avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate Consultant Covasna

Activitate Consultant Covasna

Răspuns la discuția Executare silita credit car
Incuviintarea a fost data in 2010 septembrie.
Nu este tardiv acuma sa fac contestatie la executare? se poate face si acuma?
Buna ziua.
Am luat un credit de la un ifn.
anul trecut nu am putut plati timp de vreo 5 luni consecutiv, dar de atunci platesc cat de cat regulat.
Au cerut incuviintarea executarii silite fata de mine si inca 2 giranti, incuviintare ce au si obtinut in instanta.
Acum girantul a primit o scrisoare ca vine executorul cu politia sa execute bunurile mobile ale girantilor.
Asa simplu functioneaza?
Nu trebuie sa faca poprire si validare poprire mai intai?
Răspuns la discuția dubiul profita inculpatului
Cheresteaua a ajuns la clientul cu care am avut contract si care a trimis comanda in atentia mea. Sa livrat cheresteaua pe baza de aviz si factura completat de catre mine personal, iar firma cumparatoare a virat contravaloarea lemnului pe contul societatii. Eu am virat acesti bani pe contul celeilalte firme ale mele deoarece capitalul initial pentru pornirea afacerii a fost de la firma cealalta, iar suma de 2950 ron ce am transferat am ridicat de pe cont din care 1950 am retinut pt ca erau banii investiti initial iar restul de 1000 ron am depus cu foaie de varsamant pe contul furnizorului de la care am cumparat busteanul ca si contravaloare factura partial.
deci este vorba de 2 firme prima firma cea cu gatreul a fost infiintata de catre mine pe numele prietenului, iar a doua firma unde s a transferat suma de 2950 ron este tot firma mea deschisa pe numele lui taica meu.
Prietenul meu a sustinut la politie ca nu ma cunoaste si nu a avut absolut nici o relatie de afaceri cu mine, si ca eu nu am avut absolut nici o legatura cu prima firma adica cu gaterul, si a spus ca eu in calitate de angajat la banca unde firma avea cont am transferat pe contul firmei deschise pe numele lui taica meu fara acordul lui.evident ca toti clientii furnizorii, angajati de la itrsv, persoana care a infiintat firma, persoane care au prestat diferite servicii pentru gater au declarat ca din cunostintele lor eu am fost proprietarul firmei, cu mine au negociat contractele, si ca nici nu l cunosteau pe prietenul meu, plus ca toate actele care s au intocmit si aici ma refer la avize, contracte comenzi, cereri catre itrsv, cereri pt eliberare forumlare cu regim special sunt editate de catre mine scrise de mana, + chitante pt cei 1950 ron pe care i am investit pana ce am pornit afacerea.
Buna seara.
Imi poate explica cineva cam la ce se refera "dubiul profita inculpatului"?
Cazul meu fiind urmatorul.
Am avut un parteneriat de afaceri cu un prieten, am deschis o firma pe numele lui cu acordul lui.
Dupa ce am vandut prima transa de marfa "cherestea" prietenul m a reclamat ca i am furat contravaloarea marfii efectuand un transfer ilegal de pe contul lui in virtutea atributiilor de serviciu eu fiind in acelasi timp angajat la o banca unde am deschis cont pt firma. Transferul s a efectuat prin internet banking.
La politie prietenul a declarat ca nu avut absolut nici o relatie de afaceri cu mine acest lucru fiind infirmat atat de martorii mei cat si de martorii "partii vatamate" plus o serie de acte din contabilitatea societatii.Deci se poate demonstra foarte usor ca am fost in relatii de afaceri si parteneriat cu el.
Deci din moment ce exista clar dubiu asupra credibilitatii partii vatamate acest lucru ma ajuta cu ceva in procesul penal?
O prietena era femeie de servici angajat cu contract de munca pe 3 ore/zi la o firma de curatenie care asigura servicii de curatenie pentru punctele de lucru ale unor banci din tara.
Ea lucra 2 ore la banca X, si 1 ora la banca Y astfel cumuland 3 ore pe zi.
Fara sa fie anuntata in prealabil , a mers la servici in 31 Mai anul curent dar nu a mai fost lasata sa lucreze si atunci i s a comunicat verbal ca incepand din 1 Iunie nu mai are drept sa intre in banca x, ci doar in banca Y va presta serviciul de curatenie cu o norma de 1 ora pe zi.
Pe locul ei s a angajat o alta persoana pt a face curatenie la banca x, 2 ore pe zi.
Este permis acest lucru de lege, adica faptul ca un angajator sa reduca norma de timp de lucru fara nici o explicatie de ola 3 ore la 1 ora si pentru orele reduse sa angajeze alta persoana.?
Care sunt pasii ce trebuie sa urmeze angajatorul in acest caz de reducere a timpului de lucru?
In ce conditii are dreptul sa reduca timpul de lucru?
In instanta cum voi putea contesta avand in vedere ca nu a primit nici un act in care sa fie anuntata ca nu mai are ce cauta la banca x.

