avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate A2CIA

Activitate A2CIA

Apreciez. Din păcate nu eu am semnat (ci soțul meu) și nu are copie sau duplicat să pot citi. :(
Când am cerut mi-a spus să cer de la Euroins că e acolo la dosar în original. Vedem ce se întâmplă săptămâna viitoare.

<<mandatul de prezentare mi l-ati acordat ptr a va reprezenta interesele in fata asiguratorlui si a ma deplasa la unitatea service ptr ca reperele avariate sa fie inlocuite/reparate necesare in vederea aducerii autoturimului implicat in accident la stadiul de inainte de acesta. Am deschis dosarul de dauna si am contribuit activ la constatare si reconstatarea. O data finalizarea ultimei reconstatari, mandatul acordat de d-voastea a luat sfarsit. costurile aferente, cf art 4.2, mai sus mentionate, in mod normal erau facturate catre asigurator. dar cum d-voastra ati refuzat sa imi semnati acest lucru, ramane in sarcina d-voastra sa le achitati, cf contractului de mandat. O sa va trimit o copie a acestuia insotit de factura fiscala privind costurile aferente. o alta situatie in care un client are o colaboare buna cu noi, preluam inclusiv costurile repartiei, le platim si le recuperam de la societatea de asigurare.... in conitiile date, noi NU preluam costurile acestui dosar. Nu ne-am asumat responsabilitatea de a le prelua, ci o facem voluntar, in cazul in care cosideam ca dorim acest aspect. asa cum v-am informat (gratuit si de buna credinta), daca cei de la service nu doresc sa isi recupereze banii dupa ani de zile de la Euroins, factura v-a trebui achitata la predarea autoturismului catre d-voastra, si bineinteles aveti posibilitatea de va recupera cv facturiilor de la asiguratorul persoanei vinovate, Euroins, cf legii 132/2017>>

Deși mă repet, nu am refuzat să semnăm. Nu am idee care sunt procedurile în practică sau cum ar trebui să fie... oricum am sentimentul că suntem tratați ca niște proști (asta ca să fiu elegantă). Nu mai spun de atitudinea domnului respectiv de până în momentul acestui incident.
Domnul cu pricina mi-a spus ca L 132/2017 prevede asta... acum eu nu am stat să citesc legea și nici nu sunt jurist ca s-o interpretez.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. E revoltător cum sunt tratați clienții în astfel de situații. După ce că eu sunt păgubitul, că am rămas fără mașină timp de 2 luni (timp în care am pierdut venituri din cauza asta) fără să-mi ofere informații și transaprență, tot eu mă aleg cu bătaia de cap! Agentul pe care l-am mandatat îmi face tot felul de șicane acum, pentru că i-am cerut să îmi trimită documentele să le citesc înainte să ne întalnim să semnez, printre care nota de comandă (reparații). Mașina e aproape gata, după ce mi-au ținut-o 2 luni în service. Aproape, pentru că mai există lucruri neexecutate și culoarea mașinii în două nuanțe, fapt pentru care mi-am exprimat nemulțumirea. Printre altele îmi spune că el nu mai preia dosarul meu de daune pentru că nu colaborez. Menționez că am dus mașina la service-ul la care m-a trimis el, care cică e agreat de Euroins, Euroins care a fost de acord și cu reconstatările ulterioare.
Apoi că noi nu am semnat contract de consultanță ca să mă informeze el ce drepturi și obligații am, iar apoi că îmi trimite factura de servicii conform contractului de mandat, prin care mă oblig să plătesc toate cheltuielile facute de el pentru dosarul meu de daună cf. ”Obligațiile mandantului de al dezdăuna pe mandatar pentru pierderile suferite prin îndeplinirea mandatului și de a-i restitui cheltuielile utile și necesare efectuate cu ocazia executării mandatului.” Asta în situația în care nu am fost informat de la început de posibilele riscuri de „pierderi” și tarifele practicate.
Cine plătește reparația mașinii dacă asiguratorul vinovatului nu face plata? Agentul care a făcut dosarul mi-a trimis mesaj ca dacă nu merg sa semnez "azi" nu știu ce ca să se "descarce" el voi plăti eu reparațiile. Unde găsesc drepturile mele ca si obligațiile asigurătorului și service-ului?
Mulțumesc.
Mulțumesc. Cu siguranță vom apela la un avocat.
Mulțumesc. Cum ne afectează faptul că nu avem o adresă unde să-i trimitem înștiințare / citație?
Bună ziua,

