Va aduc la cunosinta urmatoarea problema:
In data de 20.10.2020, eu, impreuna cu sotia am avut un zbor catre Londra. Nu am avut bagaje de cala, deci fara prezenta la check-in, doar la poarta de imbarcare. Acolo, noi am fost primii la coada (eu la priority, ea la non-priority, conform biletelor pe care le aveam). In momentul in care am ajuns la biroul de boarding, am intrebat pe respectivul daca se poate sa-mi iau sotia cu mine, ea fiind insarcinata si fiind prima la coada la non-priority. Mi s-a dat acceptul, apoi am fost imbarcati in autocar. Zborul a decurs fara incidente, nicio problema cu alti pasageri sau cu personalul.
In data de 09.02.2020 sotia primeste un mail de la Ryanair in care ni se transmite urmatoarele:
"Dear 1. Marius Ispas 2. Maria Cristina Ispas ,
I regret to inform you that due to your disruptive behaviour on board Ryanair flight FR1110 on the 20ian.2020, you are hereby prohibited from flying with Ryanair again.
Please be advised that your personal details have been highlighted and you will not be accepted to travel on any Ryanair flight in the future.
Please do not make any reservations for travel with Ryanair as once you log your personal details, our system will highlight your reservation and you will be denied travel without refund."
Sotia a contactat compania prin chat-ul pus la dispozitie pe site si singura informatie primita a fost ca "unul din pasageri a fost agresiv cu personalul de la poarta de imbarcare". Apoi, am continuat cu un mail catre compania aeriana, in care am explicat din nou acelasi lucru pe care l-am scris in primul paragraf, iar in cele din urma am primit astazi, 17.02.2020, urmatorul raspuns:
"Dear Mrs. Ispas,
I refer to your recent correspondence dated 10/02/2020.
Please be advised, according to your reservation, you and your husband showed aggressive behavior, threatening the airport agent's lives.
For the safety and comfort of our customers and crew we adhere to strict guidelines in relation to customers who are disruptive or under the influence of alcohol. In most circumstances customers who create a disturbance at check-in are not permitted to board the plane.
I trust that the above clarifies the situation."
Ieri, am transmis urmatorul mail catre Ryanair:
"Hello,
I’m Marius Ispas, the other passenger of the reservation.
I want to review this case and send us some proofs that we’ve had an aggressive behaviour, because we’ve just only stayed on the line, we were the first passengers and we’ve boarded first in the bus that took us to the airplane. No incident involved, nothing happened between us and the staff or other passengers.
So, it is possible to be a mistake from your part.
Due to this facts, we are not satisfied with your solution to the claim, we ask you to review the case and bring us proofs that we are the aggressive passengers. After that, we kindly ask you to give us a confirmation mail which specifies the unban decision. "
...in urma caruia am primit urmatorul raspuns:
"Dear Mr. Ispas,
I refer to your recent correspondence dated 17/02/2020.
Whilst we sympathize with your view, we regret that our position remains unaltered. We are sorry that we cannot be of further assistance with regards to this matter.
I trust that the above clarifies the situation.
Yours sincerely,
F. Tar
Customer Services"
In momentul actual sunt in urmatoarea situatie: am o sesizare depusa la ECC Romania, cu exact aceleasi lucruri pe care vi le-am enumerat mai sus, inclusiv atasamente cu mail-urile dintre noi si companie si astept raspunsul acestora (in 15 zile de la sesizare) si refuzul clar al celor de la Ryanair.
Avand in vedere ca noi nu am avut niciun comportament agresiv, fizic sau verbal, care banuiesc ca se poate vedea pe inregistrarile aeroportului la care eu, ca persoana fizica nu am acces, revin catre dvs cu urmatoarele intrebari, in eventualitatea in care ii actionez in judecata;
- ce sanse am sa castig? Avand in vedere ca singura proba prin care se poate demonstra ceea ce spun sunt camerele de supraveghere ale aeroportului.
- cat ma costa sa actionez in judecata compania aeriana?
- unde ii actionez in judecata? In Romania, sau in Irlanda, unde au sediul?
P.S.: Nu doresc sa ramana asa cazul, nu stiu cand voi fi nevoit sa zbor cu aceasta companie aeriana si ma voi lovi de refuzul lor.
In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat.
Buna seara.
Astazi am ridicat actele de la ONRC care atesta infiintarea PFA (CIF, rezolutie, doua certificate constatatoare).
Mentionez ca domiciliul meu este in Bucuresti, sediul profesional trecut in CIF este in Ilfov.
Acum, care sunt urmatorii pasi?
1. Am citit ceva despre declaratia 070. O depun eu, dar unde? ANAF Bucuresti sau ANAF Ilfov?
2. Declaratia unica. Avand deja cont in SPV pe persoana fizica, am nevoie de alt cont? Daca nu, de ce nu imi apare declaratia unica in SPV? Cui ma adresez pentru aceasta problema?
