avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters159772

Activitate ContSters159772

Răspuns la discuția Pot sa pierd casa?
Probabil ca bunica nu va dori sa modifice nimic. Pe mine ma interesa daca as fi putut amana plata o luna-maxim doua si apoi sa-i platesc retroactiv, fara consecinte majore - adica fara ca ea sa rezilieze contractul si eu sa pierd casa, lucru pe care ea intentioneaza sa il faca daca nu reusesc sa platesc la timp. Daca ea vrea sa rezilieze contractul, care este procedura? Se face imediat, sau dureaza suficient cat sa am timp sa pot plati retroactiv? Daca nu reziliaza contractul acum, si eu platesc retroactiv, poate sa rezilieze contractul ulterior, fiindca nu am platit la timp?
Răspuns la discuția Pot sa pierd casa?
Din pacate, e acelasi lucru...bani ori bunuri..si din pacate nu va intelege..am incercat... Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua!
Am cumparat o casa de la bunica mea acum 2 ani. Atat bunica si tatal meu au ramas cu drept de habitatie, si bunica cu renta viagera in valoare de 1000 de lei pe luna. Acum am ramas fara serviciu si posibil sa nu pot plati banii acestia timp de o luna-doua, pana reusesc sa gasesc alt serviciu. Daca platesc acesti bani cu intarziere, imi voi pierde casa?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua!

As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine tutela unui minor. Eu si tatal copilului minor in varsta de 10 ani ne-am despartit cand copilul avea 3 ani si jumatate. De atunci pana in prezent am locuit in aceeasi casa pentru a nu-l priva pe copil de ambii parinti. Casa in care am locuit pana acum nu este a niciunuia dintre noi (parinti). Eu in schimb am o casa cu 4 camere iar tatal copilului nu are nicio proprietate. De asemenea, eu urmeaza sa ma casatoresc in aceasta vara si eu si viitorul meu sot vom mai cumpara o locuinta cu 3 camere probabil.
Un alt aspect este educatia. Tatal copilului nu are terminate studiile medii, in timp ce eu am studii superioare (atat eu cat si toata familia mea) - tatal fiind muncitor calificat, eu fiind profesoara, director de institutie. Cat despre partea financiara, doar eu ma ocup de acest aspect, tatal contribuind cu maxim 100 de RON pe luna.
Copilul si tatal se inteleg bine si singurul motiv pentru care as dori sa obtin tutela este pentru ca tatal refuza sa-i facem pasaport copilului si copilul isi doreste sa mergem in strainatate in vacante, mai ales ca bunicii copilului locuiesc in SUA, iar copilul isi doreste mult sa-si viziteze bunicii. Exista vreo sansa sau asteptam sa implineasca copilul 18 ani?
Multumesc!:)
Presupunand ca executorul va reusi sa vanda casa, bunica mea si tatal meu care au drept de abitatie in aceasta casa, vor putea locui in continuare acolo? Daca da, in ce conditii?
Răspuns la discuția Drepturi mostenitori
Recitind acum acest raspuns, ma intreb care ar fi cota care ar ramane sotului matusii?
In urma neplatii unui credit in valoare de aprox 2500 Euro, s-a ajuns la o instiintare despre o posibila executare silita. Am contactat biroul executorului telefonic si mi s-a spus sa trimit prin fax un angajament de plata cu suma pe care cred ca o pot plati lunar. Mi s-a spus ca executorul judecatoresc va inainta propunerea bancii, si voi fi instiintata daca banca a fost de acord sau nu cu suma propusa de mine. Deoarece nu am primit nici un raspuns, am revenit cu un telefon prin care mi s-a spus sa mai astept. Dupa inca un timp, am trimis un mail cu toate datele de identificare a dosarului, cerand o rezolutie. Nu am primit nici un raspuns. Acum am primit o alta instiintare prin care mi se comunica ca in termen de 15 zile casa mea va fi scoasa la licitatie daca nu achit in totalitate suma imprumutata.
In faxul trimis in prima instanta le propusesem sa le platesc lunar o suma de ani sau sa-mi puna poprire pe salariu. Este legal sa mi se scoata casa la licitatie cand se poate pune poprire pe salariu??
Casa a fost cumparata de la bunica mea si atat ea cat si tatal meu au drept de abitatie asupra casei. Daca se va ajunge sa se scoata casa la licitatie, ce se va intampla cu tatal si cu bunica mea? Vor avea dreptul in continuare sa locuiasca in casa? Va multumesc.
Răspuns la discuția executare imobil in coproprietate
Se poate vinde respectiva cota parte unei alte persoane in aceasta perioada de 15 zile?
Am consultat doi avocati pana acum. Unul mi-a spus ca acest act din punct de vedere juridic nu exista si celalat i-a spus bunicii mele sa faca o sesizare la primarie precum ca vecinul cu pricina si-a construit un imobil pe acest teren. Bunica a facut acea sesizare.