Buna ziua!
Beneficiez de pensie de urmas deoarece tatal copilului meu a decedat. Acum copilul este major si invata la zi la o scoala postliceala. Daca se angajeaza baiatul meu cu carte de munca, dar in acelasi timp isi continua si studiile la zi, mai putem beneficia de pensia de urmas care este pe numele meu?
Multumesc!
Buna ziua,
De la fortele de munca Bacau, mi s-a spus ca trebuia sa depun cererea de inregistrare in baza lor de date in termen de 60 de zile de la terminarea liceului(iunie 2010), pentru ca ei sa ne caute de lucru in aceasta perioada. Spuneti-mi va rog au dreptate? Ce sa mai fac in acest caz?
Anul acesta fiul meu a terminat liceul si pe data de 13 septembrie am fost sa introduc actele pentru somaj deoarece nu am gasit nimic de lucru pentru el in perioada in care a terminat liceul si pana la data de 13 septembrie.
La fortele de munca mi s-a spus ca trebuia sa merg cu actele pentru somaj in termen de 60 de zile dupa absolvirea liceului si ca acum este prea tarziu, au trecut cele 60 de zile de dupa absolvire. Eu am gasit un articol de lege pe internet din care eu am inteles ca absolventul este dator ca in cele 60 de zile dupa absolvire sa-si caute de lucru, asa ar fi normal, nu?...si dupa cele 60 de zile daca nu gaseste sa mearga sa-si depuna actele. Acum l-au inregistrat ca somer dar fara plata.
Intrebarea mea este:s-a procedat corect? si daca nu, ce sa fac?
mai jos am copiat si articolul de lege care se refera la persoanele care indeplinesc conditiile de a fi someri.
Multumesc!
Sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art.
16 lit. b), daca indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani,
care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze
in munca potrivit pregatirii profesionale;*
Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul "Henri Coanda "Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca mediile din anii anteriori erau mai mici decat acelea pe care noi le stiam si pe care ni le aduse la cunostinta dirigintii pe parcursul celor 4 ani de liceu. Nu-mi venea sa cred si mi-am trimis baiatul inapoi la liceu sa ceara explicatii, de ce? cum?. Explicatia a fost urmatoarea: dirigintele a calculat mediile gresit. Tin sa va aduc la cunostinta ca dirigintele este profesor de matematica in acel liceu, profesor cu care fiul meu" a invatat". Intrebarea mea este daca acest fapt este considerat infractiune si cui sa ma adresez sa ne faca dreptate pentru ca eu cred ca inducerea in eroare a parintilor in ceea ce priveste situatia scolara a copiilor lor este infractiune, cu atat mai mult cu cat nu sunt numai eu in aceasta situatie.
Ma intreb totusi cine poate controla mediile tuturor elevilor din acel liceu, deoarece eu cred ca exista interese sa se greseaca mediile? Vreau sa se descopere adevarul!
Vreau sa se ia masuri si sa se faca dreptate tuturor elevilor si parintilor acestora care au fost pacaliti!
Ganditi-va ca datorita neinformarii corecte a parintilor in ceea ce priveste situatia scolara e elevilor, multi elevi, printre care si baiatul meu, nu a reusit sa ia examenul de bacaloriat. Daca pana acum, de insuccesul lui mi-am invinuit doar baiatul, acum invinuiesc si profesorii pentru ca nu mai cred in bunele lor intentii si in buna lor pregatire de a ne instrui copiii!
Daca fiul meu intra in acest an in somaj(intrerupand pensia de urmas, pentru ca nu cred ca o sa-i de pensie atata timp cat nu este elev) si in toamna anului 2011 intra la facultate la zi mai poate beneficia de pensie de urmas daca a intrerupt un an? Cum sa procedeaza, la anul facem din nou dosar pentru pensia de urmas?
Multumesc anticipat!
Nu am platit impozitul pe teren de 10 ani, dar am titlul de proprietate.
Intrebare: dupa cati ani este posibila pierderea terenului pentru neplata impozitului si daca este reala legea piederii terenurilor agricole daca nu se platesc impozitele in decurs de 15 zile de la primirea somatiei.
Multumesc!