avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate proiectareconstructii2007

Activitate proiectareconstructii2007

Buna ziua!
Sunt posesorul unui autoturism Mazda RX 8, cu motor rotativ de 2x654 cmc, asa zice fabricantul.
Registrul Auto Roman are insa alta parere, a trecut in cartea de identitate 2616 cmc, adica o capacitate cilindrica echivalenta unui motor clasic cu noxe si putere similare.
Le-am solicitat ca in Cartea de Identitate sa imi treaca la rubrica mentiuni capacitatea nominala de 1308 cmc(2X654 ), intrucat conform Codului Fiscal, impozitul auto se plateste la capacitatea nominala.
Astfel dintr-o miscare de condei in loc sa platesc 60 lei/an impozit sunt obligat sa platesc aiurea 2184 lei/an.
Cum nu stiu nici un motor in 2 timpi sau turbo supraalimentat cu noxe mult mai mari, sa plateasca impozite la capacitati echivalente, ma intreb daca nu cumva este o discriminare in cazul acestui tip de motor?
Conform Reglementarilor Privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii autovehiculelor rutiere RNTR-7, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.132/2005 (publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 37 din 18 ianuarie 2010):
CAPITOLUL I Omologarea individuală şi eliberarea CIV
Subcapitolul 16 Prevederi Finale la punctul 42 se precizeaza:
Viteza maximă constructivă a vehiculelor rutiere, puterea netă a motorului şi cilindreea motorului care se înscriu în CIV sunt cele indicate de producător.
Certificatul de conformitate din partea producatorului( COC) spune clar ca acest motor are capacitatea nominala de 2x654 cmc, lucru ignorat de autoritati.
Desi RAR a recunoscut scris aceasta capacitate nominala, considera ca in acte trebuie sa am capacitatea echivalenta=capacitatea nominala x 2.
Cunosc doua precedente, doi posesori de Mazda RX 8 carora RAR-ul le-a facut mentiunea in CIV pt 2x654 cmc(din spusele lor), restul posesorilor in jur de 40 la numar fiind in situatia mea.
Am vreo sansa de castig daca ii dau in judecata? Multumesc!
Răspuns la discuția Impozit locuinte
Am adresat a doua cerere pentru scutirea de impozit la locuinta, au trecut 30 de zile si primaria nu a dat nici un raspuns. Prima cerere a fost depusa in 201 si nu am primit nici un raspuns. Ma pot adresa instantei sa ii oblige cumva?
Răspuns la discuția Taxa prima inmatriculare
Cred ca am vrut sa zic ,,actiune'', scuze, sunt sigur ca ati inteles de fapt ce vreau.
Buna ziua! As dori un model de intampinare pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare in instanta. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Impozit locuinte
Inteleg ca beneficiez de scutire de impozit? Sper sa inteleaga si functionarii Primariei
Buna ziua! Am citit despre o prevedere a Codului Fiscal ce prevede scutirea de impozit pe cladiri pentru locuintele individuale construite cu finantare din credit bancar, scutire pe o perioada de 10 ani. Am intrebat la Primarie si sunt varza, nu au habar despre asta. Mai sunt si alte conditii de care nu stiu eu? Multumesc!
Răspuns la discuția Taxa autorizare constructii
Exact asa am si facut, pana la urma au inteles la primarie
Buna ziua! Am un client care vrea sa construiasca in aceeasi curte doua cladiri, ambele cu destinatia locuinta. Dupa parerea mea, ar trebui platit acelasi procent la primarie pentru taxa de autorizare (0,5% din valoarea de deviz pentru constructii de locuinte), dumnealor insista ca cea de-a doua constructie sa fie anexa si sa se plateasca 1% din valoare. Este corect asa? Multumesc!
Răspuns la discuția CONTINUARE STUDII FACULTATE
Multumesc!
Buna ziua! Am absolvit o facultate tehnica in 1990 in urma careia am devenit subinginer; in 2010 m-am inscris la aceeasi facultate( direct in anul III) pentru continuare de studii, voi mai face 2 ani pentru a deveni inginer in acelasi profil. Practic mi se echivaleaza anul I si anul II cu conditia sa dau 20 de examene de diferenta, iar pentru anul III si anul IV nu mi se echivaleaza nimic. Pozitia oficiala a facultatii este ca citez:,, ramane la latitudinea profesorilor daca doresc sa echivaleze examenele promovate in urma cu 20 de ani". Intrucat eu ma aflu la continuare de studii si nu repetare de studii, nu mi se pare deloc in regula acest lucru. Practic inteleg ca profesorii nu ar incalca nici o lege daca mi-ar echivala examenele promovate in timpul precedentei facultati. As vrea sa stiu daca am dreptul sa mi se echivaleze si examenele din anii III si IV, care au fost promovate in timpul facultatii absolvite in 1990?