Buna ziua. Am nevoie de niste raspunsuri concrete in cazul unei mosteniri. Mama mea, in urma decesului tatalui meu a ramas unica proprietara a apartamentului in care locuiiesc si eu. Tatal meu a avut si o alta fiica dintr-o alta casatorie. Mama mea, sub pretextul sa puna la adapost apartamentul de o eventuala solicitare din partea surorii vitrege la o parte din mostenirea din partea tatalui, ne-a fortat pe mine, pe fratele meu bun si pe sora mea vitrega, sa semnam la notar un document prin care renuntam la partea de mostenire din partea tatalui, in favoarea mamei mele. Acum, dupa ce a primit semnatura de la mine, astfel devenind unica proprietara si mostenitoare dupa decesul tatalui meu, m-a anuntat ca va vinde apartamentul, cu alte cuvinte ca ma da pe mine afara din casa, fara nici un alt drept. Intrebarea mea este daca poate vinde apartamentul fara semnatura mea si ce pot face eu in acest caz? Va multumesc
cine imi poate raspunde la o intrebare, va rog. intrebarea este daca in cazul unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila, in urma unui proces de abandon familial si neplata pensiei alimentare, in care s-a hotarat ca pedeapsa pt parat 1 an de inchisoare cu suspendare,iar in cazul in care continua sa nu-mi plateasca pensia alimentara in timpul celor 3 ani de incercare, sa execute acel an de inchisoare. intrebarea este dac eu ca reclamanta trebuie sa astept sa treaca cei 3 ani de incercare sa usa depun plangere la fel ca initial, in timpul primelor 2 luni de neplata? Hotararea am ridicat-o de la tribunal pe 18 iunie si tot atunci a devenit si irevocabila. astept niste raspunsuri concrete, va rog
AS dori sa mai intreb daca hotararea judecatoreasca trebuie sa fie tradusa in lb engleza, pt vama din Ungaria si Austria, sau e suficient s-o am la mine in original si in lb romana?
Acum nu are un loc de munca. L-am gasit de cateva ori la locul de munca, dar pt a nu-mi plati pensia alimentara , de cate ori il gaseam renunta la locul de munca. Si acum nu mai stiu nimic
Buna ziua! As dori sa intreb pe cineva avizat ce trebuie sa fac in cazul in care nu cunosc adresa actuala a fostului meu sot, pentru a-i trimite o notificare de plata in ce priveste hotararea judecatoreasca pentru plata pensiei alimentare pe care o datoreaza copilului nostru.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind definitiva si irevocabila. Intrebarea mea este daca, in cazul in care vreau sa plec in Italia cu fetita, in vizita la fratele meu, am nevoie de semnatura de la fostul meu sot? Astept niste raspunsuri.
Multumesc pt raspuns. Stiti cumva unde as putea gasi un model de formular pt o astfel de plangere?
Buna ziua! As dori sa intreb, ca sa fac plangere in instanta pt nerespectarea unei hotarari judecatoresti, tb mai intai sa pun in executare silita?