avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate ayda9988

Activitate ayda9988

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va acuz, dar de ce credeti ca asistentii maternali, pt ca au un salariu pot suporta mizeriile pe care nu le suportati dvs. la copilul dumneavoastra? Cine are obligatia sa o suporte?
Si eu tot o mama singura sunt, cu una dintre fete , cu o mutatie genetica, pentru care are si certificat de handicap, dar efectiv o iau razna numai la gandul ca as ramane fara una dintre ele.


ANamelessOne a scris:

Nu are sens să repet ceea ce am scris deja. Nu am spus niciodată că sunt dispusă să renunț oricând la ea, în favoarea celuilalt copil. Dacă nu puteți răspunde la întrebare, de ce faceți acuzații nefondate?
Credeți-mă că nu face copilul dvs așa. Am o vârstă, am văzut destui copii considerați "răi" la viața mea, dar nu erau nici pe departe așa. Repet, nu am ajuns ușor la varianta aceasta. Am cerut doar niște sfaturi dpdv legal. Nu știți prin câte am trecut cu și pentru copiii mei, ca să trageți concluzii pertinente.

ayda9988 a scris:

3 asistenti sociali si-au dat demisia, dumneavoastra nu faceti fata cu copilul dumneavoastra si atunci cine sa faca fata? O parte dintre lucrurile enumerate de dvs le face si copilul meu de 6 ani, crescut 100% de mine, am si eu momente cand as baga-o pe OLX, dar e copilul meu, asa ca nu-mi ramane decat sa o educ, sa o iubesc si sa lucrez mai mult cu rabdarea mea. E greu cu copiii, dar nu ne-au cerut ei sa-i facem. Nu putem sa-i abandonam de cate ori nu sunt cum vrem noi. Eu sunt convinsa ca veti reusi, cu si mai multa rabdare sa o ajutati sa devina un om bun. Asta e problema, iar copilul simte, sunteti dispusa sa renuntati oricand la ea, in favoarea celuilalt copil. O mama, nu va putea alege niciodata doar unul dintre copii.12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
3 asistenti sociali si-au dat demisia, dumneavoastra nu faceti fata cu copilul dumneavoastra si atunci cine sa faca fata? O parte dintre lucrurile enumerate de dvs le face si copilul meu de 6 ani, crescut 100% de mine, am si eu momente cand as baga-o pe OLX, dar e copilul meu, asa ca nu-mi ramane decat sa o educ, sa o iubesc si sa lucrez mai mult cu rabdarea mea. E greu cu copiii, dar nu ne-au cerut ei sa-i facem. Nu putem sa-i abandonam de cate ori nu sunt cum vrem noi. Eu sunt convinsa ca veti reusi, cu si mai multa rabdare sa o ajutati sa devina un om bun. Asta e problema, iar copilul simte, sunteti dispusa sa renuntati oricand la ea, in favoarea celuilalt copil. O mama, nu va putea alege niciodata doar unul dintre copii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Glumiti?
Doar primele 4 zile de concediu medical le plateste firma, restul le plateste statul din fondurile la care cotizeaza lunar un angajat.
E vorba despre un accident de munca, fata s-a lovit in timp ce muncea. Daca medicul considera ca nu e apta de munca, ea ar trebui sa mearga la serviciu?
Poate nu cunoasteti legea, dar e aberant ceea ce spuneti.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@hotumattua

Fata a fost de buna credinta din momentul in care a fost sincera si ne-a spus ca iesit cu sora ei. La fel de bine putea spune ca sunt poze de anul trecut..
Nu a specificat ca a iesit la mall..
Nu-s eu mare fan mall, dar de cate ori am fost nu m-a imbrancit nimeni.
Nu trebuie sa ducem la extreme nimic. Nu e cazul sa luam apararea angajatorilor, care in cele mai multe cazuri nu declara accidentele de munca si oricum, prin simplul fapt ca nu fac protectia muncii pun in pericol zilnic viata angajatilor. Stiu ce vorbesc, ca am reclamat un angajator mare cin Romania.
Va multumesc pentru raspuns!
Deci inteleg ca as putea sesiza ambele institutii.
Buna ziua!
Unde as putea reclama o fraudare a statului, din partea firmei?
Am solicitat firmei la care lucrez, in baza ordonantei 10/2021 emisa in 02.10.2021 zile libere platite de stat cu 75%.
Am solicitat zile libere, pentru ca firma nu-mi accepta sa lucrez de acasa, desi jobul meu permite, si mai mult , parte dintre colegii mei lucreaza de acasa dar pe mine ma discrimineaza( dar asta este alt subiect). Cele 3 conditii pentru aprobarea liberelor platite de stat sunt : sa ai un copil pana in 12 ani inscris la cresa/gradi/scoala , declaratie de la celalalt parinte ca nu sta el acasa si jobul sa nu se poata realiza de acasa. In conditiile in care jobul meu se putea realiza de acasa, iar practic una dintre conditii nu este indeplinita eu am beneficiat ilegal de zilele libere platite de stat. In loc , ca statul sa incaseze taxele pentru salariul meu, a fost nevoit sa ma plateasca din fondul lor. Nu vreau sa se inteleaga ca “plang “ statul, dar vreau sa demonstrez ca ce a facut firma este o ilegalitate.
Unde as putea formula sesizarea?
Intentionez sa ii actionez in instanta si pentru discriminare, hartuire si abuz, bazandu-ma pe mai multe fapte, inclusiv pe un alt proces din care am demonstrat ca m-au concediat pentru motive care nu tineau de persoana mea.
Va multumesc! Nu vedeam butonul de "raspunde". Am crezut ca sunt eu "defecta".
Si atunci eu cum aflu cati superiori directi am? Ii cred pe cuvant pe toti?
Buna seara!

Pot solicita companiei in care lucrez, sa-mi transmita o organigrama? Am dreptul, in calitate de angajat, sa stiu cine imi e superior/coleg prin organigrama? Exista vreo lege, prin care organigrama ar trebuie sa fie afisata undeva, din care sa reiasa cate posturi sunt in fiecare departament? Ma gandesc ca din moment ce nu o afiseaza, denota lipsa de transparenta.
Buna ziua!
O colega, in luna aprilie, a venit intr-o zi de luni la serviciu, dupa care, dupa amiaza a ajuns de urgenta la serviciu unde s-a si operat. Pentru ziua respectiva , s-a pontat 8 ore, cate a si stat efectiv la munca, dar are si medical. Cum se inregistreaza aceasta zi? Se plateste concediu medical, sau se platesc orele lucrate efectiv. Cei de la HR, spun ca in situatia in care avea mai putin de 8 ore lucrate, se lua in calcul medicalul. Ma poate lamuri cineva? Va multumesc!!