avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Dav

Activitate Dana Dav

Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți privind următorul aspect: sunt cadru militar (subofițer) și vreau să știu dacă pot beneficia de concediu fără plată pentru o perioadă de 12 luni. În acest interval vreau să-mi rezolv unele probleme familiare în altă țară.
Vă mulțumesc!
Discuție DOBANDA BANCA
Ce reprezinta ROBOR ,si care este cea mai avantajoasa dobinda, cea variabila sau cea raportata la ROBOR? Am un credit cu data scadeinta in 2018, credit pe care in 2012 doresc sa il achit integral. Care ar fi cea mai buna varianta ,sa aleg dobanda fixa raportata la robor sau sa o aleg pe cea variabila de 8,15%? Multumesc
Daca am luat la cunostinta, semnand preavizul de 20 zile angajatorul poate ameninta intr-un fel anume? Daca fac o cerere cerandu-i acest salariu compensator( dreptul meu) considerati ca pot fi repercursiuni vis-a- vis de aceasta incetare a activitatii.
multumesc.
Spuneti-mi va rog, ca si angajat cum trebuie procedat pentru a beneficia de compensatia de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi, ca urmare a incetarii activitatii conform art 65.al.1. Angajatul cum trebuie sa formuleze catre angajator cererea acestui drept. Daca e vorba de o anumita lege va rog sa-mi spuneti care e aceasta.
Multumesc.
Contractul individual de munca semnat de mine prevede in cazul plecarii din firma un preaviz de 30 zile. In momentul completarii cererii de demisie, solicitand lucrul acesta cu art.55 litera B din C.M exista posibilitatea sa nu mi se aprobe demisia la o data solicitata de mine, mai exact cu mult inaintea celor 30 zile? Mentionez ca situatia financiara a firmei este destul de precara, probabil in scurt timp isi v-a inchide activitatea in judet.
Va multumesc.
Discuție Demisie
Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne indrumati cum anume trebuie sa formulam cererea de incetare a activitatii in asa fel incat sa beneficiem de somaj. Angajatorul ne-a amenintat ca daca nu ne formulam noi cererile in care sa solicitam modificarea contractului la 4 ore ne da afara.
Persoanele angajate pe functia de gestionar la aceiasi firma au primit un act aditional la C.I.M in functie de realizari le 2,4 ore. La fel daca nu semneaza li se cere demisia. Va rog mult sa ne explicati cum anume sa procedam, cu ce articol trebuie sa ne dam demisia pentru a beneficia de somaj.

Sunt angajata cu contract individual de munca de 8 ore pe perioada nedeterminata, iar pe 3 august 2010 am fost anuntati telefonic ca toti angajatii tesa incepand cu 01.07.2010 vor fi pontati cu 4 ore. Mentionez ca toata luna iulie am lucrat program normal de 8 ore , in unele zile chiar 10 ore. Va rog sa ma lamuriti daca angajatorul poate din punct de vedere legal ca incepand cu 1 iulie sa ne plateasca cu 4 ore/ zi?