si am respectat sufrafetele inscrise in contractul meu de v/c. Am finalizat procesul cadastrare si am intabulat terenul pe numele meu.

Persoana la care am vandut, vrea sa ma dea acum in judecata pentru ca nu se mai regaseste in teren suprafata din contractul de v/c (asta dupa 8 ani). Din 1000 mp i-au ramas 900 mp din motivele expuse mai sus. El nu se mai poate extinde in cealalta parte pentru ca a semnat acel proces verbal si cauta sa ia teren din partea mea si sa anuleze cadastru si intabularea pe care deja am realizat-o.

Am eu vreo vina pentru ca el nu a avut grija de proprietatea lui in tot acest timp?
Are el vreo sanse de castig in aceasta privinta?
Imi poate anula cadastru si intabularea facuta pe terenul meu?
Pentru prima inmatriculare(actualizare) la cadastru a unui teren este nevoie de acordul vecinului?
Mentionez ca vecinul nu are prima inregistrare facuta, nu are tarusi sau imprejmuire pe teren sau orice alta delimitare a proprietatii vizibila pe teren.
In lipsa acordului eu nu imi mai pot face prima inmatriculare, ce pot face in acest caz?
Am primit la posta in data de 24.09.2015 un proces verbal redactat electronic, emis de CNADNR si intocmit in data de 14.09.2015, pentru faptul ca am circulat la data de 01.05.2015 fara a detine rovinieta valabila.
Mentionez ca procesul verbal este semnat de agentul constatator cu o semnatura olografa SCANATA.
Am achitat deja amenda pentru a ma incadra in termenul de 48 de ore.

1. Este valabila semnatura scanata, se poate contesta in instanta?

Am circulat fara rovinieta in necunostinta de cauza. Am constatat in August ca nu am rovinieta si am achitat imediat rovinieta pe un an de zile. Din moment ce am primit abia acum amenda pentru un eveniment savarsit in Mai, ma astept sa mai vina inca vreo 3 amenzi(Iunie, Iulie si August) pentru lipsa rovinieta.

2. Pentru amenzi multiple si pentru cazul meu in speta se va putea face contestatie la amenzile viitoare pentru lipsa rovinieta?

Daca primeam amenda in Iunie imi achitam rovinieta negresit. Consider ca daca nu imi achitam rovinieta in August, primeam amenzile abia in Noiembrie(in limita termenului legal) pe ideea ca: asta nu stie ca nu are rovinieta, il mai lasam sa circule ca sa mai adune amenzi si abia apoi i le trimitem pe rand. Cu siguranta este premeditata treaba si exista sistem informatic pentru asa ceva. Au grija cei de la CNADNR sa adune cati mai multi bani de la uituci, in loc sa-i preocupe starea drumurilor.
In conditiile de acordare a cotei reduse de TVA de 5% la achizitia de locuinte noi nu se specifica o limita de varsta inferioara cat nici una superioara.

Ambii parinti au interese comune cu interesul copilului, deci nu cred ca este necesar un curator, un parinte poate semna in numele copilului in calitate de reprezentant legal.

Va multumesc.
In cazul in care parintele nu poate achizitiona o locuinta noua cu tva de 5%, intrucat a mai beneficiat de aceasta masura, se poate cumpara pe numele copilului(4 ani) astfel incat sa beneficieze de TVA de 5%?

Declaratia la notar cum ca minorul nu a mai achizitionat o locuinta cu tva de 5% poate fi data de parintele copiluilui minor ca reprezentant/tutore/imputernicit?

Multumesc.
Acea declaratie la notar cum ca minorul nu a mai achizitionat o locuinta cu tva de 5% nu poate fi data de parintele copiluilui minor ca reprezentant/tutore/imputernicit?

Cum ati mentionat si dvs., poate un jurist ne poate clarifica acest aspect.

Multumesc.
Impreuna cu sotia, detinem o locuinta achizitionata cu TVA de 5% din 2010, dar
acum, ne dorim o casa mai mare. Pentru noi, achizitia unei locuinte cu un TVA de 24% este f. costisitoare si de nedorit si am dori sa stim cum putem evita o valoare asa de mare a acestei taxe:

1. Se poate achizitiona o noua casa de la un alt dezvoltator pe numele copilului minor(4 ani) pentru a beneficia in continuare de cota redusa de TVA de 5%?

2. In cazul in care vanzatorul este persoana fizica sau este un dezvoltator(firma) care nu este platitor de TVA, se mai impune plata TVA la achitia casei pe persoana fizica?
Inseamna cumva ca aceast imobil ar fi trebuit sa fie realizat de Consiliile locale din depozite special constituite?

In afara de aceasta formulare, nu am gasit in articolele mentionate de dvs. vreo conditie ce vizeaza imobilul si care nu ar fi indeplinita, imi puteti exemplifica una?
Buna ziua,

In 2010 am achizitionat o locuinta noua prin programul Prima Casa in bloc nou de locuinte.
De curand am aflat de legea locuintei nr.114 /1996 actualizata care precizeaza la art. 10 urmatoarele: "Proprietarii locuintelor noi, persoane fizice, sunt scutiti de plata impozitului pe cladire timp de 10 ani de la data dobandirii locuintei."

Am facut o solicitare de scutire de la plata impozitului, dar mi-a fost refuzata pe motiv ca : " scutirea de la impozitul pe locuinta privind imobilul situat in ...... nu se incadreaza in art. 284 alin 13 din Codul Fiscal, respectiv Legea nr. 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare precum si art 215 din Normele Metodologice de aplicare ale Codului Fiscal deoarece imobilul de la adresa mai sus mentionata nu a fost construit in baza Legii 114/1996."

Au dreptate cei de la directia fiscala si ce inseamna ca un imobil sa fie construit in baza legii 114/1996?

Multumesc,