Detin un spatiu comercial situat la parterul unui bloc, cu regim de P+3, anul construirii 1983. Blocul este construit din caramida cu goluri si din stalpi/ grinzi din beton armat. Este format din 4 scări , iar la parter sunt spatii comerciale( ca majoritatea blocurilor din orase). Aceste spatii ies din amprenta blocului in partea din fata formandu- se o terasa la nivelul etajului 1. As dori sa demolez un perete care corespunde ( pe verticala) cu cel exterior al blocului. Nu stiu dacă este de rezistenta, cert este ca in celelalte spatii vecine unii le-au demolat. Ce pot face legal? Imi trebuie sau nu autorizatie? Daca demolez fara si sunt reclamat , mai pot face ceva? Mentionez ca nu există asociatie de propietari sau alta forma de asociatie.. Multumesc!
Extrasul de carte funciara e cat se poate de real, actul de vanzare cumparare, la fel. El are acel titlul si harta de la primărie, a carei copie a anexat-o si proprietarul de la care am cumparat la dosarul de cadastru.
Cert este ca intabularile vecinilor au fost facute fara sa se tina cont daca ceilalți propietari mai au acolo loc sau nu. Fiind extravilan sper ca primaria sa-i dea pamant echivalent in alta parte .
Buna ziua! Am cumparat un teren in extravilan cu deschidere la stradă de 10.2ml. Fostul proprietar a facut cadastru și cartea funciară, a afisat oferta de vanzare la primaria comunei si apoi am mers la notar, astfel a ieșit cartea funciară pe numele meu. Am inceput sa fac gard din stâlpi si plasa moment in care a venit un cetatean cu un titlu de propietate pe numele parintilor lui si cu o harta veche de la primărie cum ca are si el pamant acolo si bucata mea se suprapune cu al lui cu 5ml.
In dr si stg. sunt intabulari facute mai demult iar intre ele trebuiau sa fie 16.6ml(10.2ml+6.4ml), conform hartilor vechi. In realitate sunt doar 12ml!!! Cine are castig de cauza? Eu cu cadastru si cartea funciara sau el in calitate de posibil mostenitor?
Multumesc pentru raspuns! Normal ca doresc sa fiu asistata pentru ca singura nu ma descurc. Banii provin din vanzarea unor utilaje pe care le-am detinut impreuna cu sotul, au fost cumparate din banii familiei. Nu mai aveam ce sa facem cu ele si am hotarat sa le vindem sa dam banii fetei, ca ajutor ! Banii au fost depusi in cont la banca pe numele meu ca titular si sotul- clauza. Intre timp (dupa ani de la ultima depunere) am inceput sa nu ne mai intelegem si am plecat din casa socrilor ,unde locuiam cu el, si m-am dus in apartamentul propietate comuna. El a deschis divort , eu am transferat banii in contul fetei, cum ne-a fost intelegererea, fara nici o clauza.Deci asupra banilor eu nu mai am niciun control.
Cat timp am locuit cu el in casa socrilor, ne-m facut si noi traiul mai bum: am costruit o bucatarie, am facut un gard, am muncit pamantul, am crescut pasari etc. Nu am nicio chitanta factura sau deviz de lucrare pe cunstructii , restul( recolta , animalele, lucruri ramase) au ramas acolo ,eu plecand cu poseta si atat. Cat am locuit acolo el nu a lucrat iar pensia mica nu-i ajungea nici de tigari,lunar ii cumparam, sub amenintari, tigari si bautura de 250-300 de lei. Pot aduce cel putin un martor sa confirme! Parintii lui au decedat inainte sa plec de acolo!
Locuiesc de 6 ani impreuna cu sotia in apartamentul socrilor! Cu acordul verbal al acestora am investit in locuinta circa 25.000 lei( imbunatatiri). Acum ei au divortat si a inceput partajul. Eu nu mai am nici un act (factura , chitanta etc) sa dovedesc ca bunurile cumparate, contravaloarea materialelor si manopera sunt platite de mine! Cum imi pot recupera valoarea investitiei?