Eu in calitate de prieten al ei am dreptul sa o reprezint in instanta in cazul in care chemam in judecata angajatorul, avand in vedere ca nu are cunostinte de drept si nici nu vorbeste lb romana.
O pot reprezenta eu? am studii economice nu de drept.
Am si eu o intrebare.
Chiar nimeni nu are habar de speta expusa de mine, sau deja sunteti satui de intrebarile mele. Mi se pare ciudat ca de mai bine de 2 luni nu mai primesc nici un raspuns la nici o intrebare de a mea.
Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati in speta urmatoare.
Am lucrat la o banca ca director am fost concediat si acum ma judec cu banca.
Matusa mea lucra cu contract de 2 ore pe zi ca si femeie de servici 1 ora la banca X si 1 ora la banca unde eram eu director.
Dupa ce am fost concediat au obligat pe unul dintre gardiani care era vecinul si prietenul meu sa demisioneze si acum se pare ca a venit vremea lui matusa mea.
Fara sa fie anuntata in prealabil ieri i s a comunicat verbal ca nu mai are ce cauta la banca unde am lucrat si eu deoarece angajatii bancii au depus un act la conducerea din Bucuresti ca nu mai vor ca ea sa lucreze acolo stiind ca este ruda cu mine si astazi i au prezentat un act aditional prin care este instiintata ca norma de munca initiala de 2 ore se va reduce la 1 ora, si va face curatenie doar la banca X. Totusi deja au angajat o alta persoana care va lucra in locul ei timp d eo ora la banca de unde a fost exclusa matusa mea.
Astazi au pus sa semneze actul aditional fara sa i explice despre ce este vorba si dat fiind faptul ca matusa mea nu stie romaneste deloc a semnat fara sa stie ce semneaza.
Este legal aceasta reducere a normei in conditiile in care firma a angajat alta persoana in locul ei la una dintre cele doua banci?
Care este procedura legala care trebuie parcursa in acest caz ca aceasta reducere sa fie legala ?
Multumesc
Discuție Dilema mare
Buna ziua.
Un bilet la ordin in alb doar semnat lasat ca si garantie la o firma fara data emiterii este nula conform legii 54/1934?
Are dreptul firma respectiva sa completeze biletul cu data emitere si data scadenta dupa bunul plac fara sa ma anunte?
Din cate am inteles eu biletul in alb emis fara data emiterii este considerat nul.
In al doilea rand ne avand trecut nici data scadentei se considera bilet la ordin cu scadenta la vedere, care se poate depune in termen de un an maxim, dar inainte ca beneficiarul biletului sa depuna spre incasare trebuie sa ceara acceptul de la emitent.
Am dreptate sau am fost dezinformat.
Multumesc.
Răspuns la discuția Probleme BO
Din cate am inteles eu biletul in alb emis fara data emiterii este considerat nul.
In al doilea rand ne avand trecut nici data scadentei se considera bilet la ordin cu scadenta la vedere, care se poate depune in termen de un an maxim, dar inainte ca beneficiarul biletului sa depuna spre incasare trebuie sa ceara acceptul de la emitent.
Am dreptate sau am fost dezinformat.
Multumesc.
Discuție Probleme BO
Buna ziua.
Un bilet la ordin in alb doar semnat lasat ca si garantie la o firma fara data emiterii este nula conform legii 54/1934?
Are dreptul firma respectiva sa completeze biletul cu data emitere si data scadenta dupa bunul plac fara sa ma anunte?