avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca_isa

Activitate Raluca_isa

Buna seara,

Eu si partenerul meu (cetatean strain, non-UE) locuim in UK, nu suntem casatoriti si tocmai am avut primul copil. Ne-am pus de acord sa trecem copilul in actul de nastere pe numele lui de familie.
Am urmatoarele intrebari: care va fi procedura transcrierii certificatului de nastere la consulatul Romaniei si obtinerii pasaportului copilului? Ce legislatie se aplica pentru calatoria in tara doar a mea si a copilului si ce drepturi are tatal asupra copilului?
Imi cer scuze daca a mai fost discutata problema, dar orice link-uri sau sfaturi sunt binevenite.

Va multumesc pentru timpul acordat,
Isa
Răspuns la discuția PFA - Obligatii fiscale 2011

Sa nu uitati, de asemenea sa vizitati si Casa de Asigurari de Sanatate, unde veti face contract pentru CAS, la cel putin 31,5% din suma impozabila. Aceasta pentru "viitoarea" pensie.


Aici nu intentionam sa merg, pentru ca oricum contribui obligatoriu, salariat fiind, la CAS. Exista vreo lege care sa ma oblige sa mai contribui si ca P.F.A? Multi colegi care au P.F.A.-uri pentru traduceri nu contribuie si ma gandeam ca nu e obligatoriu.

Va multumesc din nou pentru completari!
Răspuns la discuția PFA - Obligatii fiscale 2011
Va multumesc inca o data pentru informatiile atat de precise!
Răspuns la discuția PFA - Obligatii fiscale 2011
Buna seara,

Si eu mi-am deschis, sa zic asa, P.F.A de 2 saptamani. Am platit impozitul pe profitul declarat, cf declaratiei estimative. Inteleg ca trebuie platita si contributia la asigurari sociale, care e (cred) 5,5% din profit. Dar daca pana la sfarsitul anului nu mai realizez venituri, sa presupunem, atunci la ce se aplica acest procent? Sau cat trebuie sa platesc in situatia aceasta? Pentru ca din ce am citit mai sus, e obligatorie plata acestor asigurari, desi e o aberatie, in special daca nu realizez venit pe o perioada de x luni.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Format ºtampilã traducãtor
Buna seara,

Referitor la numarul de stampile si elementele acestora... am obtinut in cele din urma autorizatia si certificatul de inregistrare fiscala cu forma de organizare PFA, insa vreau sa imi fac o singura stampila, pe care sa fie trecute Numele, Trad autorizat, Limbile, Aut nr/data, CIF (sper sa fie suficient). Intrebarea mea este: trebuie trecut numele simplu sau sub formula "PFA Nume Prenume"? Cum e mai bine pentru a putea stampila si traducerile, dar si facturile?

Va multumesc anticipat!
Multumesc mult pentru promptitudine si informatii.

Imi era teama ca e adevarat. Cu toate ca din punctul meu de vedere e o tampenie romaneasca, la fel ca multe altele.
Atunci, in cazul in care nu achitam aceasta suma, pot fi blocate conturile persoanei pe numele careia este PFA-ul?

Referitor la aceeasi poveste... daca se suspenda activitatea acestui PFA, cu 1 aprilie sa zicem, deci nu mai inregistreaza profit, cum se poate pune in aplicare executarea in cazul neplatii?

O seara placuta!
La multi ani si o primavara relaxata tuturor!

Sper din nou sa nu adresez o intrebare deja discutata pe acest forum. Imi cer scuze daca se intampla.
Pe scurt, in ce consta nelamurirea mea: tatal meu este bugetar de 30 si ceva de ani, deci plateste prin retinerile de pe statul de plata contributiile la CAS. In paralel, are deschis un PFA, la care nu a platit niciodata contributiile pentru Asigurarile de Sanatate. Ieri a primit o scrisorica, dupa cum era de asteptat, de la CAS cu un desfasurator si o suma frumusica de plata pe ultimii 5 ani (2005-2010). Intrebarea este: daca el a contribut deja o data la CAS si se poate dovedi, este obligat sa achite si suma de pe instiintare? Se poate ajunge la blocarea conturilor bancare in cazul in care nu achita?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Autorizatie traducator autorizat
I.c.- copia legalizată a diplomei de bacalaureat ori echivalentă din care rezultă că a absolvit un liceu cu predare în limba străină sau în limba minorităţilor naţionale pentru care solicită autorizarea;

Personal nu cred ca se aplica si liceelor bilingve. Pentru ca spune clar UN LICEU CU PREDARE IN LIMBA STRAINA.
Laura Ciobeica a scris:

Va recomand acest articol:
[ link extern ]
si
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.



Buna ziua,

Va multumesc pentru articol si topicul recomandate.
Cunosteam articolul Janinei, l-am citit cu ceva vreme in urma, insa tocmai de aceea am adresat intrebarea, pt ca as vrea sa lucrez in legalitate (nu sa ma sustrag de la plata taxelor, impozitelor sau sa traduc eu ilegal pe alte limbi etc etc etc).
Iar pe forum am vazut si subiectul respectiv, insa nu m-am lamurit in totalitate.

Multumesc!
Dar este legal? Nu este considerata activitate diferita fata de cea de traducere, avand in vedere ca eu nu sunt autorizata pe limbile respective?