avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate mimozi

Activitate mimozi

imi doresc sa incep o micuta afacere cu mici decoratiuni manuale ,mai ales din cele pentru nunti-marturii,cocarde,buchetele...ma intereseaza ce imi trebuie pentru aceasta si cum e mai bine,platitor sau neplatitor de tva.mentionez ca nu imi voi deschide magazin sau ceva de genul,voi lucra pe comenzi la domiciliu prin intermediul anunturilor de publicitate.ce ma sfatuiti?
asa cum am mentionat anterior,tatal si sotul sint unul si acelasi
dar totusi,copilul poate purta ambele nume reunite,chiar daca eu mi l-am pierdut prin casatorie?
filiatia nu a fost stabilita ulterior,ci la nastere,dar am optat pt numele meu,care mi se parea ca suna mai armonios cu prenumele fiului
va multumesc
deci,pot trage concluzia ca ori se face tot acoperisul pt a avea si garantia lucrarii si platim toti,ori face doar vecina si plateste coloana dumneaei?
si cum ar trebui formulata o astfel de cerere catre instanta?
Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte numele meu de familie(orgoliul meu prostesc),desi figuram amindoi ca parinti pe certificatul de nastere...Nefiind casatoriti,tatal sau a declarat atunci ca il recunoste ca fiu si ca este de acord sa ii poarte si numele pe viitor,daca eu voi fi de acord.Cum intr-un final-dupa 5 ani de convietuire ca familie ne-am si casatorit,acum noi doi avem acelasi nume,iar baietelul il are pe al meu...Cum facem sa fim toti la fel,daca tatal sau este acum sotul meu?
sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare acoperisul...pina aici totul ok.Dar,mie nu imi ploua,ceilalti 2 vecini de la acelasi etaj 4 nu fac-motiv ca au facut acum 10 ani,iar concluziile sint:
1)toata lumea da 1oo ron avans lucrare/apartament,minus cei 2 vecini
2)m-am interesat la alte 2 asociatii care au spus ca se poate izola ap vecinei intrind maxim 1 m pe acoperisul meu,platim toti,dar asta scade cheltuielile pe scara,ceea ce n-ar fi tocmai rau;
3)sefa de asociatie ma obliga sa fac si ap meu,pe motiv ca are acordul primariei,desi jumatate plus 1 din vecini nu vor sa plateasca si nu au fost de acord cu reparatia.....
4)acelasi motiv ca am reparat eu personal acoperisul aferent ap meu il pot invoca si eu pt scutirea platii
intrebare:ce e legal si ce nu din toata nebunia asta?
buna ziua!
acum 10 ani,cind eram studenta,am facut un abonament orange pentru tatal mreu,pe numele meu...la citeva luni dupa aceasta,tatalui meu i s-a furat telefonul.mentionez ca pina atunci toate facturile au fost achitate.imediat dupa ce a constatat disparitia telefonului,tata m-a rugat sa sun la oprange sa il inchid pe motiv de furt,ceeea ce am si facut.dupa vreao 5 ani,am primit o scrisoare de la kasolventia cum ca as fi avut de plata cam 8 milioane lei vechi.am scris atunci firmei si am precizat ceea ce v-am arata mai sus,spunind ca fiind studenta,nu realizez venituri.abia acum am auzit din nou de ei,scrisoarea primita fiind de la eos ksi,in care se arata ca am 24 milioane vechi de achitat.ma ginhdesc sa anunt firma ca in toti acesti ani nu am primit o alta notificare si ca eu nu realizez alt venit decit alocatia de 40 ron ai copilului,nu detin bunuri pe numele meu.ce ma sfatuiti?
ma gindeam sa trimit in acest sens firmei o declaratie notariala car4e sa stipuleze veniturile mele si faptul ca nu detin proprietati sau altceva ce poate fi executat silit.va multumesc