Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie.
Sunt bugetar (invatamant). Beneficiez de prevederile legii nr.210/31.12.1999 conform careia am dreptul la 5 zile lucratoare de concediu paternal+10 zile in caz de absolvire al cursului de puericultura?Mai e valabila aceasta lege?Se pot lua aceste zile si in timpul scolii sau doar in vacante?
Multumesc anticipat.
Daca am lucrat 12 luni neintrerupt, dar ultimele 3 luni cu jumatate de norma, mai beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?Care este legea care face referire la indemnizatia de crestere a copilului? Va multumesc.
multumesc pt raspunsuri. Asa ma gandeam si eu. Dar tot as avea ceva neintelegeri. De ce atunci exista acest termen de 6 luni? si ce rost mai are atunci sa depui acele declaratii de acceptare a succesiunii? Daca si intr.un caz si in altul efectul e acelasi.
o lamurire va rog. Ce se intampla in cazul dezbaterii unei succesiunii unui decedat care are un numar de 4 mostenitori( acelasi grad de rudenie),dar numai 2 dintre ei au depus in termen de 6 luni de la deces o declaratie prin care accepta mostenirea. Nu poate fi vorba la ceilalti 2 nici de acceptare tacita,deoarece locuiesc la foarte mare departare de localitatea decedatului.
Se va dezbate succesiunea doar intre cei 2 care au depus declaratia de acceptare sau oricum se vor chema la notar si ceilalti 2?
Cum se procedeaza in cazul dezbaterii unei succesiuni in urmatoarea situatie:
persoana decedata era in varsta( in jur de 80 ani) si nu a avut copii sau frati. Am vazut ca urmatoarea categorie care are dreptul la succesiune sunt parintii sau bunicii decedatului. Bineinteles ca si acestia sunt decedati( pt ca oricum ar avea fiecare cel putin 100 ani daca ar mai fi in viata).Intrebarea mea e,cum se poate dovedi decesul parintilor decedatului,daca nu sunt in posesia actelor lor de deces? Mai pot fi gasite pe undeva acte de prin anii 1900 sau chiar 1870? La primarie se pot cere? de catre cine? De notar sau de succesori? Sau se poate dovedi doar cu martori decesul parintilor?
Va rog un raspuns.
Cum se face succesiunea in cazul in care decedatul nu mai are ca rude in viata decat 2 persoane aflate in cea de.a patra categorie de mostenitori,adica un unchi
( frate cu tatal decedatului) si un verisor primar( copilul altui frate al decedatului). Se imparte in mod egal intre cei doi? Sau unul din cei doi are prioritate in fata celuilalt,chiar daca fac parte din aceeasi categorie de mostenitori? Se mai convoaca in acest caz ambele persoane la notar sau doar cel care are prioritate?
multumesc pt raspuns. pai in vederea dezbaterii succesiunii am vazut ca prima categorie de mostenitori sunt copii decedatului, si apoi se trece la celelalte categorii. Si cum ei nu exista in cazul acesta,m.am gandit ca la notar se va cere vreo dovada ca aceasta categorie de mostenitori nu exista,pt a se putea trece la urmatoarea categorie de mostenitori.
As avea cateva intrebari referitoare la o succesiune si as dori daca se poate niste raspunsuri.
Cum se poate dovedi la notar ca un decedat nu a avut copii de.a lungul vietii? E suficienta o declaratie pe proprie raspundere? Sau trebuie niste martori care sa confirme acest lucru? Daca da,cine e indicat sa fie martor? Vecini,alte rude,prieteni? Sau exista la primarie sau in alta parte vreun document in care sa se specifice ca persoana in cauza nu a avut copii?
Multumesc mult pt raspuns. Cine stabileste ziarele in care sa se citeze eventualii mostenitori ce nu au depus cererea de acceptare a succesiunii? Notarul care dezbate succesiunea? Sau cel care doreste sa se faca succesiunea? Ce ziare ar fi mai indicate? Cele locale? Cele centrale? Cele locale care apar in regiunea in care a avut ultimul domiciliu persoana decedata? Sau cele locale din judetele in care se presupune ca ar mai exista mostenitori? Exista vreo recomandare oficiala in acest sens sau pur si simplu fiecare ia decizia care crede ca este mai buna?
va rog sa.mi raspundeti la urmatoarea situatie referitoare la o succesiune:
ce se intampla in cazul decesului unei persoane care nu a avut copii,sotul este decedat( persoana decedata avand succesiunea facuta dupa sot), a avut un singur frate, care a decedat cu mult timp in urma( dar care la randul lui nu a apucat sa se casatoreasca sau sa aiba copii), parintii si bunicii sunt si ei la randul lor decedati. In concluzie nu are in viata decat rude de gradul IV. Dintre acestia un singur verisor primar a depus in decursul celor 6 luni de la deces cerere de acceptare a mostenirii. Ce se intampla mai departe? Ar mai fi si alti verisori primari in viata,dar nu au depus cerere nici de acceptare,nici de renuntare. Nimeni din rude nu cunoaste exact adresa lor sau daca mai sunt in viata. Se poate face succesiune in acest caz? Se considera renuntare din partea lor daca nu au depus o cerere de acceptare in acest termen de 6 luni si se poate trece la succesiunea propriu zisa? Sau nu se poate face succesiunea pana nu sunt gasite toate rudele de gradul IV? Cine are aceasta obligatie de a le cauta? Notarul? Se da un anunt in ziarele locale? Astept un raspuns, va rog.