Buna ziua! Am divortat si sotul a deschis partaj. Teoretic avem de impartit un apartament cu trei camere ( in care locuiesc eu ) , un cont de 38.000 lei si bunuri, investitii ce le-am facut in ultimii ani , cand locuiam la parintii lui( construirea unei bucatarii, mat+ manop., recolta din ultimul an de pe pamant, pasari ,animale etc) din care ce s-a putut vinde, el a vandut! Cat timp am locuit impreuna la socrii mei, numai eu am lucrat, el fiind pensionar( 350 lei) tot eu asigurandu-i lunar cam 250-300 lei pentru tigari! Fumeaza de circa 800 lei pe luna(lucru declarat si de el in scris)! Deci cu alte cuvinte, de 6 ani eu il intretin si am si investit acolo circa 10.000 lei! Contul de 38.000 lei l-am transferat pe numele fiicei noastre in timpul procesului de divort( cu 2 ani inainte de divort ne-am inteles ca acesti bani sa-i dam fetei sa-si cumpere casa---intre timp el razgandindu-se). Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. am vreo sansa sa recuperez valoarea investitilor din curtea socrilor pe care cu banii mei le-am facut?
2. banii din contul fiicei noastre vor fi si ei impartiti?
3. care ar fi strategia de urmat?
Mentionez ca dumnealui nu mai este un om de inteles , tigarile si bautura excesive l-au "terminat"! Nu se mai intelege nimeni cu el!
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns! El acuza ca i s-au furat banii de catre sotie , dar banii nu au existat vreodata , banca a pus la dizpozitia parchetului istoricul sumelor depuse, iar suma reclamata de el nu a existat niciodata; sustine ca fiica lui l-a lovit dar nu are certificat medical si nici nu a putut arata politiei la data respectiva vreo urma pe corp sau ceva de genul; faptul ca eu l-am insultat sau calomniat a fost contrazis de de
declaratia marorului propriu! deci nu cred ca instanta ii va da castig de cauza !
Trebuie sa cautam un avocat sa ne reprezinte?
Buna ziua! Acum ceva timp, mai exact 3 luni, socrul meu a facut o reclamatie la politie cum ca soacra mea iar fi furat depozite bancare de 41.500 de lei, fiica lui l-ar fi batut si eu l-as fi insultat si calomniat! Am fost chemeti la politie si am dat declaratii scrise cu ceea ce s-a intamplat. Martorul lui (fratele acestuia) a recunoscut ca nimeni nu l-a batut ,insultat sau adresat injurii. Deci Politia nu a avut ce face si ne-a trimis acasa! El nu s-a oprit si a facut plingere penala , iar la politie ,iar declaratii si procurorul a dat neinceperea urmarii penale pe motiv ca ---cecurile bancare nu au existat nicoidata , iar martorul lui a dat aceiasi declaratie ca nimeni nu l-a batut ...etc! Dumnealui a facut recurs la aceasta decizie la parchetul de la judet... si surpriza , tot neinceperea urmarii penale! Am primit si raspuns cu acest rezultat! Acum am primit citatie sa ne prezentam la proces ca parti invinuite ": pentru FOND- plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata"
- Ce inseamna acest lucru?
- Stiu ca umbla prin sat cu sume de bani sa convinga pe cineva sa vina ca martor!
Se pot schimba cele doua decizii si sa inceapa urmarirea penala? Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Este de preferat ca instanta , la demararea partajului sa le "recomande" ca pana la incheierea procesului de partaj, sa locuiasca : el , la parinti unde a stat si pana acum , si ea in bunul comun, asta pentru a o scapa de violenta verbala si fizica a sotului! Ca doar n-a plecat femeia dupa 35 de ani de casnicie de bine de la el! N-a mai suportat bataile si batjocura !
Buna ziua! Doua persoane casatorite de 35 de ani locuiesc in casa parintilor. Au un apartament pe numele lor in alta localitate! Se cearta si el cere divort. Ea pleaca si locuieste in acel apartament. La data pronuntarii divortului si inceperea partajului, cele doua persoane divortate vor fi nevoite sa se suporte in aceeasi locuinta pana la finalizarea actiunii, sau vor fi obligati sa stea separat? Ea in apartamentul ,bun comun, ce urmeaza a fi impartit si el in casa parintilor, unde au stat cei doi 6 ani inainte de divort? Va multumesc!