avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate mary_z

Activitate mary_z

Răspuns la discuția Plecat la pensie cu jigniri
Va multumesc pentru raspunsul acordat, o sa incercam sa trecem peste asta, dar cu greu.Acel tanar o sa-l consider pentru totdeauna persoana care s-a razbunat pe sotul meu si pacat ca nu exista o lege pentru acesti domni care denigreaza subalternii indiferent ca sunt ei mai tineri si lipsiti de experienta sau in varsta. Exista oameni care se simt bine facand rau in jurul lor. Voi incerca sa evit aceste persoane, tinand cont ca lucrez si eu la aceeasi firma.Legea compensatiei functioneaza aproape intotdeauna. Nu sunt de acord nici cu sintagma intoarce si celalalt obraz :(
multumesc
Răspuns la discuția Plecat la pensie cu jigniri
Va multumesc pentru raspunsuri, dar mi se pare incorect sa mergi la serviciu si sa fii pontat in concediu !Asta e una din drepturile incalcate. Chiar daca sotul nu a respectat programul celor 8 ore, adica o ora a lipsit, putea sa-i dea un avertisment, nu sa-l ponteze in concediu si sa-i spuna ca e un puturos, nu munceste ca mai bine angajeaza un tigan de la o firma terta decat sa-l mai tina angajat ! O fi vorba si de un pic de orgoliu dar sa-ti spuna acest lucru un coordonator la 29 de ani de fata cu toti colegii mi se pare care penibil si lipsit de respect ! Fiind conectat 35 ani intr-o firma, cu greu accepti conditia sa pleci in pensie cu picioare in fund . Deci nu pot sa accept acest lucru intr-o firma multinatinala si vezi doamne firma cu imagine :( Unde-i educatia acestor manageri ? Cum v-ati simti sa va denigreze seful in halul asta ?
buna ziua,

va rog sa-mi transmiteti ce demersuri trebuie sa fac in urmatoarea situatie:
Sotul meu a iesit la pensie dintr-o firma multinationala, avand mai multi ani de grupa I, a iesit la varsta de 53 ani . Dupa ce au ajuns documentele de pensionare, a mai lucrat in firma aproape 2 luni, iar in penultima zi de lucru, a trecut seful lui pe la atelier si nu l-a gasit in acel moment dar el era in uzina nu a plecat de la serviciu ! Mai tarziu a mers seful lui la el si i-a transmis ca din ziua urmatoare sa nu mai vina la serviciu si i-a adus nenumarate jigniri; ca e un puturos, ca nu munceste, sa plece, ca mai bine aduce un tigan de la firma decat sa-l tina pe el,desi a stat 8 orela munca si si-a facut treaba ce a avut de facut,in acea zi l-a pontat in concediu de odihna.A ramas 4 zile in concediu, iar in data de 05.10 a mers din nou la serviciu, iar seful lui i-a spus ca ultima zi este data de 09.10.sefu i- a anuntat pe cei de la resurse umane si i-a intrerupt activitatea.
Mentionez ca mai sunt nenumarate persoane care lucreaza la firma si beneficiaza si de pensie.Problema e ca dupa 35 de ani de munca intr-o singura indreprindere sa pleci cu capul plecat, ca au ajuns sefi tinerii astia care nu au respect deloc ! Am suferit alaturi de el, chiar mi s-a parut atat de penibil sa-si bata joc un coordonator de 29 de ani de subalternul lui intre toti colegii si mai ales inainte de a pleca in pensie ! Sotul urmeaza sa-si i-a drepturile cuvenite pe luna octombrie,plus drepturile care se dau la firma pentru pensionari.Cui sa ma adresez in aceasta situatie ?
unde ma pot interesa cine-i trecut titular pe mostenirea sotului meu. Sotul are un frate,soacra traieste, socrul a murit, dar pentru mostenire nu am fost chemati la succesiune.Soacra nu zice nimic cand discutam ca ar trebui sa stim care ce parte avem. Vorbea ca va face contract de vanzare-cumparare la cel care va dori sa-i dea partea.Unde pot afla pe cine s-a trecut mostenirea s-a s-a facut un contract :sorry:



Multumesc anicipat
Buna ziua,
As dori va rog sa ma ajutati sa gasesc cateva raspunsuri, dar va dau in detaliu problemele.

Socrul meu a murit in urma cu 6 ani.Soacra mea traieste. Dupa moartea socrului meu nu s-a-ntamplat nimic cu mostenirea. Nimeni nu zice nimic pe cine-i trecuta.Ma refer la sotul meu care mai are un frate si desigur soacra.Mentionez ca soacra a spus o data ca ar fi zis socrul meu cand traia, sa-i lase mostenirea la cumnatul meu.Ma refer la casa curte si gradina.Din auzite stiam ca toate acestea nu sunt trecute pe socri, sunt trecute pe parintii lui socrul meu.Putea soacra mea sa doneze mostenirea la cumnatul meu in aceasta situatie?cum aflu pe cine-i trecuta mostenirea ? sau daca soacra mea poate trece mostenirea pe cumnatul meu, fara sa aiba si sotul meu parte din avere.
multumesc anticipat !

va multumesc mult pentru raspuns.

va doresc o zi frumoasa !
Va rog sa ma ajutati cum se procedeaza cu aceasta contestatie.Cand, si unde s-o depun. Deci doresc sa fac contestatia pentru decizia de incadrare in grad III de handicap.Pana acum a avunt grad II iar acum i s-a pus grad III, desi boala a avansat nu s-a vindecat.

Multumesc
mama mea beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, iar aceasta era incadrarea in grad de handicap.

Mama mea a suferit din tinerete de reumatism, si a beneficiat de vreo 4 ani de pensia de invaliditate gr II diagnosticul poliartrita reumatoida. In acest an, in urma prezentarii la comisie i-a venit rezultatul si i s-a pus gradul III la pensie .Mama mea are 67 ani, iar din cauza bolii umbla cu baston. Pe formularele completate de cei 2 medici specialisti apare clar diagnosticul de poliartrita reumatoida plus analizele din care rezulta ca exista aceasta boala, plus degetele care i s-au deformat din cauza bolii. Vrem sa facem o contestatie. Va rog sa ma ajutati cum sa formulez aceasta contestatie, ce date si informatii trebuie sa contina, si unde trebuie s-o depun.Mentionez ca sunt din Zalau.


Multumesc


Răspuns la discuția acte necesare legea 221 deportati
Am documentele necesare.
Ce trebuie sa contina cererea #-o
Va rog sa-mi dati cateva idei.
Trebuie sa o intocmesc pe numele mamei mele care este fiica bunicului meu decedat, sau pe numele meu.
Va multumesc