avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate ANA - GABRIELA

Activitate ANA - GABRIELA

buna seara. Va rog sa imi spuneti si mie daca conventiile civile pentru casier si cenzor la o asociatie de proprietari se inregistreaza la ITM sau la Administratia Financiara. Va multumesc
Răspuns la discuția PENSIA DE URMAS
Multumesc mult pentru raspunsurile primite.
sa auzim numai de bine
Răspuns la discuția PENSIA DE URMAS
Multumesc mult pentru raspunsurile oferite
Ceea ce am omis sa scriu este faptul ca beneficiarul pensiei de urmas este fetita noastra - la data decesului tatalui, avea 1an si 3 luni - eu, sotia fiind salariata.
Am auzit faptul ca, copiii urmasi ai unei persoane decedate in accident de munca, primesc o pensie ca si cum decedatul, s-ar fi pensionat la limita de varsta intr-o emisiune TV stiri, si au facut referire la noua legea a pensiilor. Au mai facut mentiunea ca toate drepturile se primesc de la data aprobarii cererii.
Daca imi mai puteti da informatii suplimentare, capitol din lege, articol sau alineat, va multumesc anticipat.
Discuție PENSIA DE URMAS
Sotul meu a decedat in accident de munca in anul 2005.
Vechimea in munca care o avea la data decesului este 18 ani
Am inteles ca dupa noua lege, pensia de urmas se calculeaza, in aceasta situatie, ca si cum decedatul s-ar fi pensionat la limita de varsta.
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Sper ca raspunsurile pe care le voi primi sa ajute si pe alti cetateni, asa cum ma vor ajuta si pe mine.
- In urma demolarii unei parti din imobil, pentru largirea unei strazi, parintii mei au primit un apartament. O perioada de timp am platit chirie, dupa care l-am cumparat de la ACRIL- cum se numea pe atunci institutia. La incheierea contractului de vanzare-cumparare, am fost pus sa declar ca sunt casatorit cu numita...., pe atunci sotia mea. La o perioada de timp am divortat cu acordul ambelor parti, fara a se face partaj, nefiind solicitat de niciunul dintre noi. Dupa vreo 4 ani, de la pronuntarea divortului, sotia mea a decedat, in urma casatoriei neavand copii.
- Plata impozitului anual pe locuinta vine pe numele meu.
- Pentru a putea vinde apartamentul, voi fi obligat sa efectuez succesiunea cu fostii mei socrii?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi
In urma cu aprox. 6 ani(23.04.2005) sotul meu a decedat in urma unui accident de munca in cadrul OMV Petrom S.A. Cu greu am reusit sa scot dosarul de la parchet dupa 2 ani de zile de la deces, pentru ca acesta sa urmeze cursul firesc in instanta. Ajuns la instanta de fond, aceasta, desi sunt dovezi clare de nevinovatie a sotului meu, decedatul, a retinut culpa comuna a acestuia, daunele morale acordate fiind foarte mici (50000 ron pentru sotie si fiica minora atunci la varsta de 1 an si 3 luni). Instanta de fond a mai acordat, la cererea mea, si o prestatie lunara catre minora in valoare de 120 ron(dupa parerea mea o suma enorm de mica tinand cont de necesitatile unui copil), pensia de urmas fiind la acea vreme in cuantum de 130 ron. In urma apelului, desi o noua expertiza a confirmat nevinovatia sotului meu, instanta de apel nu a schimbat nimic in solutia data, adaugand decat faptul ca prestatia va trebui acordata de la data decesului. La acea interventie fusese desemnat un sef de lucrare (inginer de meserie si avand functie adjunct sef sectie interventie).
Inculpatii au fost condamnati la 6 luni cu suspendare.
Desi expertizele efectuate si materialul existent la dosar dovedesc in mare masura nevinovatia sotului meu nu s-a tinut cont de acesta. In cazul in care si instanta de recurs respinge recursul formulat in urma hotararilor date de instantele defond si apel ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
- POT RIDICA DAUNELE MORALE SI PRESTATIA STABILITA SAU SA LE REFUZ . Ar afecta in vreun fel o noua redeschidere a dosarului ridicarea acestora?
Care sunt urmatorii pasi de urmat in conditiile in care societatea si inculpatii nu au acordat familiei niciun sprijin real, decat ajutorul de deces conform CCM la nivel de societate.
Nu s-a tinut cont de prejudiciul adus familiei mele, nici pe termen scurt dar mai ales pe termen lung, atat financiar cat si afectiv.
Socanta a fost pentru mine motivatia instantei de fond la acordarea daunelor morale - O IMBOGATIRE NEJUSTIFICATA DE PE URMA DECESULUI SOTULUI.
Dumneavoastra cum vi se pare aceasta motivare a instantei ?
Cum poate intra un fost salariat in posesia banilor acordati ca ordonanta cand tribunalul a dat o hotarare favorabila acestuia. Urmare acestei hotarari fostul salariat s-a adresat unui executor judecatoresc care taraganeaza obtinerea de drept a banilor pe motiv ca societatea este insolventa si ca a avut de platit mai intai datoriile catre stat si alti creditori.
Se poate discuta despre prescriptie in acest caz mai ales ca actele necesare obtinerii banilor au fost depuse de aproape trei ani executorului judecatoresc?
Ce demersuri se pot face si cum poate fi constrans respectivul executor sa isi faca datoria atat timp cat a fost remunerat pentru aceasta?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Cum poate proceda o mamica sa obtina concediul medical?
In noaptea zilei in care a terminat concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani (joi), aceasta a fost dusa in urgenta cu o criza de fiere. Aceasta s-a prezentat a doua zi la serviciu (vineri), urmand ca la inceputul saptamanii viitoare (luni), sa se interneze pentru operatie la recomandarea medicului.
Patroana firmei unde este salariata nu a vrut sa elibereze adeverinta de salariat pentru spital. Sotul a fost nevoit sa aduca de la societatea unde lucreaza el adeverinta solicitata de catre spital. In aceste conditii mamica nu a beneficiat de concediu medical la externare pentru zilele in care a fost internata pentru interventia chirurgicala, nici postoperator pentru refacere mentionandu-se faptul ca adeverinta este adusa de la societatea unde este salariat sotul si nu mamica in cauza.
Ce este de facut in asemenea situatie si care sunt pasii de urmat.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care le voi primi.

Buna seara. Va multumesc de la inceput pentru raspunsurile pe care le voi primi.
La ce distanta se poate plasa grupul sanitar al unui bar de gardul unei proprietati private, locuinta avand bucataria situata cu fata catre grupul sanitar al barului. Mentionez ca o parte dintre consumatorii barului transforma gardul separator intr-o alta toaleta.
Ce se poate face in acest caz si, unde se pot adresa proprietarii locuintei afectate pentru rezolvarea problemei, mai ales ca sunt doi batrani fara niciun cuvant de spus? Din cauza mirosului insuportabil si a peisajului pe care sunt obligati sa le suporte zilnic au ajuns la disperare.
Pentru a-i ajuta va rog sa mentionati si articole de lege la care sa poata face referire in momentul sesizarii autoritatilor locale.