3. Aport de numerar. Am deschis un cont dedicat PFA, in care am virat 200 de lei, cu mentiunea 'aport numerar', pentru a sustine cheltuielile cu deschiderea contului si achizitionarea unei stampile (nu pentru facturi, ci pentru documentatiile tehnice - domeniul de proiectare in constructii, caen 7112). Daca incasez 200 de lei de la un beneficiar, acesti bani sunt impozitati ca venituri si apoi din ce ramane imi restitui banii? Restituirea aceasta se trece la cheltuieli?
Buna ziua,
Ce intelegeti prin "cont bancar pe pfa" ? Ma duc ca PFA la o banca x si ii spun ca vreau sa deschid un cont business/profesional/etc. ?
Nu este de ajuns un cont bancar separat de cel personal, care sa fie folosit exclusiv pentru tranzactiile PFA-ului?
Legislatia e vaga, iar dvs oferiti acelasi raspuns fara sa faceti referire la vreun articol de lege.
Va multumesc.
Buna ziua.
Mama doreste sa imi doneze un apartament pe care l-a dobandit printr-un CVC (cu o valoare de 1 milion de lei in 1995) in care se specifica 'uzufructul viager', clauza prin care mama are grija de matusa ei (vanzatorul) pana la decesul acesteia. Matusa a decedat acum mai bine de 20 de ani.
In aceasta situatie, mama este proprietar cu drepturi depline si imi poate dona apartamentul sau mai sunt necesare alte acte incheiate la notar?
Va multumesc.
Buna seara.
Am fost implicat intr-un accdent auto in care nu am fost vinovat. Dupa ce am incheiat amiabila, am ales sa-mi repar masina pe CASCO cu regres pe RCA-ul vinovatului (datorita faptului ca masina este noua, in garantie, iar service-ul nu 'are contract' cu Euroins-ul).
Am lasat masina in service, insa reparatia dureaza extrem de mult (a trecut mai bine de o luna), timp in care service-ul mai gaseste cate o problema la directie, mai cere un aviz de plata, mai lucreaza o zi si tot asa.
Am fost la o firma care furnizeaza masina de inlocuire, insa aceasta mi-a dat o masina timp de 7 zile (am citit legislatia, este calculata la numarul orelor de reparatie, etc.) si am zis ok, e destul pana acum.
Am vreo modalitate legala prin care sa suspend polita RCA pe perioada reparatiei? Sau a politei CASCO? Totusi, sunt privat de masina de mai bine de o luna.
Pot cere despagubiri in vreun fel pentru durata asta mare a reparatiei?
Fratele meu detine o masina inmatriculata pe numele lui si folosita in totalitate de mine. Doresc sa inmatriculez masina pe numele meu, fratele meu nemaifiind in tara de cativa ani.
Se poate face o procura prin care sa ma imputerniceasca pe mine sa imi vand masina mie? Cat de legal este acest lucru, prin care eu sunt si imputernicitul vanzatorului, dar si cumparator?
Cum poate face o procura de genul acesta fara a veni in tara? Banuiesc ca la ambasada, insa actele masinii in original sunt la mine. Poate folosi copii? Sau copii legalizate pe care i le scanez/trimit prin posta?
Mai devreme am gasit la stergator hartia in care mi se solicita sa trimit documente pentru a-mi intocmi procesul verbal de contraventie pentru stationare neregulamentara langa locul de munca. Pe langa faptul ca au gresit un pic adresa, aceasta comunicare este intocmita de catre politia locala, nicidecum politia rutiera, care conform
"Decizia nr. 11/2017 privind examinarea sesizării formulate de Avocatul Poporului cu privire la "interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, raportate la dispozițiile art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din același act normativ, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare"
nu este legala. Adica din ce inteleg, politistii locali nu au dreptul de a solicita informatii ce au legatura cu incalcarea unor norme din OUG 195/2002.
As putea contesta aceasta comunicare sau un eventual proces verbal ce va fi emis in lipsa informatiilor pe numele proprietarului?
Am primit recent un avertisment de plata de la societatea mentionata in titlu, pentru fratele meu, cel care a luat creditul. De un an de zile tot primesc aceste avertismente + telefoane o data pe luna. Fratele meu nu este in tara si nu este usor sa-l contactez, discut o data la 3 luni cu el si cand aduc vorba spune sa le ignor.
Daca eu continui sa ignor aceste scrisori, exista vreo modalitate prin care respectiva firma sa-mi faca ceva? Mentionez ca pe numele fratelui meu este inmatriculata o masina.
Am vreo cale prin care sa scap de ei?
Datoria inregistrata este ~1000 de lei, dar eu nu am posibilitatea de a o achita.