avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate micatalin71

Activitate micatalin71

Pentru casatorie in Germania mi se cere un duplicat dupa certificatul de casatorie din casatoria din care am divortat... Am inteles ca se elibereaza de la Starea civila unde m-am casatorit, dupa ce aduc sentinta de divort definitiva...
Intrebarea mea este, avand in vedere ca trebuie si apostilata, iar apostila se pune doar pe certificatele model nou international, iar eu in timpul casatoriei nu am preschimbat certificatul de casatorie vechi in cel nou, cand mi se elibereaza duplicatul dupa certificatul de casatorie, mi se poate elibera modelul nou?

Si inca o intrebare... daca stie cineva cat costa eliberarea certificatului de celibat?
Răspuns la discuția Acte necesare in Germania
Eu de exemplu m-am nascut in Bucuresti, dar am plecat de 9 ani din Bucuresti si am divortat la Medgidia... tot de la Bucuresti trebuie sa iau certificatul de celibat?
Daca domiciliez in jud. Constanta pot face apostilarea si la Constanta si la Bucuresti, unde m-am nascut? sau doar la Bucuresti?
1.Hotarare de divort cu apostila
- Vreau sa stiu de unde pot obtine apostilarea, daca judecatoria la care s-a pronuntat divortul este in Medgidia?
2. Adeverinta de la judecatoria unde s-a pronuntat divortul ca am fost casatorit, am divortat iar certificatul de casatorie s-a anulat.
- Exista o astfel de adeverinta?
3. Ce este Certificatul de Celbat si de unde se obtine?
Răspuns la discuția Casatorie in Germania
asta da raspuns... Multumesc foarte mult.
As dori sa imi spuna si mie cineva ce inseamna urmatorii termeni:
1. declaraţia de celibat
2. certificatul de celibat
3. Certificatele de stare civilă şi sentinţele de divorţ se procură numai din România, din timp. Numai certificatele de stare civilă, privind fapte de stare civilă ce au fost deja înregistrate de autorităţile române, pot fi procurate şi prin intermediul consulatului
#-o
Multumesc mult.
Discuție Procura
As dori sa stiu, pentru a imputernici pe cineva sa-mi scoate actele necesare casatoriei in Germania, din Romania , eu fiind in Germania, trebuie sa fac cate o procura pentru fiecare act de care am nevoie sau este suficient o singura procura in care sa se specifice toate actele de care ai nevoie?
multumesc mult.... dar o nedumerire...
Si aici, in Germania ni s-a cerut certificatul de casatorie si hotararea de divort... Nedumerirea mea este "Cum sa aduc certificatul de casatorie de la casatoria la care exista sentinta de divort? Certificatul de casatorie a fost oprit de tribunal, cand s-a pronuntat divortul. Cum sa existe un certificat la o casatorie care nu mai exista???"
Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania.
As vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru casatoria in Romania.

Va multumesc.
As dori sa stiu cum as putea sa imi schimb si eu certificatul de nastere cu cel nou - international, avand in vedere ca sunt plecat din tara, in Germania.