avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate tuty

Activitate tuty

Eu nu am nici un contract cu firma de salubritate,nu am nici macar tomberon.Repet,nu locuieste nimeni acolo de 27 de ani,eu nu locuiesc in tara .In toti acesti ani am fost de vreo 5 ori acolo.
In cazul in care este o hotatare interna ,locala de consiliu,sunt obligata sa platesc?
Va multumesc
Buna ziua,
Am o locuinta la tara unde nu locuieste nimeni de 27 de ani si nu merge nimeni acolo.
Am primit instiintare de la primaria de acolo prin care ma instiinteaza ca cei care nu au facut si swmnat un contract cu singura firma de salubrizare din zona , sunt obligati sa plateasca o taxa de salubrizare in valoare de 156 ron pe an.Am intrebat de ce trebuie sa platim aceasta suma ,atata timp cand acolo nu locuieste nimeni si nu se ridica nici un gunoi,niciodata.Mi s-a spus ca in conformitate cu legea trebuie platit.Nu stiu despre ce lege e vorba si deasemenea nu stiu daca e normal atata timp cat nu mi se presteaza nici un serviciu sa fiu nevoita sa platesc acel serviciu.Eu nu am semnat nici un contract cu nici o firma de salubrizare.
Rugamintea mea este ,daca cineva imi poate spune ,daca este legal sau nu.
Va multumesc
minorului aceste lucruri nu-i lipsesc datorita mie,de la tatal lui nu a primit niciodata nimic si nu numai atat,nici macar nu il intereseaza daca are ce sa manance,doctori,gradinita,etc.Stau si ma gandesc ca eu ca mama daca as proceda ca tatal lui,sa nu ii dau sa manance ,sa nu il duc la doctor si sa il tin in casa bolnav,sa nu ma ocup de educatia lui ,cu siguranta as pierde dreptul sa-i fiu mama.De ce nu se intampla tot la fel cand e vorba de tata?
imi spuneti de neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti,dar ce se intampla cand aceste obligatii nu au fost indeplinite absolut deloc?un astfel de parinte are drepturi asupra copilului?
buna ziua,
as dori sa stiu daca tatal copilului meu ,cu care nu sunt casatorita,poate decadea din drepturi atata timp cat nu participa in nici un fel la cresterea si educarea lui,nu il viziteaza,nu are nici o legatura cu copilul...?Inainte sa ai drepturi nu trebuie sa ai obligatii fata de un copil,iar daca nici o obligatie nu e indeplinita ,de ce ar mai avea drepturi?
va multumesc
am primit o amenda pentru lipsa rovignetei cu semnatura electronica,am platit-o si as dori sa stiu daca se poate anula si daca da,ce anume trebuie sa fac?Deasemenea am aflat cand am fost sa platesc impozitul locuintei ca mai figurez cu o alta amenda ,pentru acelasi lucru,din decembrie 2010,dar de care nu am fost instiintata decat acum .In acest caz ce trebuie sa fac?Cum aflu ,in primul rand,cand a fost data ,de catre cine,de ce nu am fost instiintata prin posta ,la fel ca celelalte,etc?Va multumesc
Discuție partaj
Buna ziua,
am o casa cumparata in timpul casatoriei,la o luna dupa casatorie ,din banii mei.Divortul a avut loc in anul 2000,iar eu de atunci nu mai stiu nimic de fostul sot.Partajul nu a fost facut atunci ,iar cand am vrut sa-l fac nu am mai dat de el.Nici o ruda de a lui nu mai este in Romania,toti sunt stabiliti in alta tara. Am aflat intre timp ca e casatorit inStatele Unite,ca dupa casatorie si-a luat numele sotiei,dar nu mi s-a spus care este acest nume.Am reusit sa dau de un frate de al lui stabilit in Israel,dar care nu vrea sa-mi spuna nimic despre el.L-am rugat macar sa-i transmita ca am nevoie de o hartie de la el in legatura cu partajul.Mi-a trimis un act facut la notar in America ,tradus si cu apostila,in care spune ca nu are nici o pretentie ca imobilul respectiv,ca nu a contribuit la achizitionare lui,ca a fost cumparat din banii mei si ca am dreptul ,din partea lui,sa o inchiriez,sau vinde .Intrebarea mea este daca acest act imi este folositor la efectuare partajului.Mi-a transmis de asemenea ca el nu mai vine in Romania niciodata .Va rog sa imi spuneti ce sa fac si cum trebuie sa procedez.Va multumesc
Discuție contract
buna ziua ,
am rugamintea daca cineva ma poate ajuta intr-o problema.Am un contract de inchiriere cu o firma SRL.m-au anuntat ca vor sa lase pe altcineva administrator ca ei vor sa plece din tara o perioada,dar contractul sa ramana cum a fost si pana acum.Intrebare mea este daca ei ar trebui sa schimbe la registrul comertului numele administratoruluisi eu in contractul de inchiriere sa fac aceasta modificare?Cum sa fac sa fie legal si in caz de vreo incalcare a clauzelor contractului sa am legal pe cine trage la raspundere.Multumesc