avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate suspectu

Activitate suspectu

Buna seara , am si eu un caz in familie legat de proprietati avute in Basarabia care odata cu inceperea deportarilor respectivele proprietati au fost confiscate.
Din ce am vorbit cu alte persoane (discutie vaga pot spune) am inteles ca ma incadrez in legea 290/2003 dar problema este ca de abia acum a venit vorba sa se lucreze la dosar (arbore genealogic,cautare acte de proprietate etc) si am inteles ca dosarul trebuia sa fie depus intre anii 2003 si 2006.
Intrebarea este: mai pot depune dosarul in 2012-2013 ? (zic 2013 pentru ca este posibil sa dureze pana intru in posesia actelor de proprietate-arhive,termene etc)
Daca nu ma mai incadrez in legea 290/2003 pot intra cu dosarul la CEDO ? aici ma refer la faptul ca o lege (cum este 290/2003) nu consider ca imi poate spune legal cand sunt mostenitorul de drept si cand nu sunt. Adica pentru ca nu am depus dosarul pana in 2006 nu mai am drepturi,nu mai sunt mostenitor si nu mai primesc despagubiri? sincer mi se pare absurd.
O alta intrebare este legata de metoda de calcul a despagubirilor pentru ca daca fac un calcul simplu (matematica relevanta mie) imi iese ca despagubire PIB-ul Romaniei pe 2010 (asta fiind un alt "impediment" in credibilitatea "cazului" meu fata de latura materiala cu persoanele cu care am mai vorbit: cine imi da mie banii aia?!? caci relevanta in acte au!)

Va multumesc pentru raspuns iar persoanele care cred ca sunt in stare sa duca un astfel de caz pana la capat sa ma contacteze prin "PM",banii nu ar fi o problema plus comisionul la care va las sa va ganditi singuri.
Răspuns la discuția Legea 290/2003 plati
Am si eu cateva intrebari (ca tot am inceput si eu demersurile) si anume:
-Cati bani se aloca ANRP-ului intr-un an (sau cand primeste banii de la Ministerul de Finante) ?
-Cum se calculeaza suma per metru' patrat (care sunt reperele de calcul pentru ca pe alocuri metrul patrat a costat acum cativa ani si 800euro) ?
-Daca suprafata de teren a fost pierduta acum 70 ani , se poate pune dobanda anuala (totusi terenul/judetul a fost exploatat din toate punctele de vedere fara ca familia sa vada vreun ban) ?
2400km2 x 500e/mp x 70ani = ? ...in cazul meu
Sper sa nu fiu injurat pentru ca sunt mesaje consecutive

"Si legat tot de faza asta am patit ca la Parchet/Procuratura sa depun o plangere cu dovezi anexate si sa nu primesc numar (genu ala de magarie fiind tinut de vorba si uiti ce sa ceri) dar noroc ca nu m-a facut si i-am cerut nr. Sincer persoana in cauza s-a uitat cam stramb la mine." Asta a fost la plangerea facuta impotriva lui Predoiu (ti-am zis in PM) si deci eram atent la ce misca in jur,ma asteptam la orice (gen sa nu dea nr de inregistrare,sa traga dosarul pe dreapta)..si culmea ca dosarul a mers mai departe....nu a fost nevoie de interventii,de sunat cunostinte sau mai stiu eu ce,doar ce am asteptat termenul legal de 30 zile la fiecare etapa.
Am mai facut corespondente de genul prin mail dar idee e ca ai dovada trimiterii respectivului mail si deci automat au o raspundere asupra lui (exemplu mail trimis la ANCOM fara raspuns asa ca am sunat,am intrebat de mail si mi-au adus la cunostinta ca mail-ul a fost inregistrat sub nr X iar dupa convorbirea avuta cu ei,m-au sunat si mi-au trimis mail).
UNBR pe de alta parte (in cazul meu) a raspuns la mail dar "neformal/oficial" desi cine mi-a raspuns mie s-a prezentat si avea si o functie maricica deci probabil fiecare o stie pe a lui (unii inregistreaza si altii nu,cine stie)
"daca depuneti personal la registratura parchetului va pune nr de inregistrare pe dublura dvs." cand am depus dosarul la judecatorie privind speta legii 544/2001 am primit nr de inregistrare al dosarului si data primei infatisari asa oral,fara o foita cu antet de m-am si speriat si a trebuit sa le notez eu pe o hartiuta (am avut noroc ca nu am luat teapa si nu a fost tras dosarul pe dreapta ca de..ce ai la mana ca ai depus un dosar la ei?). Si legat tot de faza asta am patit ca la Parchet/Procuratura sa depun o plangere cu dovezi anexate si sa nu primesc numar (genu ala de magarie fiind tinut de vorba si uiti ce sa ceri) dar noroc ca nu m-a facut si i-am cerut nr. Sincer persoana in cauza s-a uitat cam stramb la mine. Deci cazuri si cazuri...
"stimate user, am incercat sa va ajut cat am putut de mult dupa cunostintele si experienta mea si bineinteles in limita informtiilor oferite de dvs."
Si v-am multumit pentru ajutor / Am limitat informatiile oferite cu gandul sa nu plictisesc lumea cu povesti

