Buna ziua
Va rog imi puteti spune unde anume pot gasi in legislatie fiscala acele suspendarii de taxe de care a-ti pomenit precizez ca nu este vorba de contract in lohn intre cele doua firme.
Buna dimineata.Societatea A este proprietara unei hale de productie in care societatea B a facut unele modificari si reamenajarii si anume izolat acoperis,zugravit,schimbat instalatie electrica,inlocuit conducte de aer comprimat.Intre cele doua societati exista un contract de participatiune prin care soc.A dpune la dispozitie spatiu iar soc. B realizea productia cu utilajele ei si personalul aferent.Intrebarea mea este daca cheltuielile pe care soc. B le-a facut cu reamenajare pot sa le trec in contul 231 sau direct pe cheltuiala?
Buna ziua.O societate din Romania importa materie prima (piele neprelucrata) din Argentina.Materia prima se factureaza pt firma din Romania dar marfa merge direct in Italia(asa doreste sefu daca se poate?) la o firma care o prelucreaza si apoi o trimit la firma din Romania.Mentuionez ca firma din Italia face factura pt prestari servicii.As dori sa stiu ce taxe trebuie sa platesc pt marfa din Argentina in procente (taxe vamale.licienta)si unde declar aceasta tranzactie deoarece este o tara non UE si ce acte i-mi trebuie pt a putea face achizitie din Argentina.
Seful meu este si asociat si administrator al societatii dar este cetatean italian si merge des acasa si vrea sa ii decontez biletul de avion.Pot sa ii decontez biletul de avion ciar daca firma este in pierdere?
Buna ziua
As dori sa stiu daca pot sa-i acord diurna administratorului pe perioada cuprinsa intre ani 2005- pana astazi.Mentionez ca are domiciliu in Bucuresti iar firma isi desfasoara activitatea in provincie.Imi puteti spune si actul normativ in baa caruia pot sa-i acord diurna retro?
Va multumesc.
Buna ziua, sunt nascut in 1953 , 11 august , angajat din 1971 , vechime totala 40 de ani , din care 27,7 ani a doua de munca.
Doresc sa aflu varsta de pensionare.
Multumesc.
Firma detine un apartament pe care vrea acuma sa -l vanda altei firme, ambele firme fiind platitoare de tva.
Intrebarea mea este se poate emite factura cu tva sau nu?.Mentionez ca aparatmentul a fost construit in 1975 deci este un imobil vechi .Ce note contabile intocmesc.
Va multumesc.
Buna ziua,
Firma la care lucrez a inchiriat un spatiu la un targ expozitional pentru care s-a incheiat si un contract cu organizatorii.As vrea sa stiu unde trebuie sa inregistrez aceasta cheltuiala in contul 623 sau 614?
Va multumesc