avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Activitate nicu 68

Activitate nicu 68

Sunt membru fondator si vicepresedinte al unei asociatii non-profit,infiintata cu 3 membri fondatori.Asociatia a avut o activitate redusa ca amploare doar in al doilea an de la infiintare.S-au depus bilanturile contabile cf.legii la termen,in fiecare an(3 ani).
In prezent,as dori sa ma retrag din aceasta asociatie,deoarece presedintele,ia decizii si are in plan sa initieze actiuni,fara acordul adunarii generale.
Mentionez ca stampila asociatiei este si a fost in permanenta la presedinte,acesta fiind si singura persoana care are drept de semnatura in banca ptr contul asociatiei.
Convocarea adunarii generale si excluderea presedintelui sau retragerea atributiilor acestuia nu este o solutie deoarece al treilea membru fondator(si el vicepresedinte)nu este de acord.
M-ar interesa in situatia aceasta,cum pot face cat mai repede mentiunea de retragere in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
Va multumesc anticipat ptr colaborare si informatii.
Buna seara.Am depus o contestatie la executare silita,pentru motiv de prescriptie.Nu am cerut suspendarea executarii,deoarece nu detin bunuri imobile,mobile sau venituri care sa poata fi poprite.Intrebarea mea: Este obligatoriu sa ma prezint la biroul executorului,asa cum este mentionat in somatie ? Pot fi sanctionat in vreun fel daca nu ma prezint ? As putea doar sa comunic telefonic executorului toate aceste detalii ? Ma aflu la o distanta apreciabila de localitatea unde se afla BEJ in cauza.Mentionez ca am depus taxa de timbru si timbru judiciar alaturat contestatiei,si sunt in interiorul termenului de 15 zile de la primirea somatiei.Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Buna ziua.Este posibil ca o instanta sa admita o cerere de incuviintare executare silita pentru un titlu executor,reprezentat de un contract de credit datand din anul 2004 ? Mentionez ca incepand din 2006,nu s-a mai efectuat nici o plata,si nici nu s-a raspuns in vreun fel comunicarilor societatii de recuperare,persoana in cauza,fiind plecata din tara.Ma intreb daca instanta nu ar fi obligata sa verifice din oficiu posibilitatea prescrierii dreptului la executare.Sau nu cade in sarcina judecatorului aceasta verificare,si trebuie formulata contestatie ? Va multumesc anticipat pentru atentia acordata.
Imi cer scuze,nu am observat existenta celei de a doua pagini.
Va multumesc ptr.atentie.Cardul expira abia in mai 2015.
Banca nu are aparare,actiunea am formulat-o,mai astept un raspuns de la ei daca rezolva sau nu conform solutiei legale pe care am propus-o.
Abia astept raspunsul bancii in fata instantei,"Ce card a alimentat",asa scrie in ordinul de incasare/foaie de varsamant,Restul cu"nu stia casiera,ea scrie ce spune clientul etc.",sunt povesti,cu"parfum"de apartenenta la sistem.Actul vorbeste,are valoare JURIDICA,si ca orice inscris cu valoare juridica,trebuie sa reflecte ce s-a intamplat.Si acolo scrie ALIM CARD !
Care card era anulat !
V-am mai raspuns o data,dar a disparut mesajul,sper sa fi gresit eu ceva,nu pot sa cred ca au ajuns"sponsorizarile"si pe aici !
Va multumesc ptr.atentia acordata.Este primul raspuns de la cineva cu o gandire logica.Nu ca ceilalti respondenti nu ar poseda asa ceva,dar mesajele lor au"parfum"de apartenenta la partea in culpa in aceasta situatie.
Cardul expira abia in mai 2015.
Am formulat plangerea,mai astept un raspuns din partea bancii luni.Inca se mai gandesc daca rezolva situatia sau nu ! Este incredibil cat amatorism populeaza zone care ar trebui sa aiba un minim de acoperire in domeniul juridic.
Abia astept raspunsul juristului bancii in instanta,cand il voi intreba"CE CARD A ALIMENTAT BANCA ?"asa cum scrie in ordinul de incasare !
Restul cu casiera nu stie,nu e obligata sa stie,ca ea scrie ce zic eu !?!(daca ii spuneam-"rest plata cocaina Columbia",asa trecea ?) etc. sunt povesti,actul vorbeste !