"incercati si la csm....sunt chiar curioasa ce va vor raspunde si dupa cat timp. vorba dvs ...incercarea moarte nu are. doar timp si bani si nervii pierduti iurea. oricum decizia va aparatine in totalitate."
Nu stiu de ce lumea spune ca s-ar consuma timp,bani si nervi si din aceasta cauza se demoralizeaza de ajunge sa se lase pagubasi (gata,sistemul e mai tare,m-a facut).
Am sa va tin la curent si am sa va spun ce-mi vor raspunde si in cat timp (personal cred ca intr-un maxim de 30 zile si cel mult 60 de zile daca sunt probleme).

"in acest caz poate ar fi indicat sa formulati direct o plangere penala indreptata impotriva functionarilor care v-au prejudiciat material si moral in paralel cu dosarul civil de daune.
oricum una a fost ipoteza expusa la inceput si alta e ce spuneti acum.
ca idee..cand scrie se ataca numai o data cu fondul ...inseamna ca puteti aduga la motivele de apel si aceasta nemultumire. nu o puteti ataca separat cu recurs "
Sincer deja am formulate 5 plangeri penale la care se lucreaza in paralel (care au pornit tot de la speta prezentata la inceput) si sincer m-am cam saturat sa alerg de dimineata,pe caldura intre casa si parchet (apropo,se pot depune plangerile la procuratura direct pe internet?ca n-am incercat pana acum).
Am incercat mai intai cu dosarul privind legea 544/2001 cu gandul ca se judeca la urgenta si dupa constarea neregulilor si castigarea dosarului urma sa folosesc decizia din acest dosar ca proba in urmatorul dosar dar penal,intelegeti?

P.S. daca doriti sa cititi toata povestea anuntati-ma si va scriu in pm ;)
P.P.S. povestea a inceput de la o prostie ce putea fi rezolvata repede si aproape usor dar nu a fost sa fie si cu timpul (asta insemnand 7 luni) sa loveasca in mai multe institutii ale statului si autoritati cu tot cu nume grele la mijloc. Pe mine ma amuza,tot dorm noaptea bine si acum cu schimbarea de guvern si presedinte..ma unge pe suflet,pica persoanele in cauza ca mustele plus ca unele aveau si imunitate ;)
Multumesc pentru raspunsul: "nu mai aveti ce face concret si cu efecte imediate de asta indicat este sa va resemnati si sa astetati cele 7 luni."

Citez: "plangerea la csm nu va servi la nimic am facut si eu mai multe, se pare ca au un raspuns tip gen "nu s-au gasit abateri disciplinare mai ales si fata de volumul mare de dosare adica cauze obiective", etc , bla bla bla"
...Iau in calcul situatia traita de dumneavoastra dar o sa-mi incerc si eu norocul de pura curiozitate.

