avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate alina69

Activitate alina69

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cum se procedeaza in cazul urmator:
vand o marfa de 100 de lei cu acordarea unui discount de 10 lei.Daca inregistrez venituri de 90 lei si scad gestiunea cu 90 ce se intampla cu restul de 10 lei ramasi in gestiune; ii reglez din adaos?
Buna ziua, am urmatoarea problema: o sc are datorii fata de alta sc dar este in imposibilitatea de a achita aceste datorii. S-a ajuns la mediere unde s-a stabilit ca administratorul sc comerciale datoare sa dea in contul datoriei un teren , dar terenul nu este inregistrat pe societate, este pe persoana fizica. Urmare a acestei operatii este posibil compensarea datoriei societatii cu valoarea acestui teren? Daca da, care sunt inregistrarile contabile? Multumesc pt raspunsuri!
Răspuns la discuția Vanzare cladire + instalatii
De ce sa nu mai colectez TVA?
Răspuns la discuția Vanzare cladire + instalatii
Multumesc! E panou solar, montat pe acoperis, nu e asa de usor de demontat! Cred ca e buna solutia cu vanzarea pe factura separata!
Buna seara,
o societate a vandut o cladire pe care o avea in proprietate. Pe parcursul timpului, inainte de a o vinde, societatea a cumparat si a montat pe cladire un panou radiant care a fost inregistrat in conta ca mijloc fix distinct ( nu a fost majorata valoarea cladirii cu valoarea panoului). Cum se scoate din evidenta panoul tinand cont ca nu este amortizat complet. In contract nu este mentionat nimic referitor la panou dar el este atasat de cladire, practic firma nu il mai detine, l-a vandut odata cu cladirea.
Multumesc pt raspunsuri!
Va rog sa-mi spune-ti cum sa inregistrez urmatoarea factura:
discount in avans la clienti 10000
discount financiar 9% -5000
reducere comerciala 9% -5000
Va multumesc mult pt sfat!
Discuție nir
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma la care lucrez a cumparat de la o societate in lichidare un "pachet" de active care contine atat obiecte de inventar, nimicuri cat si mijloace fixe . Seful vrea sa le vanda unele ca mijloace fixe second hand iar altele ca deseuri sau marfuri. Pentru asta ar trebui mai intai sa faca nir pe fiecare in parte , apoi sa le caseze pe cele care este cazul si sa le vanda ca deseu iar restul ca m fix sau marfa? Va rog sa-mi indicati eventuale acte normative care m-ar putea ajuta. Va multumesc!
Discuție control fisc
In urma unui control la o firma, au fost scoase atat cheltuielile cat si tva aferent unor achizitii de la o alta firma care nu a declarat livrarile in 394. Este corect? Daca da va rog si baza legala. Va multumesc anticipat !
O sc are contract de transport international cu o alta sc. Pentru a efectua transporturile respective apeleaza la anumiti transportatori cu licenta. Este corect?
Este corect un contract de prestari de servicii intre doua societati comerciale care are stipulat la cap.Pret "pretul serviciilor prestate se va face prin intelegerea partilor ......." ? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.