avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Activitate monica_d

Activitate monica_d

Răspuns la discuția Ordonanta de plata
Ma puteti ajuta cu un model de intampinare? Adica un model general am gasit, dar ce trebuie sa mai scriu in aceasta? Pe ce articole din lege imi motivez cererea?
Răspuns la discuția Ordonanta de plata
Multumesc
Buna ziua,
Am primit o cerere de chemare in judecata pentru emiterea unei ordonante de plata de catre un creditor. Mentionez ca nu am primit somatia de plata, s-a intors dupa termenul de pastrare la creditor, pentru ca la sediul social nu locuieste nimeni.
Intrebarea mea este: daca firma acum plateste debitul, ce se intampla la termenul de judecata. mai trebuie sa depun ceva la judecatorie?
Buna ziua. Este obligatorie evaluarea unei cladiri la vanzarea acesteia in conditiile in care aceasta nu a fost evaluata niciodata, figurand in contabilitate la valoare foarte mica.
La ce suma se poate vinde aceasta?
Discuție casa de marcat
Pentru o firma nou infiintata care presteaza servicii de reparatii centrale de apartament si obtinere autorizatii ISCIR este necesara casa de marcat fiscala? Eu am gandit asa :
Pentru servicii de reparatii eu cred ca se incadreaza la exceptii OUG 28/1999 art 2

l) serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului;

Pentru activitatea de autorizare nu stiu. Dvs ce spuneti?
Multumescu anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Achizitie intracomunitara?
Da, avem cod valid de tva si suntem inregistrati in ROI, am vorbit cu furnizorul si nu vrea pur si simplu sa refaca factura.
Am primit marfa din Italia, dar este facturata cu tva, desi amandoi suntem inregistrati cu coduri valide de tva. Este aceasta o achizitie intracomunitara? Trebuie declarata in 390?
Răspuns la discuția Tva masina
Multumesc
Răspuns la discuția Tva masina
Stiu ca procedura corecta in acte ar fi asta: firma emite factura pentru masina, incaseaza cval acesteia si apoi ramburseaza imprumutul catre creditor (valoarea masinii fiind egala cu valoarea imprumutului). Dar firma nu doreste pentru ca tva-ul colectat va trebui sa-l dea la stat.
Cam asa sta problema.#-o
Discuție Tva masina
O persoana a creditat firma pe baza unui contract semnat la notar. Acum firma vrea sa-i dea in schimbul banilor imprumutati o masina. Se poate face aceasta tranzactie fara ca firma sa emita factura pentru masina astfel instrainata? deoarece valoarea este mare si tva colectat ar fi si el mare.
Va multumesc.