avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate constructorul

Activitate constructorul

La un apartament de la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje,au aparut infiltratii de apa de la deteriorarea hidroizolatiei.Va rog sa ne spuneti daca legea prevede ca plata pentru refacerea hidroizolatiei aferente apartamentului respectiv,sa fie suportata strict doar de cei ce locuiesc in apartamentele situate sub cel in cauza sau se face din fondul de reparatii al asociatiei.
Va multumim!
„(5) în vederea echivalării studiilor pentru ocuparea funcţiei didactice de profesor în învăţământul gimnazial, cadrele didactice prevăzute la alin. (4) trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerinţe la data solicitării echivalării:
a) sunt titulare pe posturi didactice/catedre din învăţământul gimnazial sau din palatele şi
cluburile copiilor şi elevilor;
b) nu au fost sancţionate disciplinar şi au obţinut calificativul "Foartebine" în ultimii 5 ani
şcolari încheiaţi, respectiv calificativul parţial "Foartebine" în anul şcolar în care solicită
echivalarea;
c) deţin avizele şi atestatele necesare pentru ocuparea postului didactic la data solicitării,
conform metodologiei privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;
d) au obţinut definitivarea în învăţământ;
e) au obţinut gradul didactic II;
f) au obţinut gradul didactic I;
g) au o vechime la catedră de minimum 10 ani;
h) au obţinut minimum 90 de credite profesionale transferabile în ultimii 5 ani, pe baza participării la programe de perfecţionare acreditate de către Ministerul Educaţiei. Cercetării. Tineretului şi Sportului.(OMECTS 5553/2011)

Acceptarea dosarelor de echivalare a studiilor se face de catre ISJ-uri doar pentru cadrele didactice cu grad didactic I. De ce au mai fost trecute punctele d) si e),avand in vedere ca obtinerea gradului I ,se poate face doar daca ai obtinut in prealabil, definitivatul si gradul II,Sunt profesori cu calitati exceptionale si vechime de peste 35 ani in invatamant dar care nu au si gradul I(obtinerea gradelor fiind "un drept " si nu o obligatie) si care vor fi exclusi din invatamant fara obtinerea echivalarii ) Este ca si cum daca nu ti-ai exercitat dreptul de vot la alegerile trecute,anul acesta se hotaraste sa fii expatriat.Deoarece au aparut multe discutii pe aceasta tema ,iar ministerul nu da o explicatie clara, ne-am gandit ca e necesara si o parere competenta,din partea celor care nu sunt implicati direct in sistemul de invatamant.Va multumesc !
Am absolvit Facultatea de medicina Carol Davila din Bucuresti.Dupa absolvire,pe baza unor examene,am fost admis sa lucrez in cercetare pe gastroenterologie la Facultatea de medicina a Universitatii Harward din Boston(SUA).Dupa doi ani de cercetare(cu rezultate remarcabile publicate in carti de specialitate),m-am inscris la rezidentiat pe specializarea,psihiatrie,in cadrul unui mare spital din New Yok si dupa patru ani in urma examenelor specifice am devenit medic psihiatru si lucrez la o clinica de specialitate tot in New York.
Situatia familiara din Romania(am parintii in varsta si bolnavi si sunt unicul lor copil),ma determina sa ma mut "acasa".
Din pacate se pare ca nu pot profesa in meseia in care sunt specializat.De la Ministerul de resort am primit cateva raspunsuri care se contrazic.Incerc si pe aceasta cale o elucidare(poate ca cineva a mai trecut printr-o situatie asemanatoare),a recunoasterii in Romania a specializarii mele obtinuta in SUA.
Oare ce cai trebuiesc parcurse pentru acest lucru?! Va multumesc!
Discuție modernizare
Locuiesc intr-un bloc de apartamente,unde toti locatarii sunt si proprietari.La una din scarile blocului,majoritatea locatarilor(peste 50+1%),doresc schimbarea usi de la intrarea in bloc(veche de 35 ani si din lemn).Deoarece administratorul si presedintele asociatiei nu au obtinut acordul de 100% al locatarilor acestei scari,acestia refuza aprobarea executari lucrarii,pe motiv ca nu poate legal sa oblige "niste oameni" sa-si plateasca cota parte din lucrare daca acestia nu sunt de acord.Va rog sa ma indrumati cum se poate rezolva legal aceasta situatie.Va multumeste anticipat,un administrator de scara!

Sala de sport a unei scoli,e solicitata de un club sporiv,sa fie folosita 2 ore pe zi(seara,seara cand nu sunt cursuri).In contextul in care in scoala exista o asociatie neguvernamentala de tineri,este legal chiria obtinuta de la clubul sportiv sa se faca sub forma de sponsorizare catre aceasta organizatie?
Răspuns la discuția Facturi si avize
Va multumesc,pentru raspunsul competent si pentru timpul acordat !
La un control in trafic,echipajul de control,a cerut pentru marfurile cumparate, ca la facturi sa fie atasate si avizele de insotire al marfii respective(trecuta in factura),respectiv factura plus aviz la acea factura.Eu aveam numai facturi.Nu comentez ce a urmat,dar v-as ruga mult,sa-mi spuneti cum e corect si unde este prevazut cat mai explicit in legislatie.Va multumesc!