avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate codrutz1967

Activitate codrutz1967

Sunt administratorul unui SRL din 2011. Nu am inregistrat profit, nu am incasat salariu sau dividente, nu am fost angajat.. deci nu sunt asigurat in sistemul public de sanatate. Daca as dori sa redevin asigurat ce ar trebui sa fac, am inteles ca se cere plata unei sume pentru perioada de cand sunt administrator?! Daca inchid firma si deschid alta, peste un timp, pot incepe din start ca angajat part time acolo si sa redevin asigurat? Multumesc.
buna ziua,

intrebare: cum poate redeveni asigurat in sistemul de sanatate un administrator al unui srl infiintat in august 2011, daca in tot acest timp nu a fost angajat si nu a pbtinut profit pe societate? se poate angaja part time, sa zicem 1 ora /zi si sa plateasca de acum taxele aferente sau trebuie sa plateasca din urma pentru toata perioada in care nu a fost angajat? daca da, cat ar avea de platit ca sa "fie la zi"?
multumesc!
buna ziua.

as dori sa stiu cum se stabileste nivelul pensiei alimentare in cazul in care am o societate care nu inregistreaza profit (este pe pierdere in ultimul an), iar eu nu figurez nici ca angajat al acesteia (nu am venituri, toate cheltuielile sunt acoperite din banii economisiti in trecut).

multumesc
pai atunci toate discutiile de pe forumul asta nu-si mai au rostul! mama care a pus intrebarea poate sta linistita, nici daca era obligata sa aduca minorul in tara nu pateste nimic. ca doar skype, net, mobile, etc... sunt de ajuns... e mai mult decat trist, e tragic. pentru tata.
Intrebare "tehnica": daca doamna in cauza ar fi fost obligata prin sentinta definitiva si irevocabila sa aduca minorul in tara pe perioada vacantelor, la tata, pentru pastrarea legaturilor cu acesta si n-ar fi facut asta (sau nu ar face lucrul asta) ce risca? Si ce poate face tatal in situatia asta?
Multam de sfat, dar daca se duce dupa "sponsor" in Elvetia sau SUA, ce mai fac?!!
Acum, serios vorbind, am primit ieri si o veste buna: scoala la care e inscris baiatul meu a acceptat sa-mi furnizeze date despre el: rezultate scolare, noutati, etc. Nu-i mult, dar e un inceput... Poate, prin avocatii de acolo, imi vor permite sa comunic cu el!
Toate bune si frumoase, dar eu n-am treaba cu niciun cetetean englez, ci cu alt cetatean roman ca si mine.
Filtre: m-au crezut foarte greu si m-au verificat in toate felurile posibile sa vada daca intr-adevar e vorba de o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care nu se respecta (la ei nu exista situatii de genul asta decat in mod exceptional, chiar si regina opreste la semafor cand iese cu masina), pe urma m-au anuntat ca ma vor chema la o intalnire de conciliere intre mine si fosta sotie, chiar daca stiu ca nu e nimic de "negociat". Vestile despre copil, de la scoala lui, nu le pot primi decat prin avocati (si e vorba de o scoala mai mult decat amarata, organizata pe baza de voluntariat, cu copii adunati din toate colturile lumii.
Daca eram cetatean englez toate procedurile durau maxim 3 saptamani, atat sunt termenele pentru cazuri care se refera la minori, etc.
Tot ce v-am povestit despre Marea Britanie e VALABIL PENTRU CETATENII ENGLEZI. Desi, teoretic, dupa 1 ianuarie romanii sunt si ei cetateni UE, in Anglia suntem considerati cei care "aduc SIDA, prostitutia, hotiile si trebuie controlati daca nu au cumva virusul hepatitei C, findca sunt nespalati" (din pacate, tot ce am scris aici sunt citate din luarile lor de pozitie oficiale). Asa ca am de trecut o gramada de "filtre" pana pot beneficia de lege ca si ei.

