Buna ziua,
Firma la care lucra sotul meu a fost "reorganizata judicios", motiv pentru care a fost concediat.
Acest fapt s-a produs in luna iulie cand l-a obligat sa-si ia "concediu fara plata" (fara a solicita el sau a semna asa ceva), iar cu 1 august secretara i-a spus ca este concediat.
Nu a primit nicio notificare scrisa in care sa fie expuse motivele concedierii.
Ce se poate face in acest caz?
Salariatul nu are niciun drept?
Va multumesc!
Buna ziua,
intradevar m-a concediat, dar daca nu ma duceam la firma nici nu stiam.
Problema este pentru mine ambigua: nu am cerut nici un concediu fara plata, dar mi-a spus ca nu am de ce sa mai merg la servici, iar dupa o luna cand am fost la firma, secretara mi-a spus ca am fost concediata cu data de 1 august.
Nu mi s-a dat nici o foaie in care sa-si expuna motivele conform codului muncii.
Eu am stat in asteptare acest timp crezand ca o sa ma cheme inapoi.
Daca il dau in judecata am castig de cauza? Merita sa plateasca toti patronii astia fara scrupule care fac legea dupa bunul lor plac.
Concedierea pe ce motive?
Buna ziua,
va rog, daca se poate, sa-mi dati unele lamuri in ceea ce priveste concediul fara plata.
Sunt angajata la o firma din luna martie, iar acum patronul ne-a anuntat ca suntem in concediu fara plata, urmand sa ne anunte daca are nevoie de noi cand va castiga licitatii pentru lucrari.
Intrebarea mea este: in aceasta situatie care imi este statutul, ce drepturi am si ce drepturi are patronul. Exista posibilitatea sa ne desfaca contracul de munca dupa bunul plac al patronului.
Va multumesc.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca cei doi ani cat am stat in concediul pentru cresterea copilului se considera ani de vechime.
Concediul de odihna sau medical se scad din anii de vechime?
Va multumesc
Buna ziua,
Am incheiat un contract de prestari servicii cu S.C. Lead Engineering din Constanta pentru a putea pleca in Irak. Acest contract a fost semnat de catre ITM Constanta, deci consider ca este un act valabil.
A trecut insa mai mult de 1 an decand an facut acest contract si nu s-a mai plecat nicaieri.
Mai mult am trimis persoanei de la firma respectiva cu care am vorbit atunci si care mi-a incheiat acel contract un mesaj prin care ceream lamuriri, dar nu mai raspunde nimeni.
In acel contract era stipulat inclusiv un program de 2 ore cu un salariu de 300 lei.
Nu am primit nimic in ceea ce priveste salariul si nici nu stiu daca acel contract mai are valabilitate. Stiu ca se poate considera stagiu de cotizare pe perioada aceasta si se poate lua in calcul la pensie.
As vrea sa ma sfatuiti ce as putea face?
Va multumesc
Am un contract de prestari servicii incheiat cu o firma.
Se considera stagiu de cotizare aceasta perioada?
Multumesc
Buna ziua,
as dori sa aflu daca am avut incheiat un contract de prestari servicii cu o firma si am avut la ei cartea de munca, ei trebuia sa completeze in cartea de munca perioada cat am colaborat cu ei?
Multumesc
As dori sa stiu daca firma G.S.N. Lead Engineering din Constanta este o firma serioasa care ofera locuri de munca in Irak?
Va multumesc.