În asociatia noastra avem un proprietar plecat in strainatate, care si-a dat apartamentul in chirie (cel mai probabil fara forme legale) și care ne ignoră total când îi solicităm să-și plătească cota parte la reparatii. De-abia scoatem banii de la chiriași pe cheltuieli, de obicei cu intarzieri mari. Plus că apartamentul dânsului este în paragină (zidăria exterioară e pe cale să cadă) și nici interiorul nu e mai ok (igrasie și posibile surse alte surse de infecție).
Menționăm că nu avem nicio adresă unde să-l putem cita, avem doar un numar de telefon la care nu răspunde sau ne ignoră mesajele. Când mai reusim să dăm de el (că sunam de pe alte numere) ne trimite la chiriasi, iar chiriasii la el... Vream să renovăm părțile comune și nu stim ce putem face ca să-l obligăm să plătească. Având în vedere situația dată și fiind o sumă considerabilă per apartament niciunul dintre ceilalți proprietari nu este de acord să plătească partea lui, care să fie recuperată ulterior... Ce putem face?
Buna ziua,

Am următoarea situație:
Socrul meu a murit acum aproape un an.... Soțul meu a primit următoarea "avertizare" - citez mai jos câteva extrase - și aș vrea să știu cât e de reală. Ce sa facem sau ce sa nu facem? Ce se întâmplă dacă aștepți și decesul celui de-al doilea părinte? Bănuiala mea este că vor să ne fraierească...
Citez: "Pana pe 25 mai astept hirtiile de la tine pentru dezbatere, scrii ce vrei tu, nu ma intereseaza, dar daca nu le trimiti ca sa le putem depune pana trece anul atunci o sa te car prin tribunale si o sa platesti si cheltuielile de judecata. Acum costa putin, 1200, dupa an ajunge 4000 si dupa aceea platesti pentru fiecare an care trece impozit la valoarea bunurilor. Daca vrei juma jumi sunt de acord cu o conditie - de acum inainte sa contribui la toate cheltuielile de intretinere a casei si a mamei..... Timp de 14 ani eu am platit cablul tv si telefonul,... Deci inainte sa ceri vino sa muncesti și investește... am facut credite pe care le-am platit eu pana la urma..... Tot cei in casa covoare... sunt ale mele. Nu poti veni tu sa-mi evaluezi bunurile cumparete de mine. Nu te astepa vreodata sa vand casa asta. Niciodata cat traiesc eu. Astept un raspuns de la tine, dar nu ma suna ca nu vreau sa vorbesc cu tine. Daca nu trimiti nimic o sa te dau in judecata, pt ca mama e stresata, nu se linisteste si eu nu vreau sa moara." Am încheiat citatul.

Precizez că noi locuim departe de ei, nu ne interesează casa respectivă sau ce-i in ea.
Tot ce soțul meu a vrut este o bucățică de pământ ca sa ne facem o căsuță (în capătul celălalt de țară). Pământul ar fi drept de moștenire al socrului meu de la părinții lui, dar pentru care nu s-a făcut succesiune niciodată de către el și frații lui. (Chestie complicată care e cu acte de proprietate de dezbătut prin instanțe)

Mulțumesc de lămuriri.
Cine poate fi reprezentantul legal al unui proprietar în sedintele asociației, ce document poate atesta aceasta reprezentanta și o referinta din legislatie va rog.
Mulțumesc. Vă contactez prin email pentru tabel.