In ceea ce priveste situatia altui tata care nu-si mai poate vedea copilul fiindca mama a plecat cu el si nu-i permite contactul cu el:
OMULE, ITI SPUN DIN INIMA - NU DIVORTA DECAT DUPA CE STABILESTI OFICIAL CU VIITOAREA FOSTA SOTIE, IN SCRIS, CU MARTORI, AVOCAT SI NOTAR LANGA TINE O INTELEGERE IN CEEA CE PRIVESTE COPILUL.
DUPA DIVORT, INDIFERENT DE CE SPUNE LEGEA SAU CE-TI PROMITE FOSTA SOTIE, ITI PIERZI PRACTIC TOATE DREPTURILE SI VEI AVEA DOAR "DREPTUL" SA PLATESTI PENSIA ALIMENTARA.
Mai mult decat atat, la divort asteapta-te sa apara vreo vecina in varsta, bun cetatean si vecin, care va spune ce mama impecabila si grijulie este sotia ta si cat de ticalos, iresponsabil, betiv si violent esti tu. Deci vei avea sanse "foarte mari" sa ramana copilul la tine.
Oricum, bafta!
Ultimele doua zile am fost plecat si n-am avut net, asa ca abia azi am citit raspunsurile la problema cu executorul judecatoresc. Eu am vrut doar sa stiu cum ma poate ajuta un executor judecatoresc si au inceput sa apara mesajele “semn de intrebare”. De ce a fugit fosta mea sotie, de ce nu aduce copilul, ce lucruri ascund, etc.!!!
Povestea e foarte simpla si, findca m-am saturat sa joc rolul de “oaie neagra” (pana la urma, daca femeile vor egalitate deplina, e cazul sa si le asume si pe cele bune si pe cele rele...), v-o spun aici: la prima iesire din tara, in 2003 (3 saptamani in Franta), fosta si-a gasit un francez cu bani si cu cinci ani mai tanar, pe care l-a mintit ca e divortata, si cu care si-a planificat tot viitorul cel roz. Asta e! Am crezut de cuviinta ca singurul lucru onorabil pe care-l mai putem face este sa divortam fara sa invocam niciun motiv (deci fara vina cuiva), iar la sfarsitul anului 2003 s-a petrecut si divortul. Mai departe am scris pe site.
De ce nu mai aduce copilul? Mi-a si spus: atat timp cat baiatul se intalneste cu mine, n-o s-o iubeasca pe ea, fiindca eu sunt prea copilaros si sentimental, iar copilul trebuie crescut dur si cu reguli foarte stricte.
Cum am ajuns sa am avocat in Anglia? Prin ANPDC si Ministerul Justitiei. Am facut memorii si m-am dus la ei si m-am zbatut in fel si chip de aproape doi ani. Asa m-au ajutat: mi-au angajat un avocat sa ma reprezinte, eu platesc o taxa lunara, iar Ministerul de Justitie de acolo plateste onorariul lui.
Din pacate, vad ca la noi opinia unora este: stai sa ne gandim de ce ar trebui (si daca ar trebui) respectata hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila care se refera la dreptul la vizita, etc.
Initial, englezii nu au inteles care e problema, au crezut ca vreau si altceva suplimentar. La ei o hotarare judecatoreasca de genul asta se pune in aplicare in prima zi de vacanta: merge un reprezentant legal, insotit de politie, si iau copilul de acasa. Si in sens invers: daca tatal nu aduce copilul la sfarsitul vacantei, dupa 24 de ore se duc si-l iau. Pare incredibil, nu?! E, totusi, un act de normalitate.
SITE-UL L-AM FACUT DIN DISPERARE SI DIN DORINTA DE A AJUTA (ASA CUM MA PRICEP) PE ALT TATA CARE AR PUTEA PATI CE AM PATIT EU.
Daca cineva stie vreo alta metoda prin care ii voi putea dovedi baiatului meu, peste o luna, un an sau zece ani, ca m-am luptat toto timpul sa fiu aproape de el, va rog spuneti-mi cum. Fosta sotie poate scrie oricand pe site, ii stie adresa, mi-au confirmat-o avocatii ei.
Am uitat sa va spun ca decizia are peste un an. "nflorinel", bafta joi! sper sa ai succes!