avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate monikamona86

Activitate monikamona86

Buna ziua !
Cum se calculeaza concediu prenatal pt jumatate de norma ?
eu am avut in prima luna 450 si in urm 5 luni cate 488 ,cat ar tr sa iau pt o luna de concediu prenatal ,dar pt 21 de zile de concediu?
este legal ca eu sa i fi dus concediul pe luna august si ea abia mi a dat banii pe luna iulie si nici nu s totii .Multumesc frumos.
Buna ziua
de unde ar putea lua o adeverinta cu vechimea de munca,incadrarea(in ce grupa a lucrat) si gradul de toxicitate ? gradul de toxicitate i se mai pune la anii lucrati,el are aproape 27 de ani de vechime pe cartea de munca dupa orele lucrate si e nascut in 1957 luna martie.cand ar putea sa se pensioneze? nu are nici un venit ,nici sotia si locuiesc la tara.
Multumesc frumos.
Buna ziua !
daca sotul vrea sa ia concediu de crestere a copilului si nu sta acasa nici macar o zi si cand depune actele pt concediu depune si cererea de stimulent de intoarcere mai repede la servici,el o sa primeasca stimulentul de 500 lei incepand cu prima luna ? si pt cat timp ,timp de 1 an sau de 2 ani o sa primeasca stimulentul ?pt cat trebuie sa depuna dosarul pt concediul de crestere a copilului pt un an sau 2 ani ca sa poata primi stimulentul de insertie?
Buna ziua ! Dupa cat timp dupa ce i am predat sefei concediul prenatal pe luna aceasta,LEGAL ar trebui sa mi dea banii pe concediu,eu intru in concediu cu ziua de 10 iunie si i am zis sa vb cu contabila si sa mi zica cand ar trebui sa vin dupa banii si ea se tot da lovita ,eu mai am de crescut un copil acasa si asa ca mi a tras teapa si mi a facut contractul cu 4 ore.Va multumesc frumos.
zilele trecute mia fost rau la locul de munca si toti colegi mau vazut ca imi este rau dar sefa de echipa nu era la munca,,cica si a luat liber,,.a doua zi am sunat o sa i zic ca nu ma simt bine in continuare si nu pot veni la munca ,la care ea a inceput sa tipe la telefon si sa mi inchida telefonul in nas ,care mai apoi sa ma sune si sa mi zica ca a vb cu sefa mare si sa mi zica sa vin la munca ca ea e libera si sa muncesc ca daca cad jos cheama ei o ambulanta.si m am dus la munca asa si a venit sotul sefei de echipe si a inceput sa ma ameninte ca de ziua respectiva is data afara ca eu mie mie rau mai tot timpul cand isi ia sefa liber si ca am un comportament deadecvat(la care eu nici nu am deschis gura sa compentez vreodata)si de ziua urm imi incheie contractul cu motivul neprezentari a 3 zile consecutive la locul de munca.astept raspuns.ce pot face eu in situatia de fata?
am optat pt.CCC pana la 1 an .si unde ar trebui sa merg sa ma interesez ce acte mi ar trebui pt inde mizatia de somaj ,si cat timp se acorda si cati bani.multumesc frumos
Buna Ziua!Eu ma aflu acum in CCC DE 1 AN si pe 14 febr.2012 fata mea face un an si eu nu mi am gasit de munca ,iar patronul la care am lucrat a vandut magazinul unde am lucrat .as putea sa depun dosarul sa primesc somaj daca nu mi gasesc totusi de munca?
Va multumesc anticipat !
Buna seara !
Am lucrat la un mag. timp de un an si vreo doua luni cu contract de munca cu 8 ore pe zi/40 pe sapt.cu 720 de lei si mi am dat demisia si i urm. zi m am angajat la alt mag. cu contract de munca dar cu 4 ore pe zi si cu salar pe contract de 350(parca,nu s sigura) pt ca in mana imi da 450 ,as dori sa stiu daca voi beneficia de indemnizatia de crestere a copiluluiu(is insarcinata in 6 luni si o sapt. si peste o luna intr u in concediu)?si as dori sa stiu cine imi plateste concediul din inainte de nasterea copilului?
Va multumesc anticipat !