avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan.sb

Activitate bogdan.sb

ANRE raspunde evaziv, ca majoritatea institutiilor din Ro....
Si nu astept un raspuns care "sa imi convina". Vreau doar un raspuns obiectiv, BAZAT pe legislatie, repet pe care sper sa il gasesc aici, intr-o comunitate de profesioinisti

gi-jane2 a scris:

Sesizati in scris si anre, poate va dau un raspuns care sa va convina.

Multumesc pentru raspuns dar intrebarea mea am postat-o pe avocatnet, in speranta ca cineva de pe forum cunoaste OUG 27/2022 si poate sa isi exprime un punct de vedere profesional referitor la situatia descrisa de mine, raportat la actul normativ citat.
Dpdv al logicii, exista istoricul consumurilor lunare la "operatorul de distributie", la care face referire inclusiv Electrica, deci ei au acces la consumul ianuarie - decembrie 2021, iar in opinia mea, media anului 2021 inseamna tocmai sa se tina cont de tot anul.

PS
Si daca vechii proprietari ar fi consumat 1000 kwh, da, as fi vrut sa se tina cont, intrucat eu asa consider corect si logic, dar repet, aici este vorba de aplicarea unui act normativ.

Multumesc inca odata
Buna ziua,
am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului kwh):
1. am cumparat un apartament in luna iunie 2021, furnizor energie electrica Enel;
2. Am schimbat furnizorul in august 2021 cu Electrica.
Electrica refuza sa calculeze media consumului lunar pentru anul 2021 tinand cont de intervalul ianuarie - decembrie 2021 (deci inclusiv consumul de la Enel, informatii la care are acces) si calculeaza media tinand cont DOAR de intervalul august-decembrie 2021, deci cat am fost client Electrica.

A. Daca se se calculeaza media tinand cont de ianuarie - decembrie 2021 (asa cum solicit eu), rezulta un consum mediu lunar de aprox 100 kwh
B. Prin modul de calcul al Electrica (august - decembrie 2021) rezulta un consum mediu lunar de peste 300 kwh.

ANPC considera ca Electrica are dreptate.

Eu vin cu intrebarea: care este varianta corecta si legala de calcul: A sau B?

Daca am dreptate, si varianta corecta este A, sunt interesat sa angajez un avocat pentru a imi obtine drepturile in instanta, inclusiv legat de raspunsul ANPC.

Va multumesc.
Multumesc ptr informatii.
Nu gasesc sectiunea pe ancpi, unde pot identifica un teren pe harta (nu cunosc numar cadastral, sau carte funciara). Exista?
Buna ziua,
cum pot afla daca o anumita portiune de teren este proprietate privata, sau apartine de statul Roman? Cunosc doar localizarea pe Gmaps, fara alte detalii.
Mai concret, doresc sa aflu daca un teren din apropierea plajei are un proprietar, sau este ocupat in mod abuziv.

Intrebarea 2: cum pot afla daca o cale de acces este declarata ca fiind drum public, sau este doar o zona prin care se obisnuieste sa circule masini, dar in fapt este proprietate privata?

Multumesc.
Buna ziua,
sunt proprietarul unui apartament, situal la ultimul etaj al unui bloc cu apartemente. Doresc sa cumpar terasa situata deasupra apartamentului meu. Care este procedura? Daca 2 proprietari nu sunt de acord (din aprox 40) cum pot sa procedez - persoanele respective nu sunt de acord cu nimic, nici macar cu plata intretinerii ...
Multumesc,
Cu stima.
Teoretic asa este. Dar as vrea sa stiu baza legala pentru care sunt obligati sa accepte copilul (act normativ / articol, etc ...). Eu nu am reusit sa gasesc. Doresc sa redactez o cerere motivata legal, care sa fie greu de refuzat chiar si de catre cineva mai putin binevoitor ...
Multumesc.
Buna ziua,
impreuna cu sotia, in urma schimbarii serviciului, ne-am mutat in Bucuresti. Am inchiriat un apartament pentru o perioada de 4 ani, cu contract in inchiriere si totodata avem stabilita resedinta la adresa respectiva.
Imobilul in care locuim se afla in circumscriptia unei scoli cotata foarte bine (si totodata in imediata vecinatate a scolii, la aproximativ 40-50 metri), unde am inteles ca sunt cate 40 copii in clasa.
Fetita noastra urmeaza sa termine clasa a 4-a in orasul natal, apoi o sa vina in Bucuresti sa locuiasca cu noi. Evident, dorim sa o inscriem la scoala unde este arondata.
De la scoala am primit raspuns (verbal deocamdata) ca nu o sa o accepte, sub nicio forma, intrucat nu sunt locuri disponibile.

In conditiile date, scoala are obligatia legala sa accepte copilul?
Daca da, care sunt actele normative care reglementeaza (in legea invatamantului nu se specifica clar ...)

Daca nu, ce facem? Intrebam din scoala in scoala cine pe primeste copilul?

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua,
pe un teren proprietate personala, pe care este construit si imobilul in care locuiesc, situat in meniul urban, doresc sa montez o "copertina usoara" (cativa stalpi fixati in beton, legati prin grinzi in partea superioara si un acoperis din tabla probabil, fara niciun perete) pentru a feri masina, bicicletele, etc de intemperii. Dimensiuni aproximative 5 x 10 m.
Am nevoie de autorizatie de constructie sau alte documente emise de autoritati?
Multumesc.
Salutare,
am urmatoarea situatie: detin o casa in Sibiu. In imodilul respectiv locuieste o doamna in etate, vaduva de veteran de razboi, la care merg de 2-3 ori pe zi pentru a ii duce mancare, medicatie, etc.
In acelasi imobil mai locuieste o familie care detine o masina.
Spatiul de parcare in curte este o alee ingusta.
Strada are aprox 7 m latime, pe o parte case de locuit, pe cealalta un mall nou construit.
S-a montat un indicator "oprirea interzisa pe strada".
Ca sa respect acel indicator ar insemna ca, de 2-3 ori pe zi trebuie sa parchez in curte si sa blochez masina celeilalte familii sau sa ma blocheze ei.
Data fiind situatia, exista exceptii in legislatie pe baza carora sa pot cere autoritatilor locale un permis de stationare / parcare pe strada?
Doresc sa depun o cerere, dar vreau sa o motivez si pe o baza legala, nu doar prin explicarea situatiei.
Mentionez ca, datorita noului mall, se presupune ca zona o sa fie aglomerata, iar angajatii primariei fac exces de zel pentru a nu fi acuzati ca nu s-a facut un studiu de prefezabilitate inainte de acordarea autorizatiilor de constructie deci, fara o motivare legala solida, nu am nicio sansa sa gasesc intelegere ...
Va multumesc.