Am o problema legata de un contract de inchiriere intre 2 societati:
Proprietarul (peroana juridica) inchiriaza un spatiu comercial altei persoane juridice.
Chiriasul garanteaza plata chiriei cu ipoteca de rang 1 (facut la notar si inscris in CF) ca va plati chiria pe apartamentul administratorului.
Acesta nu plateste , firma intra in faliment (chiriasul), iar proprietarul spatiului comercial vrea sa-si recupereze datoria executand contractul de ipoteca.
Contractul de ipoteca trebuie investit cu titlu executoriu, dar instanta nu vrea sa-l investeasca pentru ca nu i-am facut dovada ca acel contract a fost inscris la Administratia Financiara, desi i-am comunicat in scris ca Contractele incheiate intre 2 persoane juridice nu se inscriu la ANAF.
Help PLS.
UCMR si CREDIDAM
Avand un restaurant sunt obligat sa platesc la UMCR-ADA pentru operele difuzate prin radio.
Mentionez ca e un restaurant micut (80 locuri) si nu am televizor pus, doar radio, nu tin nunti sau alte petreceri.
Sunt obligat sa platesc si CREDIDAM ?, mai am si altele de plata ?
Am si eu o problema legata de un contract de inchiriere:
In martie 2010 societatea la care lucrez a cumparat de la o persoana fizica un apartament in contul unei datorii (apartament beninteles supraevaluat ca pret). pentru ca persoana nu avea unde sa stea i s-a facut un contract de inchiriere cu clauza ca dupa 2 luni de neplata se procedeaza la evacuare.
Din octombrie 2010 respectivul nu a mai platit chiria... a sta asa pana prin martie, l-am actionat in instanta, am castigat tocmai prin iulie 2011, definitiva si irvocabila. Hotararea a fost investita si am planificat executarea in vederea evacuarii in septembrie 2011. Respectivul a facut recurs, a cerut termene pentru angajare avocat... pentru plata taxe timbru.... si bineinteles a obtinut si suspendarea executarii pana la finalizarea recursului. Am castigat, bineinteles, dar pana a iesit hotararea de la judecatorie s-a facut decembrie 2011. Nu se mai puteau face evacuari din apartamente pana la 1 martie 2012.
Am planificat executarea cu evacuare pe 7 martie 2012, El a facut recurs in anulare pe 1 martie a.c., a obtinut bineinteles supendarea executarii pana la finalizarea recursului la care a obtinut amanare pentru luna aprilie 2012......
Solutii ?
Societatea plateste impozit pe acel apartament aproximativ 4000 lei pe an la primarie...
Intreb pentru un mic restaurant.
Pana acum plateam drepturi de autor la UCMR ADA si drepturi de interpret la CREDIDAM, acum se pare ca cei de la ORDA au suspendat CREDIDAM, care a facut contestatie si si-a revenit in drepturi.
Mai nou se pare ca trebuie sa platesc si drepturi de producator, pentru casa de productie, mai sunt multi?....
Cei de la ORDA mi-au spus ca se platesc toate 3 (autor, interpret si producator) sunt obligatorii pentru o muzica ambientala data de la radio ? pentru ce mai platesc si radio la factura de electrica in cazul asta ?
Am si eu o intrebare:
Eu am pierdere fiscala la sf anului 2011, dar am rezultat reportata si pot sa acopar acea pierdere, pot sa fac in luna dec 2011 117=121 cu o suma care sa-mi acopere pierderea sau trebuie sa astept pana ce fac adunarea aga si sa duc abia atunci pierderea in rezultat reportat.
Eu vreau sa inchei anul cu profit si din aceasta cauza as prefera sa o acoper din rezultat reportat.
este posibil ?
Unde gasesc si eu fise de post actualizate conform noului cod al muncii ?
Am gasit, multumesc mult.
Se poate un link ?
Se pare ca trebuie sa-mi iau ochelari ca nu dau de ea...
Acea casuta din dreapta anului o bifez daca inchei exercitiul pana la 25 februarie.
Eu oricum o bifez, dar trebuie sa depun doua declaratii, una pentru primele 3 trimestre si una pentru trim 4.
Aceste 2 perioade trebuie sa apara undeva pe declaratie.
Pe cea in format PDF inteligent nu este, poate ca nu am eu versiunea care trebuie, ca doar am luat-o de pe site-ul ANAF, problema este ca pe site-ul ANAF pentru 2010 nu este decat declaratia ce se instaleaza, eu cum fac daca sunt obligat, ca intreprindere mijlocie sa depun online, iar online nu merge decat PDF ?
Fiind intreprindere mijlocie trebuie sa depun declaratia 101 online.
Problema este ca nu gasesc declaratia 101 in format pdf inteligent pe care sa pot selecta perioada 01-09 si 10-12 (lunile), am gasit doar varianta in care treci anul (2010).
In concluzie eu ce depun ?