imobilul achizitionat este ipotecat,dar in cazul in care nu este acoperit imprumutul, banca poate recurge la recuperare prin actiune in exterior( sechestru pe alte bunuri)?
buna ziua,
as dori sa-mi spuneti daca in cazul in care o persoana a efectuat un imprumut intr-o banca din strainatate pentru achizitionarea unui imobil si a ajuns in imposibilitate de plata, imobilul este ipotecat de acea banca( alta conditie nu exista in contract), poate actiona in tara( romania) ca sa-si recupereze diferenta de bani( dintre valoarea imprumutata si valoarea obtinuta prin vanzarea actuala a imobilului)?
Buna seara,
as dori sa-mi spuneti daca un bun care este dobandit prin donatie se poate inapoia tot prin donatie fostului proprietar si care sunt conditiile( timp, pret, etc)
E sigur ca dupa actiunea in instanta voi primi salariile? Societatea e silita sa le achite? Sunt mai multe persoane salariate in situatia mea si suntem disperati, am muncit 6 luni degeaba?
Buna ziua,
revin cu acelasi subiect si anume, lucrez la o unitate de constructii care de 6 luni nu mi-a achitat salariile, tot amanând de la o saptamana la alta plata acestora.
Am primit in interes de serviciu o masina pentru a ma deplasa, in cazul in care nu predau masina pana nu-mi achita salariile, ce se poate intampla?
E o solutie pentru a-i constrange sa-mi plateasca salariile restante fara a recurge la sesizare la ITM si actiune in instanta? Mi se poate desface contractul de munca pentru ca nu predau masina?
Acum am primit si o informatie ca ar fi cam 70 de sesizari facute la ITM pentru aceleasi motive. Unitatea a primit amenzi( pe care nu le plateste ,la fel si salariile restante). Chiar nu exista nicio solutie pentru a recupera un drept ( prevazut in codul muncii), aceasta societate isi poate face propriile reguli intr-o tara de drept?
Cum sa procedez ,eu si ceilalti 70 de salariati ,pentru a ne primi un drept castigat prin munca cinstita?.....e revoltator!!
E o rusine ce se intampla in unele societati din Romania....sa muncesti si sa nu fii platit pentru munca ta. Practic se amana de la o saptamana la alta plata salariilor. Asa s-au adunat 6 luni de neplata. Traim in tara nimanui!!
Buna ziua,
as dori sa-mi spuneti , in cazul in care lucrez la o unitate( constructii) cu carte de munca si de 6 luni unitatea a tot amanat plata salariilor, efectiv pe 6 luni nu am fost platit deloc, care este calea legala si cum ar trebui sa procedez pentru a-mi primi retributiile pentru munca depusa.
La 1,3 prima proba in sange si 1,1 a doua ce as putea sa fac si ce se va intampla?
Este posibil sa scap cu amenda administrativa?Cum ar trebui sa procedez?