Va multumesc inca o data ptr.atentie
Va multumesc ptr.atentie,dar nu e cazul.E evident ca apartineti sistemului,folositi si acelasi limbaj.Contractul civil este o conventie intre parti care insa este supusa normelor si principiilor Codului Civil-Penal.Daca nu sesizati nuantele spetei,este problema d-voastra.Nu te poti prevala cu"casiera-i casiera,ia banii si gata" ! Daca-i dadeam un miliard de euro cash,ii lua si gata ?!? Ce-i spunea directorului ?"Mi-a dat unul un miliard de euro,i-am luat si gata,i-am dat chitanta !" ? Asa ?
Raporturile juridice le inteleg foarte bine,problema e ca nu poti incasa bani PTR.ALIMENTARE CARD,sa scrii pe foaia de depunere"ALIM CARD",si apoi sa afirmi cu candoare ca tu i-ai bagat in cont,si nu te intereseaza,"nu stii de-astea" :wassat: !
Anularea cardului trebuia introdusa inclusiv in programul terminalului acelei casiere,ca altfel are"iz"de altceva,si vreau sa stabileasca un judecator ce fel de"iz"!
Nu mi-a dat o chitanta scrisa de mana la indigo,a accesat un program,ce a generat un act,care din momentul remiterii are valoare CONTABILA cat si JURIDICA,dar cred ca deja va conduc spre notiuni pentru care expertiza d-voastra e limitata.
Oricum,mi-a facut placere dialogul,o seara placuta va doresc.
De ce,lucrati cumva la una din ele ? De ce nu mi s-a comunicat in momentul depunerii banilor ca acel card este anulat ? Aveti decenta sa motivati raspunsul fie si sumar,sau nu il mai oferiti.Nu ma impresioneaza colectia d-voastra de aplauze,nu suntem pe stadion.
O banca binecunoscuta(inteleg ca nu e voie a se mentiona nume de persoane fizice/juridice),ofera un produs/card Visa Junior.
Inainte de expirarea termenului de valabilitate,anuleaza cardul,prevalandu-se de o prevedere din contract conform careia,produsul este valabil pana la implinirea varstei de 19 ani a detinatorului.
Banca nu notifica in nici un fel detinatorul,ca urmeaza anularea cardului.
Banca nu inchide si contul curent conex cardului(?),astfel incat,de buna credinta,depun bani in vederea alimentarii acestuia la unul dintre ghiseele bancii.
Mi se remite foaia de depunere,pe care este mentionat clar,"Alim card",fara a mi se comunica faptul ca in acel moment cardul era anulat.
Detinatorul cardului(fiul meu),nu se afla in Romania,fiind student in Anglia.
Cardul e retinut de un ATM,pe teritoriul UK.
Solicitand returnarea banilor din cont la ghiseu,sunt refuzat pe motiv ca nu mai am calitatea de imputernicit,deoarece fiul meu ar fi trebuit ca la implinirea varstei de 18 ani,sa confirme aceasta calitate,printr-un act aditional la contract.
Mentionez ca nu a existat notificare a bancii nici in acest sens.Solicit returnarea banilor prin anularea originalului foii de depunere insotita de declaratie pe propria raspundere,sunt refuzat.
Solicit remiterea banilor prin serviciul de transfer personal direct,de catre banca,catre fiul meu,cu plata de catre mine a comisionului.Sunt iarasi refuzat,cu puerilul motiv ca banii nu sunt pierduti,ca vor fi scosi de fiul meu la reintoarcerea in tara.De ce trebuie platite comisioanele unei banci abuzive in toata aceasta perioada ?
Ma consider prejudiciat,si intentionez sa inaintez o plangere in instanta,avand in vedere ca fiul meu avea urgenta nevoie de suma respectiva,inclusiv pentru motive de ordin medical,lucru pe care il pot proba.
As dori sa stiu daca plangerea mea poate fi considerata intemeiata,va multumesc anticipat.
Buna ziua.Ma intereseaza daca exista o forma de contract de colaborare prin care toate obligatiile datorate statului(impozit venit,cas,cass) sa fie platite de prestator.E vorba de un contract pe o perioada limitata,30 de zile.
Si daca exista,contractul se mai inregistreaza undeva ? In sensul daca e posibil sa fie efectuate aceste operatiuni de catre prestator,angajatorul fiind din alta localitate.
Va multumesc anticipat.