Multumesc pentru raspuns. Va deranjeaza daca va rog sa detaliati un pic? Sa presupunem ca ANRP nu va plati suma....care este "cauza" ce va fi suspendata? Va multumesc inca odata!
Buna ziua, ma aflu in process cu ANRP pentru despagubiri privind retrocedarile din Cadrilater. La ultima instanta, a fost formulat urmatorul raspuns: "instanta pune in vedere ANRP ului sa achite contravaloarea xeroxarii dosarului sub sanctiunea suspendarii". Ma puteti ajuta, va rog, cu un raspuns mai clar? Ce inseamna acest lucru?
Va multumesc pentru ajutor.
buna ziua,
la aproximativ 20 m de casa mea, s-a construit un bloc de 8 etaje. Problema mea nu este ca respectivul constructor s-a inteles cu vecinii din prima linie (adica de langa blocul sau), ci faptul ca incepand cu ora 14 eu nu mai am soare deloc din cauza blocului respectiv. Credeti ca am vreo sansa sa-l actionez in judecata pentru acest lucru? Pana acum nu m-am gandit la asa ceva, dar in momentul in care de la ora 14 nu mai vezi soarele.....este crancen.
langa mini-cartierul de vile in care stau, avem un santier de aproximativ 4 ani de zile. Pana acum lucrarile au stationat, dar de vreo 2 zile, blocul a fost cumparat de un alt "investitor", care "ne omoara" zilnic cu lucrarile la acest bloc. Acum s-a apucat sa "reteze" balcoanele acestui bloc (pur si simplu darama aceste balcoane, le taie din "corpul" blocului) si face acest lucru inclusiv intre orele 14-17. Ne putem adresa cuiva in acest sens, sa facem o reclamatie......pt ca efectiv nu ne mai putem odihni in cursul zilei...unii dintre noi lucram si ture de noapte, altii au copii mici, etc.
Buna-ziua,
am contract de drepturi de autor cu o firma, iar aceasta nu mi-a mai platit sumele aferente lunilor iunie, iulie si august. Mentionez ca am incetat contractul pt aceste drepturi pe 19.08 de comun acord, dar cum fac sa-mi recuperez debitele restante de la aceasta firma?? Stie cineva, daca dau firma in judecata, pot cere daune materiale si morale, avand in vedere ca din cauza neincasarii salariilor, am primit somatii de la banca pt neplata?? Va multumesc anticipat pt raspunsuri si indrumari.
Stiti ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie??
Azi ma duc la fostul angajator, de care m-am despartit de comun acord, sa semnez fisa de lichidare. Problema mea este insa ca nu mi-am primit cele 3 salarii restante.
Ar trebui sa semnez fisa de lichidare sau nu? In acest caz-nu o semnez- o sa-mi spuna, probabil, ca nu-mi da carnetul de munca!!! Va rog, raspundeti-mi cat se poate de urgent CUM SA PROCEDEZ. MULTUMESC ANTICIPAT.
Titiana,merci pt raspuns,dar nu ma dumireste deloc.Pe mine ma intereseaza daca drepturile de autor,care nu sunt pe cartea de munca,intra la salariul compensatoriu?????
La incetarea contractului de munca , din motive ce nu tin de persoana salariatului, salariul compensatoriu (in cazul meu), se poate obtine adunand suma de pe cartea de munca si suma de pe drepturile de autor?Va multumesc.
La incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, salariul compensatoriu poate reprezenta cumulul dintre suma de pe cartea de munca si suma din dreptul de autor?