avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate diamantulalbastru

Activitate diamantulalbastru

buna ziua, acum 16 ani m-am casatorit cu fosta mea sotie, acum suntem divortati, care avea 3 copii minori pe care ulterior i-am infiat cu drepturi depline.Intrebarea mea este cum as putea sa-i desinfiez, atat timp cat acum sunt majori, au 26 respectiv 28 ani, nevrand ca dupa moartea mea sa beneficieze de bunurile mele avand dreptul la mostenire, tinand cont ca nu mai sunt casatorit cu mama lor iar ei sunt majori si in curand se vor casatorii si isi vor schimba numele meu, nu vreau ca sa mai aiba nici un drept asupra bunurilor mele. Ce pot sa fac in acest sens? Va multumesc anticipat
Buna ziua, va rog respectuos, ce as mai putea face in situatia in care sunt in proces cu fostul sot pt majorare pensie intretinere de un an si jumatate, el aflanduse si locuind in Londra, nu s-a prezentat niciodata la proces, am cerut comisie rogatorie, la fiecare termen instanta din Romania a cerut relatii din Londra inclusiv salariul minim pe economie de acolo, am dat si adresa unde locuieste ca unde lucreaza nu stiu, stiu doar ca e sofer de tir si merge prin toata lumea. Au venit relatiile din Londra cu venitul minim, urma instanta sa stabileasca pensia in functie de asta dupa care au revenit deoarece paratul nu a luat la cunostinta. Ce vina are copilul meu ca acest »tata» iresponsabil care nu trimite nici macar acel 1milion care avea pana acum, nu-si face nici macar datoria morala ca cea financiara lasa de dorit sa astepte acest drept care i se cuvine? Intrebarea mea este ce alte cereri as mai putea face instantei pt a se termina odata acest proces interminabil. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
si nu au nici ei un raspucs inca mai asteapta ca e de durata, iar cinstanta de aici sunandu.mi ca deja au fost foarte multe termene aum au dat un ultim termen pt a vedea cat este minim pe economie in Londra probabil pt a putea stabili pensia, acum nu stiu ce o sa mai urmeze
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
stiu ca este in Londra ca el mi-a dat adresa si stiu ca are venituri ca lucreaza pe tir si merge prin toata Europa dar nu stiu nic firma si nici nu stiu cum da demonstrez ca adresa de acolo este reala adica sa aduc dovada ca acolo locuieste...eu oricum cand am formulat actiunea de majorare pensie am specificat si adresa data de fostul sot dar imi trebuie oficial si nu am cum, iar comisie rogatorie am cerut eu in instanta
buna ziua,ce se mai poate cere intr-un proces de majorare pensie de intretinere daca in nenumarate termene s-a asteptat raspuns de la autoritatile din Marea Britanie( acolo este stabilit paratul) si nu a venit nimic nici pana acum, a trecut un an de zile de la introducerea actiunii unde am cerut si comisie rogatorie, eu stiu doar adresa de domiciliu de la parat pe care mi-a dat-o cand trebuia sa vina fiica noastra la Londra dar din cauza actualei sotii care nu si-a dorit acest lucru, nu a mai fost posibila plecarea fiicei noastre, instanta mi-a spus mie sa aduc relatii cu privire la adresa si locul de munca a paratului dar acest lucru nu am cum sa-l aflu, am cerut instantei sa stabileasca minim pe economie care exista in Marea Britanie iar pt acest lucru mi-a zis sa aduc oficial adresa si locul de munca al paratului(lucru imposibil pt mine de aflat), lucru care s-a si intamplat azi la termen, instanta cerand acest lucru daca exista asa ceva in Londra. Intrebarea mea este, daca nici la termenul urmator nu vin relatii nici cu acest aspect(minimul pe economie in Londra) ce se mai poate cere? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc pt raspuns, dar noi, copiii nu suntem in relatii bune cu actuala lui sotie si de aceea nu avem acele acte de care spuneti dvs(certificat dece, casatorie, acte de proprietate). Ce se poate face in acest caz, mai ales ca noi locuim in alt oras fata de tatal nostru?
Discuție Succesiune
cum pot cere deschiderea succesiunii dupa decesul tatalui...a decedat in iunie a.c., suntem 2 surori, o sotie care nu este mama noastra si 3 matusi(surorile tatalui nostru)....cum se procedeaza?
Buna ziua, rugamintea mea este sa_mi spuneti cum se procedeaza mai departe cu cererile mele pe care le_am facut pana acum in n procese si tot astept cred ca mai bine de jumatate de an relatiile cu veniturile fostului meu sot stabilit in Londra, iar la fiecare termen acelasi raspuns_ n_au venit de la autoritatile din Londra si se amana cu termene si mai mari in ideea ca le vor trimite(am solicitat comisie rogatorie). Pot cere sa se stabileasca cat este minim pe economie in Londra?, ca la noi e mic minim pe economie si vorba aceea, fostul sot castiga foarte bine in Londra. Va multumesc
Buna ziua, azi am avut proces pt majorare pensie intretinere pt fiica mea, tatal fiicei mele nu s-a prezentat,el locuind la Londra si lucreaza acolo.Prolema mea este ca am solicitat instantei sa faca adresa la institutiile din Londra echivalente Administratiilor financiare sau I.T.M de la noi si raspunsul a fost ca ei nu pot face asa ceva decat la noi in tara nu si in afara si sa aduc eu la urmatorul termen adresa si numele angajatorului unde tatal fiicei mele este angajat impreuna cu veniturile.Dar eu nu stiu unde lucreaza si nici nu stiu cum pot afla acest lucru, el de aceea sta si linistit si nu vine la proces ca sa platesca in continuare o suma modica si ca nu voi afla niciodata unde lucreaza.Fiul lui este in tara dar nu vrea sa-mi zica unde lucreaza. Ce as putea sa fac in acest caz? Care sunt procedurile si demersurile? Va multumesc si astept raspunsul dvs.
tatal fiicei mele nu va cere niciodata program de vizita pt ca de 14- 15 ani nu s-a interesat deloc de ea s-a rezumat doar la pensia de intretinere care si aceea o trimitea doar cand ii faceam plangere sau cand ceream majorare si asta numai datorita actualei lui sotii care nu vrea cu nici un chip sa ia legatura fiica mea cu tatal ei nici macar telefonic. De aceea v-am intrebat ce as putea sa fac in acest sens, ca intr-un fel sa-l oblig legal daca altfel nu se poate ,ca si tatal fiicei mele sa contribuie la cresterea ei. Eu nu pot cere nimic instantei in acest sens?