Am o intrebare la dvs, daca-i cu putinta sa fie cineva amabil sa imi raspunda. Am o poprire pe cardul personal in urma unui credit facut pe firma in 2007 (poprirea s-a facut in 2009 parca) si vreau sa intreb daca bursele sociale sau de studiu de la facultate si pensia alimentara pe care o primesc pentru copilul meu (momentan la posta; dar in cazul in care voi opta sa o primesc pe card) sunt supuse popririi, sau am acces 100% la acesti bani? Stiam ca 25% se considera poprire pe venit, dar nu stiu daca aceste venituri s-ar lua in considerare. PS: Poprirea aceasta va dura pana in momentul in care se stinge datoria?
Multumesc pt raspuns. Dar ea ca alternativa, ce poate sa-i ofere mandatarului ca si temei legal pentru recuperarea bunurilor? Nu exista varianta cu poprirea printr-un executor judecatoresc? Mentionez ca exista un contract de chirie intre parti, care nu a fost depus la adm financiara. Mandatarul este si avocat.
Ceea ce ma roade ca si o mare problema personala este faptul ca am 2 firme si nu stiu cum sa le inchid. Doar una dintre ele are datorii mari la bugetul de stat si un credit restant de 6,500 euro la BCC scos inafara bilantului, in urma caruia banca BCC mi-a pus poprire pe cardul meu personal. La amandoua firmele sunt in urma foarte mult cu declaratiile obligatorii. Abia acum am reusit sa gasesc un contabil bun, dispus sa ma ajute. Mi-este teama si de amenzi... Cum ar trebui sa procedez sa inchid aceste 2 firme, care ar fi cea mai buna varianta? Nu imi permit sa platesc datoriile la bugetul de stat... ce ar trebui sa fac in aceasta privinta? Exista vreo metoda prin care nu le-as mai plati? Statul poate sa puna poprire ce contul meu personal? Si o ultima intrebare, cum sa procedez in cazul popririi, ca banca BCC sa nu imi ia toti banii de pe card, luna de luna?
Multumesc anticipat din suflet. Sper ca nu am obosit pe nimeni cu atatea intrebari.
Va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza in situatia de mai jos:
Prietena mea statea in chirie. A acumulat 8 luni restanta la chirie si restante la utilitati. Predarea apartamentului s-a facut in decembrie si de comun acord cu mandatarul properietarului, a reusit sa isi ia o parte din bunuri. S-a intocmit o hartie de predare-primire, dar fara nicio mentiune de genul 'bunurile x si y raman aici, deoarece ...' Cum sa procedeze prietena mea ca sa isi poata recupera bunurile, deoarece proprietarul refuza sa-i permita accesul in apartament pe motivul neplatii chiriei? Exista vreo metoda prin care proprietarul poate cere sa i se puna poprire pe cont pt a-si recupera banii (ea se gandise sa-i sugereze acest lucru, deoarece nu poate sa le achite acum)? Care este cea mai buna metoda in rezolvarea acestei probleme? Are proprietarul dreptul de a-i retine bunurile fara nicio hartie legala?
Va rog tare mult, dati-mi niste sfaturi. Multumesc anticipat.
M-am mai uitat dupa alte topicuri sa vad daca gasesc ceva asemanator ca sa nu intreb poate acelasi lucru... dar pana la urma nu reusesc sa inteleg cum trebuie. Am vazut ca exista si acea lege 99/1999... M-am uitat pe internet si dupa modele de contracte...
Ce vreau sa intreb este: cum se poate realiza un contract de imprumut intre 2 persoane fizice cu garantarea imprumutului pe un bun al unei terte persoane, in asa fel incat bunul in sine sa fie foarte bine protejat pe perioada derularii imprumutului iar creditorul sa nu poata sa aiba acces in a-l vinde, instraina sau lua 'x' decizii in privinta bunului ??? (din ce am citit, se numeste 'gaj fara deposedare')
Am citit ca exista acea Arhiva Electronica unde se inregistreaza bunurile gajate. Daca nu sunt obligata sa inregistrez bunul gajat in arhiva, ceea ce as vrea sa si fac, contractul de imprumut cu gaj fara deposedare mai prezinta aceeasi valoare? Cum poate accesa creditorul bunul daca la sfarsitul contractului debitorul nu si-a stins datoria, prin executare silita?
De exmplu, pe site-ul lor scrie ca pt cei ce nu pot prezenta actul doveditor domiciliului sa da o declaratie pe proprie raspundere si politia verifica acest lucru daca stau la adresa respectiva. Sa sun la politie sa intreb exact care este demersul? Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Aceasta CI provizorie poate fi eliberata si in regim de urgenta? O pot folosi la banca pentru a ma identifica si a face tranzactii intocmai CI standard? Multumesc frumos.
Va rog mult de tot sa imi spuneti si mie cum sa procedez.
Nu am putut sa ajung acasa (in HD, dar stau in Buc) sa imi schimb buletinul si ieri mi-a expirat. Pasaportul mi-a expirat in iulie si nici pe acela nu am avut cum si cand sa il schimb. Aici stau cu chirie, am contract dar nu este inregistrat la Ad. Financiara.
Am citit despre ce inseamna carte de identitate provizorie si despre schimbarea buletinului. As vrea sa va intreb in primul rand daca voi primi acea amenda pt neprezentarea in 15 zile pt preschimbarea buletinul. As putea cumva in baza contractului de chirie (proprietarul este strain si nu este prezent dar are mandatari; daca este posibil trebuie sa fie si ei prezenti acolo sau doar sa confirme domiciliul?)sa imi fac urgent o carte de identitate provizorie, cu valabilitate de 1 luna de zile? Si inca ceva, stiti cumva daca pot obtine permisul de conducere in baza cartii de identitate provizorie?
Astazi mi-a venit comunicarea acasa. In ea se specifica ca pensia alimentara se va primi din 18.12.2009, momentul inceperii actiunii in instanta de catre tatal copilului. Ce nu inteleg, daca eu am primit pensia pe luna iunie, in luna iulie, cum si cand voi primi banii din urma? Ma gandesc ca el are proprire pe salar strict 450 lei si nu inteleg prin ce metoda si cand voi primi banii din urma. Iar daca in programul de vizita se specifica ca program de vizita prima si a3a saptamana din luna, duminica, cand ar trebui sa soseasca la vizita tatal lui? Pentru ca programul de vizita sa poata incepe cum trebuie, plata pensiei alimentara trebuie sa fie la zi si hotararea judecatoreasca sa fie primita de catre mine si tatal lui?