avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Activitate auricaa

Activitate auricaa

Buna ziua. La 31 dec. 2012 am facut reevaluarea unei cladiri. Valoarea contabila era de 13414224 lei, amortizarea cumulata 756435 lei , durata de functionare ramasa 677 luni. Dupa reevaluare valoarea cladirii este 13456194 lei. Ce inregistrari contabile trebuie sa fac? Care este valoarea amortizarii lunare dupa reevaluare? Va multumesc.
Buna ziua. Am un apartament proprietate personala, in care nu locueste nimeni, fiind plecata in strainatate de mai multi ani. Ce cheltuieli comune sunt obligata de lege sa platesc in acest caz, si care este baza legala? Pot face o cerere catre asociatia de proprietari sa fiu scoasa de la cheltuielile comune avand in vedere ca eu nu stau in apartament ? Va multumesc.
Buna ziua. Sunt un pensionar de 73 ani de la tara. Am infiintat un PFA -FERMIER,in anul 2010, fiind sfatuit de catre primarie, pt a obtine o subventie de la UE pt vacile de lapte. Nu am primit nici o subventie,(cred ca nu am indeplinit toate conditiile puse),si nu am derulat nici o activitate (operatiune ) prin PFA. Sunt obligat sa depun vreo declaratie la finante sau la asigurarile de sanatate si pensii,ca nu stiu. Trebuie sa platesc ceva, cuiva? ca nu vreau sa ma trezesc cu datorii si penalizari .
Va multumesc mult.
Buna ziua. Am masina proprietate personala inmatriculata in romania. Momentan ea este in Grecia. Intrebarea mea este : prietenul meu poate sa vina cu masina mea in Romania fara a avea probleme la controalele vamale si rutiere? Mentionez ca are actele masinii asupra lui, iar eu il astept in Romania. Va multumesc.
Discuție PFA - FERMIER
Buna ziua. Pentru a primi subventiile pentru agricultura am fost nevoit sa imi infiintez un PFA -fermier . Va rog sa imi spuneti daca am vreo obligatie fiscala ( plata la asigurari de sanatate, etc ), avand in vedere ca doar primesc in contul PFA-ului banii pt subventie si ii ridic pt a cumpara cele necesare culturilor pt care primesc subventii. Va multumesc.
Buna ziua . Am 43 de ani si locuesc la sat. Doresc sa infiintez o ferma pentru cresterea si ingrasarea curcanilor. Ce masura pot accesa pentru a primi fonduri europene nerambursabile?
Buna ziua. Sunt politist pensionat anticipat din octombrie 2009. Pana astazi, am primit doar o parte din platile compensatorii cuvenite la pensionare. Ce pot face pentru a intra in posesia banilor cuveniti cat mai repede? Exista o prevedere legislativa cu privire la termenul maxim in care trebuie acordate aceste plati compensatorii catre pensionar?
Va multumesc.
buna ziua . sunt politist pensionat anticipat , si va rog sa imi spuneti daca pot sa ma angajez cu contract de munca sau sub o alta forma legala , la o firma privata de paza. va multumesc .