avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate paval

Activitate paval

Răspuns la discuția divort
De exemplu pe sora mea o cheama Paval iar pe el Quintarelli si pe fetita lor o cheama Quintarelli Martina,iar fetitei i-a facut certificat de nastere(deci fetita are certificat de nastere romanesc)Sora mea are si semnatura de la el pana in 2013 pentru a pleca cu fata in Romania,dar deja o ameninta ca nu ii mai semneaza a doua oara.
Deci avand in vedere ca luna viitoare se duce cu fetita in romania ce ar trebui sa faca?sa poata sa ii faca pasaport romanesc fetitei?se poate face si fara semnatura tatalui(avand in vedere ca sora mea si cu el nu sunt luati cu acte de casatorie?)
Răspuns la discuția divort
Buna ziua,si va multumesc pentru raspuns
A nascut fetita acolo, nu se poate adresa instantei din romania?nu este mai avantajata??
Pentru ca sora mea traieste cu el dar nu o trateaza cum trebuie,iar sora mea nu prea poate munci deoarece fetita are 3ani.Dar daca el nu este deacord sa duca domiciliul fetitei in romania ce e de facut? Sora mea in Romania are casa proprietate personala iar aici sta in chirie,ar fi un avantaj???
Discuție divort
Buna ziua
Sora mea sta cu un italian dar nu este maritata cu el,au o fetita impreuna dar el mai are un baiat din prima casatorie din care nu a divortat.Sotul surorii mele a creat nucleu familiar cu sora mea si fetita (dar nu a divortat de fosta nevasta)
Intrebarea mea este :Daca sora mea nu mai vrea sa stea cu el, si vrea sa vina sa locuiasca cu tot cu fetita in Romania si el nu ii da semnatura de acord,ce se poate face sau ce demersuri si unde se poate duce sa rezolve??
Va multumesc anticipat.
buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine
in data de 30.05.2010 am inceput amenajarea pentru deschiderea unui supermarket ,de la aceasta data pana la 12.06.2010 am efectuat in jur de 160ore,pe data de 14.06.2010 am semnat contractul de munca individual,in care este specificat o clauza de 30zile de proba cu inceperea activitatii de pe data 14.06.2010,(mentionez ca salariul in mana este de 700ron in 2 transe,iar in contract scrie 720ron)pe data de 16.06.2010 am primit 350ron (reprezentand 160ore. si nefiind trecute in contractul individual de munca)
pe data de 10.07.2010 fiind in ziua mea libera am fost sunat de un coleg si anuntat ca a fost sefa si a decis restructurarea mea si a altor 3 colegi(mentionez ca nu am fost anuntat de nimeni din conducere)
am sunat directorul sa ma lamureasca ,el mi-a raspuns ca am fost dat afara pe motive de restructurare si zicandumi daca mai vreau sa vin sau nu e alegerea mea in schimb mi-a zis sa vin sa imi semnez demisia.
m-am prezentat pe data de 13.07.2010 la locul de munca deoarece stiam ca in cazul restructurarii am dreptul la preaviz de minim 15zile,am discutat cu directorul iar el mi-a zis :daca vreau sa raman este alegerea mea,au ezitat sa imi dea decizia de concediere.
pe data de 14.07.2010 ne-a dat decizia cu art65alin1 pe care am refuzat sa o semnez deoarece nu stiam ce contine articolul.
la acest punct de lucru suntem 18 angajati din care din care 4 casiere,1receptioner,1 persoana la facturare si directorul restul suntem lucratori comerciali pe diferite raioane.eu eram pe raionul de bauturi cu un alt coleg care nu a fost concediat.as vrea sa stiu ,eu avand un copil de 4 ani ce drepturi am??
am dreptul la protectie impotriva concedierii???
as mai dori sa stiu ce fel de concediere este ?colectiva sau individuala???(4 angajati din 18)
care sunt drepturile mele:salar compensator,despagubiri????
va multumesc anticipat
Discuție concediere
buna ziua .as dori un ajutor ,se poate?am inceput a lucra la un supermarket care sa deschis din 30.05.2010 pana astazi cand mi sa comunicat ca se face restructurari.mi sa predat contractul de munca impreuna cu decizia de concediere care detine Art.65alin.1.vreau sa mai specific caci contractul de munca mi la facut din data de 14.06.2010 iar eu incepand din 30.05.2010.in contract este o clauza de 30zile.ce pot face avand in vedere ca am si un copil de 4ani?am vreun drept la salariu compensatoriu??mi sa comunicat verbal ca am fost dat afara prin restructurare,ar trebui specificat in acea foaie de concediere motivul???va multumesc anticipat
Discuție restructurare
Buna,am fost anuntat ca am fost dat afara pe motivul restructurarii.Lucrez la un supermarket de o luna cu contract nedeterminat.Sunt pe raionul de bauturi si alimente cu un alt coleg si dintre noi 2 eu am copil si el nu are..As dori daca se poate raspunsul la o intrebare??pe ce baza se face restructurarea???