Buna ziua ! Societatea la care am lucrat incepe sa elibereze preaviz de concediere colectiva incepand cu 2.06.2014. Datorita problemelor financiare pe care le-a avut societatea ,incepand cu 24 .03.2014 am beneficiat legal de concediu fara plata . Intre timp am gasit de lucru , aflandu-ma in perioada de proba la o noua societate. Nu am demisionat de la vechiul loc de munca si acum as dori ca perioada de preaviz la cererea mea sa fie ori fara plata , ori contractul sa inceteze din prima zi . Societatea nu are posibilitatea de achitare a drepturilor banesti pe aceasta perioada de preaviz. Nu m-ar incurca la noul servici , iar ei nu ar fi nevoiti sa plateasca .
BUNA ZIUA SI MULTUMESC PT COLABORARE!
V-AS RUGA SA MA AJUTATI IN URMATOAREA PROBLEMA .
FRATELE MEU IN VARSTA DE 57 DE ANI , A LUCRAT LA UZINELE MECANICE TIMISOARA - IN SECTIA TURNATORIE , IN MESERIA CURATITOR-SABLATOR , PE O PERIOADA DE 7-8 ANI , SI LA INTREPRINDEREA ELECTROMOTOR TIMISOARA LA ACEEASI SECTIE SI-N ACEEASI MESERIE UN TIMP DE 2 ANI .
CONFORM NOII LEGI A PENSIEI DIN 2010 , ACESTE INTREPRINDERI NU SE REGASESC IN LISTA CELOR CU , CONDITII GRELE DE MUNCA . ACEEASI MESERIE IN SCHIMB A BENEFICIAT DE CONDITII GRELE DE MUNCA PENTRU O PERIOADA DE 2 ANI LUCRATI IN INTREPRINDEREA METALURGICA BACAU - INSTITUTIE PRINSA IN LISTA LEGII.
INTREBAREA MEA ESTE DACA SE POT FACE INTERVENTII( OBTINERE DE GRUPA PRIN TRIBUNAL SAU ALTE LEGISLATII IN VIGOARE) SA SE POATA OBTINE GRUPA SI DE LA ACESTE INSTITUTII CE NU AU FOST PRINSE IN LISTA , TINAND CONT DE FAPTUL CA MESERIA SI CONDITIILE. BENEFICIAZA DE ACEASTA GRUPA LA ALTE INSTITUTII
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
DACA OPTAM PT TRECEREA LA NEPLATITOR DE TVA , CE SE VA INTAMPLA CU TVA -UL AFERENT STOCULUI LA 31.01.2011??? DIN CATE AM CITIT SE TRANSFORMA IN TVA DE PLATA , ESTE ADEVARAT?
AM PRIMIT ACTUL ADITIONAL PENTRU CONSULTARE DIN PARTEA BANCII RBS UNDE AM UN CREDIT PT UZ PERSONAL FACUT IN ANUL 2007 IN MONEDA EUR .
MENTIONEZ CA INITIAL LA DATA ACORDARII IMPRUMUTULUI CONTRACTUL PREVEDEA UO DOBANDA ANUALA DE 7,5 % . LA DATA DE 16 SEPTEMBRIE 2008 BANCA DEJA MA INSTIINTA CA LA SOLDUL MEU DEBITOR SE VA APLICA O DOBANDA DE 9% DATORITA PIETII FINANCIARE.
ACUM PRIMESC UN ACT ADITIONAL CARE PE LANGA EURIBOR 12 DE 1.28 SE ADAUGA O ASA ZISA MARJA A BANCII DE 7.72 SI ASTFEL CICA S-AR MENTINE 9% DOBANDA ACTUALA . DAR LA ANU CAND EURIBOR VA FI 4.5 - SA SPUNEM - CAT VA FI DOBANDA?? VA ROG DACA MA PUTEITI AJUTA CUM SE COMPUNE O NOTIFICARE SI CAM CE AS MAI PUTEA CERE CA SA POT MACAR SA PASTREZ O RATA A DOBANZII MACAR CA CEA ACTUALA
AM UN SRL , IN STATUT SUNT ASOCIAT UNIC SI ADMINISTRATORI EU SI SOTIA. SOTIA ESTE SINGURA ANGAJATA CU CONTRACT DE MUNCA PE DURATA NEDETERMINATA , IAR EU SUNT ANGAJAT LA O ALTA INSTITUTIE. MENTIONEZ SI FAPTUL CA SOCIETATEA NU INREGISTREAZA VENITURI. TREBUIE SA MAI DEPUN DECLARATII UNDEVA SI EU CA SIMPLU ADMINISTRATOR , CONFORM NOII ORDONANTE 58 ????
BUNA ZIUA!
In urma cu cateva saptamani , o parte din locatari ( majoritatea) am fost de acord cu repararea izolatiei intregii scari de aproximativ 220 mp , prin asociatia de locatari cu o firma autorizata. Asociatia de locatari a luat hotararea singura , ca fiind foarte grava situatia pe o parte a scarii - respectiv suprafata aferenta a 10 apartamente - , precum si a faptului ca nu sunt bani , sa faca reparatia contrar hotararii noastre , numai pt cele 10 apartamente + casa scarii. La plata au fost puse toate 20 apartamente. Deoarece celelalte 10 apartamente au facut lucrarea in urma cu 2-3 ani , contribuind numai ele la plata , nu vad cat de legal este ca acum sa se plateasca de catre toti locatarii ceva ce nu apartine spatiului locativ.As fi vazut normal sa se gaseasca sursa financiara de catre asociatie , pt rezolvarea intregii scari si recuperarea banilor esalonat in 2-3 luni. Va mai rog sa-mi comunicati cum face asociatia de locatari contractarea unei lucrari cu o firma ?? Nu trebuie cumva licitatie? Va multumesc anticipat.