Buna ziua,Lucrând o perioada intr-o tara straina, soțul meu a beneficiat de returnarea unor taxe, care in loc sa fie virate in contul bancar, au fost trimise sub forma de cec. Știe cineva vreo banca,care ar lucra cu astfel de instrumente? Am întrebat la aproape toate in oraș dar niciuna nu mai lucrează cu așa ceva.Multumesc pentru răspuns.
Legea nr 448/2006 stabilește ca NU POT DEȚINE CALITATEA DE ASISTENT PERSONAL persoanele care beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârsta de până la doi ani, sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 7 ani.
Dar puteți fi însoțitorul copilului, beneficiind de indemnizatie( bineinteles, fără contract de munca).
Bineinteles ca poate fi asistentul dvs personal, nu cred ca ar fi vreun impediment....ar fi si indicat sa optați pentru asistent si nu pentru indemnizația de însoțitor, asistentul avand ca angajat, mai multe beneficii ( salariu in funcție de vechimea in munca, indemnizatie de hrana, concediu de odihna).
Buna ziua. Sunt mama si asistent personal al unui adult cu handicap grav, permanent.Am 46 de ani iar băiatul 25. Din anul 2001 am tot depus dosare pt locuința, pana in 2017 cererea fiind pe numele meu. In acel an, o Dna de la Spațiul Locativ ne-a sfătuit sa facem dosar si pe numele pers cu handicap, dosar ce conținea aceleași acte din dosarul meu. Cererea mea era pt o locuința cu 3-4 camere,familia fiind formată din 4 membri. Am primit amândoi locuința socială,eu cu 3 cam( 2 cam + Bucătărie), băiatul 2 cam( un dormitor+ Bucătărie).. Tot apartamentul meu are 22 mp.Daca sunteți curioși despre cum arată acest cartier, dați o Căutare si găsiți Cartier locuinte sociale micro 17 Galati. Eu nu-mi doresc sa locuim separat, băiatul nu se descurca singur, nici resursele financiare nu-l ajuta si nici nu ne permitem sa întreținem 2 locuinte in care toate funcționează pe electricitate. Am făcut nenumărate cereri pt un schimb de locuința, respectiv un ap de 3-4 cam la schimb cu cele 2. Răspunsul clasic....nu exista locuinte libere in fondul locativ....am indicat existența unor locuinte sociale libere....au invocat nu stiu ce HCL, ce nu-mi da drept de locuința acolo.Ce as putea face in acest caz, pt ca văd ca nu găsesc înțelegere....o idee ar fi sa chem primăria in judecată dar nu stiu ce șanse de câștig am....va rog, un sfat....cu mulțumiri! Nela M, Galati
Sotul meu este angajatul unei firme din italia.Patronul acestei firme l-a imprumutat,cu contract de munca,altei firme,care firma a intrat in faliment si nu a mai platit salariile angajatilor si nici datoriile catre parteneri.Cum ar putea recupera banii angajatii si implicit partenerii,avind in vedere ca nu exista alta firma care sa devina asociata acesteia sau care sa preia datoriile?Sotul meu are de primit bani de la ambele firme si nu mi se pare normal ca el sa munceasca sa-si termine treaba,la timp, pt care a fost angajat si sa nu fie platit.DAR CE MAI ESTE NORMAL IN LUMEA ASTA?