avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate chirchisoiu

Activitate chirchisoiu

BUNA SEARA. As vrea a stiu, pentru o firma de constructii, in general executa lucrari de manopera, daca firma poate fi in Romania, dar lucrarile sa se faca in Italia. In Italia ar trebui sa aiba si un punct de lucru? sau toate actele pot fi tinute doar pe firma din Romania? Ce acte trebuiesc la infiintarea firmei?
Orice informatie e bine venita.
Va multumesc!
Asa este, de aceea am si intrebat. Dar ma gandeam ca din punct de vedere contabil ar fi mai simplu. Din ce am inteles in cazul II-ului nu poti avea decat un cod CAEN?
Buna ziua. As vrea sa infiintez o firma cu profil constructii. Am tot citit despre PFA, II, SRL, dar as vrea parerea unui specialist.
Ce tip de firma ar fi mai potrivit pentru o firma de constructii? Mai ales din punct de vedere al infiintarii (actele necesare), dar si a impozitelor aferente.
Din ce am citit e mult mai simplu la I.I. decat la un SRL, dar nu stiu cat de potrivita e acesta forma de I.I. daca ai profil de constructii( reparatii, constructii de la zero, etc).
Va rog mult sa ma ajutati cu cateva lamuriri, orice informatie imi este de ajutor.
Va multumesc :)
Răspuns la discuția operare in revisal dupa 1 aug
Uneori nu stiu nici cei de la ITM ce sa zica. In proiectul de lege, da se spunea ca trebuie sa ai cursuri de insp RU dar in legea finala (publicata in M.O.) nu se specifica decat ca persoana ce completeaza Revisalul trebuie sa fie numita prin decizie scrisa. Vezi HG 500/2011
Intra pe Ministerul Muncii, si acolo ai cateva explicatii la COR. Gasesti pe grupe, sau ai si o clasificare dupa denumirea meseriei in cazul in care nu stii codul. Bafta
Am un salariat in aceeasi situatie. E angajat la noi dar nu are incetat contractul la cealalta firma. De la ITM mi s-a spus ca i se va incheia contractul de munca in baza statelor de plata depuse de respectivul angajator, adica in luna in care nu mai apare in statul de plata i se face incetarea. Problema este daca a depus sau nu statele de plata la ITM pana la data de 01.01.2011, angajatorul d-voastra.
Faceti si o adresa scrisa si asa cum a scris ,,freeelis'' cereti incetarea cu acordul partilor nu demisie.
Răspuns la discuția Angajare minori
Trebuie sa aveti grija insa ca pana pe data de 27.07 , sa nu faca ore de munca suplimentara, nu are voie.
ART. 124
Tinerii in varsta de pana la 18 ani nu pot presta munca suplimentara.

Răspuns la discuția salariata insarcinata
Am si o intrebare. Am o salariata cu contract de munca pe perioada determinata, si m- a anuntat sapt. trecuta ca este insarcinata. Din ce am citit in noul cod, pot sa-i incetez contractul de munca la expirarea termenului, fara sa tin cont de sarcina ei. Este corect?
Art. 56 i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Stiu ca nu o pot concedia daca am luat la cunostinta ca este insarcinata.
Răspuns la discuția salariata insarcinata
e simplu. Faci un act de suspendare la contractul de munca, in care specifici si numarul si seria certificatului medical in baza caruia il suspenzi cu art. 50 lit. a si apoi astepti sa vezi cand naste.:yeah:E bine sa faca si o cerere in care solicita intrarea in concediu prenatal. Dupa ce naste face alta cerere in care va solicita intrarea in crestere copil.Dar atentie la zilele de imdemnizatie , are 126 de zile: 63 zile pentru prenatal si 63 postnatal. Citeste aici:[ link extern ]
Răspuns la discuția SALARIAT ARESTAT PREVENTIV
multumesc.