avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen Iuga

Activitate Carmen Iuga

Buna ziua! Am primit o somatie cu titlu executoriu de la ANAF pentru neplata unui impozit pe venit din chirie pe anul 2019. Eu am achitat online acest impozit si chiar am beneficiat si de o bonificatie intrucat am achitat pana la sfarsitul lunii martie 2019. Problema este ca figurez cu domiciliul fiscal in Buftea, jud.Ilfov, eu avand in trecut un cabinet individual cu sediul in Buftea, pe care l-am inchis anul trecut. Domiciliul legal este in sectorul 1. Contractul de inchiriere a fost depus si inregistrat la ANAF sector 1, acolo unde figurez cu domiciliul. Impozitul a fost platit in contul sectorului 1. Somatia a fost emisa de catre Buftea, intrucat declaratia unica, dupa completare, a ajuns la Buftea, pe baza CNP-ului. Am solicitat de curand transferul domiciliului fiscal de la Buftea la sectorul 1, insa mi s-a spus ca va dura destul de mult. Am depus la Buftea dovada platii acelui impozit in contul sectorului 1 si am solicitat sa fie clarificata situatia si sa fie anulata somatia, insa mi s-a spus ca nu se poate solutiona cererea mea, nu stiu din ce motive. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Eu am achitat si impozitul pe acest an prin intermediul portalului ghiseul.ro si nu a fost reactualizat in sistem, intrucat figurez ca nu as fi platit, desi a fost procesata plata si am dovada. Va rog sa ma ajutati sa clarific aceasta situatie. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! As dori să știu dacă într-un apartament nu locuiește nimeni și este înștiințată asociația de proprietari, in scris, care sunt obligațiile de plata pe care le are proprietarul apartamentului lăsat liber?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Vânzare autoturism
Multumesc!
Cum se poate scoate un autoturism vândut de la poliție de către vânzător in cazul in care exista contract de vânzare-cumpărare și a fost scos de la taxe și impozite locale de către vânzător, dar cumpărătorul nu a intrat în posesia contractului de vânzare cumpărare avizat, deoarece nu a mai fost de gasit?
Multumesc!
Multumesc!
Tatal meu a fost dat in judecata de catre Enel pentru neplata unor facturi in decurs de aproximativ 5 ani, la o proprietate lasata in paragina undeva in mediul rural. Tata a decedat anul trecut, iar dosarul in instanta a fost inaintat in octombrie 2018 fara a se face verificari cu privire la situatia paratului. Am comunicat Enel faptul ca acesta este decedat, dar nu am primit niciun feedback pana in prezent. As dori sa stiu cam ce asteptari as putea avea cu privire la aceasta situatie, din punct de vedere juridic. Este posibil ca Enel sa solicite recuperarea debitului de la mostenitor?
Discuție Radiere auto
Cum pot radia un autoturism in calitate de unic nostenitor al proprietarului, fara ca acesta sa fie inclus in masa succesorala? Doresc radierea intrucat acesta a fost dat spre folosinta unei alte persoane de catre proprietar in timpul vietii, in baza unui contract de comodat, iar dupa decesul proprietarului, persoana care detinea autoturismul in baza contractului de comodat nu a inapoiat decat actele masinii si placutele cu numarul de inmatriculare.
As dori sa stiu daca din punct de vedere legal se poate ceda locul de parcare al unei masini a carei proprietara sunt, catre o firma infiintata de mine. Am facut un contract de comodat prin care eu, in calitate de persoana fizica, ofer spre folosinta masina firmei mele. Activitatea firmei va incepe la data de 1 august, iar eu dorec sa solicit primariei acordarea unui loc de parcare pentru masina si nu stiu daca sa solicit aceasta in nume personal, iar apoi pot sa cedez locul de parcare firmei sau daca trebuie sa solicit acest loc de parcare in numele firmei pe care o reprezint.
Multumesc!