Citez: "cred ca cel mai indicat este sa reveninti cu cerere scrisa a informatiilor solicitate din 2 in 2 saptamaani la autoritateatea care trebuie sa vi le elibereze. poate se plictisesc de insistenta dvs si va raspund in final."
...Problema a devenit mult mai grava iar informatia nu-mi mai este de niciun folos pentru ca deja am devenit parte pagubita si acum merg pe daunele morale/materiale/compensatorii (deci legea 544/2001 a fost la inceput dar bulgarele de zapada s-a tot invartit de a atras si alte legi din codul penal doar ca am mers prima data cu legea 544/2001 ca un tot unitar pe institutie,urmand ulterior ca persoana in cauza care deserveste institutia sa raspunda in penal).

P.S. Am vazut ca s-a dat drumul la "vanatoare". Daca ati avut probleme cu "fostii" sus pusi,acum ar fi momentul sa sariti cu plangerile penale ca se iau in calcul ;)
Multumesc pentru raspuns Cassy.

Ai idee,se mai poate ataca respectivul raspuns al lor (de exemplu o noua cerere de preschimbare depusa la altcineva) sau este batuta in cuie sentinta?

Mi-e ca am aflat cine ar fi persoana care a judecat cazul: judecatoare temporara,are si copil de cateva luni si sa o mai si plimb pe la CSM din propria-i prostie...(adica art 246 cp e asa de inceput) luand in calcul ca interesul familial este mai presus pentru ca e vara,are copil etc decat obligatiile de serviciu si ce prevede legea si deontologia..care se pare ca sunt la pamant...
Speta:
Plangere/dosar formulat la Judecatoria sect 2 privind legea 544/2001 (cu un prim set de dovezi),
La inregistrarea dosarului de catre grefier s-a primit numar de inregistrare si data primei infatisari asta insemnand in 7 luni.
Dupa o luna de la data inregistrarii dosarului la Judecatorie am facut cerere aprobare dovezi noi la dosar (cred ca s-a acceptat) si cere de preschimbare termen deoarece legea 544/2001 prevede ca astefl de cazuri se judeca in regim de urgenta si in timpul vacantei judecatoresti (in cererea de preschimbare s-a specificat lucrul asta si s-a adus la cunostinta ca noile dovezi aduse dosarului dovedesc gravitatea faptelor safarsite de partea parata) dar mi-a fost respinsa solicitarea,citez: Solutie: Respinge cererea de preschimbare a termenului. Menţine termenul administrativ fixat pentru data de 29.01.2013. Se atacă o dată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.07.2012.

Intrebarile mele sunt:
1. Ce inseamna "se poate ataca o data cu fondul" si ce pot face in acest sens?
2. Cum pot afla cine mi-a judecat solicitare (numele persoanei in cauza) si in fata cui raspunde persoana in cauza,CSM?

Multumesc pentru raspuns/uri
Conform Legii 544/2001 art. 22 alin. 5 (Atat plangerea, cat si apelul se judeca in instanta in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.) se specifica clar ca respectiva cerere de chemare in judecata trebuie judecata in regim de urgenta.

Intrebarea este urmatoarea:
7 luni pana la prima infatisare reprezinta regim de urgenta?
Legea 544/2001 prevede termene fixe de primire al unui raspuns (5-10-30 zile) fara a detalia ce inseamna si "regim de urgenta" in caz ca se ajunge cu cererea in justitie dar un termen de 7 luni nu cred ca poate fi considerat "urgenta" cand anumite dosare sau potentiale dosare devin tardive numai dupa 6 luni.

Voi ce parere aveti ?
Pot sa stiu de ce a fost mutat topicul in alta categorie?
Ce treaba are topicul meu cu "Avocati si Admitere in avocatura"?
Mutati subiectul unde era ! ! !