avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate Luminita Muntean

Activitate Luminita Muntean

Buna ziua. In urma unui proces cu o banca recunoscuta in Romania ( din pacate nu pentru maleabilitate si corectitudine) pentru recuperarea unui comision , am obtinut castig de cauza. In favoarea mea a fost data o hotarare judecatoreasca cu data de comunicare in 25. 04. 2013. Aceasta sentinta nu a fost pusa in aplicare nici astazi si dupa cum am constatat sunt multe alte sentinte mai vechi decat ale mele care nu au fost puse in aplicare. Intrebarea mea este daca pot depune o plangere penala impotriva acestei banci pentru nerespectarea hotararii judecatoresti sau plangerea penala se poate face doar nominal impotriva unei persoane.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Am inteles care e situatia. Acum pentru linistea mea sufleteasca, daca in momentul in care am incheiat un contract de intretinere,respectiv acum un an, am fi incheiat, de fapt unul de vanzare cumparare , ar fi fost mai bine? va intreb pentru ca am intrebat un avocat care spune ca ar fi fost cel mai bine sa incheiem de la inceput un contract de vanzare cumparare, iar notarul mi-a spus ca este logic ca intre parinti si copii sa se incheie un contract de intretinere si nu unul de vanzare cumparare , acesta din urma fiind mult mai usor de atacat in situatia data. Contractul de intretinere se poate rezilia doar de intretinut, dar eu sunt singura mostenitoare si nici nu se pune problema sa nu o intretin pe mama, sau sa nu o ajut, iar din partea ei nu exista nici un dubiu in acest sens.
dar fiind aceasta problema cu banca, pentru linistea si lamurirea mea, avand in vedere ca doua persoane specializate in dimeniul juridic, mi-au spus doua lucruri diferite, intrebarea mea este:
Era mai bine sa fi incheiat un contract de vanzare cumparare sau este ok contractul de intretinere , cu alte cuvinte, in speta data banca poate ataca mai usor contractul de intretinere sau pe cel de vanzare cumparare?

Va multumesc frumos pentru rapuns. Ma gandesc daca un contract de vanzare cumparare , avand in vedere situatia de fata, nu ar fi fost mai indicat. Desi la momentul la care am facut contractul nu s-a pus problema neplatii vreunui credit. Credeti ca banca ar avea vreo sansa, daca ne-ar da in judecata pentru a anula actul? E vorba de un credit de 25. 000 lei. Sa incercam incheierea unui contract de vanzare cumparare in locul celui de intretinere? Daca este posibil... De mentionat ca mama a dat cuponul de pensie executorului pentru a pune poprire.
Buna ziua. Situatia se prezinta in felul urmator. Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere, fara nici un fel de clauza decat obligatia de a o intretine ( deci fara uzufruct) anul trecut. Intre timp , mama, care a luat un credit din banca pe care l-a platit pana acum 3 luni, acum fiind in situatia de a nu-l mai putea plati este executata silit de executorul judecatoresc. Avand in vedere ca imobilul mamei mele este acum in proprietatea mea, dar am obtinut proprietatea printr-un contract de intretinere si nu unul de vanzare cumparare, acest contract poate fi atacat in instanta de creditori? Deci contractul a fost incheiat acum un an, iar mama a fost executata doar zilele trecute.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Acum m-am lamurit.
Ma refer la modalitatea prin care imobilul poate fi pus in posesie efectiv. Nu la demersul in ceea ce priveste actele, ci , daca si executorul bancar procedeaza in acelasi fel la evacuarea fostilor proprietari ca si cel judecatoresc, respectiv este insotit de organele de ordine , intocmeste un proces verbal al bunurilor in prezenta martorilor, etc.
Buna ziua. As vrea sa stiu care este diferenta atunci cand se cumpara un imobil scos la licitatie de catre banca printr-un executor bancar sau atunci cand banca il scoate la licitatie printr-un executor judecatoresc ? Daca exista vreo diferenta...
Nu va prezentati la serviciu pe 05. februarie, ci pe 04. februarie. Chiar in ziua in care copilul d-voastra implineste 2 ani.
Vreau sa cumpar un imobil scos la licitatie in favoarea unei persoane fizice care doreste sa-si recupereze banii dati cu imprumut si care a instituit in acest scop o ipoteca de rangul I asupra imobilului. Problema este ca exista un drept de uzufruct instituit asupra imobilului respectiv, si cred, nu sunt sigura pentru ca nu am urmarit atent in acte, acest drept de uzufruct este instituit inainte de a se pune ipoteca. Am inteles ca , daca se instituie un drept de uzufruct dupa punerea ipotecii , acesta poate fi inlaturat la a doua strigare a licitatiei. dar daca el a fost insituit inainte de punerea ipotecii, iar cel care a solicitat punerea ipotecii pe casa a stiut acest lucru, care este regimul acestui drept de uzufruct. Eu doresc sa o cumpar, dar fara dreptul de uzufruct pe care l-am vazut consemnat in extrasul CF impreuna cu ipoteca. Se sterge si acest drept de uzufruct, daca nu sunt de acord sa cumpar casa impreuna cu acest drept, sau el fiind instituit in favoarea altei persoane, decat propietarul casei care a semnat de acord cu insituirea ipotecii, acesta nu se stinge decat cu acordul titularului sau. Repet, cred ca a fost instituit inainte de punerea ipotecii, iar titularul acestui drept de uzufruct in mod sigur nu va renunta la el de buna voie.
Răspuns la discuția Contract de vanzare - cumparare?
Va multumesc pentru raspuns. Nu sunt giranti pentru ca sumele nu au fost foarte mari si creditele au fost luate de la 3 banci diferite. Mama este bombardata cu telefoane de la banci si am inteles ca a si primit ceva privind executarea bunurilor cred. Dar nu stiu daca banca a mandatat un recuperator sau chiar de la banca le-a primit. respectiva a ramas in urma cu ratele pentru vreo 3 luni la doua banci, pentru ca la una a platit mama saraca. restantele sunt in jur de 2100 lei si 1700 lei.